DOLAR 32,5159
EURO 34,8944
ALTIN 2.439,01
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 25°C
Az Bulutlu
Niğde
25°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 21°C

Komşu Köylerin Maden Ocağı Mücadelesi Devam Ediyor

Komşu Köylerin Maden Ocağı Mücadelesi Devam Ediyor
01.07.2021
525
A+
A-

Komşu köyler maden ocağı kurulmasına karşı birleşerek direnişlerini devam ettiriyor.

Niğde’de geçtiğimiz yıllarda gündeme gelen Ulukışla İlçesine bağlı Toroman köyündeki kalsit maden ocağı girişimleri köylüler tarafından verilen mücadeleler sonucu engellenmişti.

Bu defada Toroman köyüne yakın olan ve komşu köyleri olan Gedeli, Eminlik, Basmakçı ve Handeresi köylüleri Eminlik Köyünde bir araya gelerek köylerinde kurulması planlanan maden ocaklarına karşı tepkilerini dile getirdiler.

Köylerde kurulması planlanan maden ocakları ile ilgili maden  ocağı kurmayı planlayan yetkililer köylülerle bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Komşu köylerin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda yetkililer köylülere kurulacak maden ocakları hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, köylüler yetkililere köylerinde maden ocağı istemediklerini söylediler.

DOĞAYA KIYMAYIN

 

Kartonlara yazdıkları yazılarla tepkilerini dile getiren köylüler pankartlara ise şu  sözleri yazdı; ‘‘ Kuş Yuvasına Dokunma, Yeşili Koru, Doğaya Kıymayın, Saraycığa Dokunma’’ ifadelerine yer aldı.

Madene karşı tepki gösteren komşu köylüler tepkilerini ise şu sözlerle ifade etti.; ‘‘ Geçtiğimiz yıllarda Toroman köyüne böyle bir maden şirketi kurmak istediler. Köylülerin verdiği mücadele sonrası burada maden kurulması engellendi. Bu bölgede bu maden ocağı kurulduğu zaman köylerimizin doğal güzellikleri, doğada yaşayan yaban hayvanlarımızın yaşam alanları bozulacak. Geleceğimiz olan çocuklarımıza bizler temi hava, temiz su ve temiz bir hayat bırakmak istiyoruz. Komşu köylüler olarak köylerimizin tarihi, doğal ve kültürel zenginliklerinde yaratacağı kalıcı tahribatlar nedeniyle istemiyoruz. Biz bu maden ocaklarının bu bölgede kurulmasına karşıyız ve istemiyoruz. Biz bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz. Neden gelip bizi dinlemiyorlar. Bu bizim  için çok büyük bir sorun olarak görüyoruz. Hiçbir yetkili gelip bizimle konuşmadı. Köylüler olarak sesimizişn duyulmasını istiyoruz.’’ Diyerek tepkilerini dile getirdiler.

(HABER: MÜCAHİT BİLGİ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.