NİĞDE SON DAKİKA
NÖHÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HASAN USLU’DAN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
BAŞKAN ÖZDEMİR’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
GELECEĞİN ZİRAAT MÜHENDİSLERİ NÖHÜ’DE YETİŞECEK
NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK’İN 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ MESAJI
SAMİMİYETİN DESTANI ROZ-İ VUSLAT!
NİĞDE’DE TIP TARİHİNE GEÇEN BAŞARI: 12 GÜNLÜK BEBEK PDA AMELİYATIYLA HAYATA TUTUNDU
NÖHÜ, THE DİSİPLİNLER ARASI BİLİM SIRALAMASINDA DÜNYANIN İLK 500 ÜNİVERSİTESİ ARASINDA
REKTÖR HASAN USLU ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU: “BAŞARI VE MEMNUNİYET ÖNCELİĞİMİZDİR”
NİĞDE İL GENEL MECLİSİ 2025 BÜTÇESİ KABUL EDİLDİ
NÖHÜ ÖĞRENCİLERİNİN PROJESİNE TÜBİTAK’TAN MÜKEMMELİYET MÜHRÜ
NİĞDE’DE KIŞ TEDBİRLERİ TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
NİĞDE BELEDİYESİ ŞEHİR TİYATROSU KÖY KÖY MUTLULUK DAĞITIYOR
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. İNAN’DAN DİŞ HEKİMLİĞİ GÜNÜ MESAJI
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU ENERJİ TEKNOLOJİLERİNE BÜYÜK KATKI
DEVLET ESKİ BAKANI AKIN GÖNEN’DEN NİĞDE TURİZMİ İÇİN ÖNERİLER
NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. DOĞAN BAHADIR İNAN, BOR DEVLET HASTANESİ’NDEKİ TADİLAT ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
NÖHÜ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİ
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NİN GURURU: NİĞDE TEKNOPARK 10 BASAMAK YÜKSELDİ
NÖHÜ’DEN DİYABETE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ
İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR. DOĞAN BAHADIR İNAN, ULUKIŞLA’DAKİ SAĞLIK KURULUŞLARINI ZİYARET ETTİ
DOLAR 34,5424
EURO 36,0063
ALTIN 3.006,41
BIST 9.549,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde -2°C
Hafif Kar Yağışlı
Niğde
-2°C
Hafif Kar Yağışlı
Pts -1°C
Sal 1°C
Çar 3°C
Per 5°C

Üniversitemizde “Verimli Hayvancılık” Paneli Düzenlendi

Üniversitemizde “Verimli Hayvancılık” Paneli Düzenlendi
17.02.2024
235
A+
A-

Üniversitemiz ile Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ortaklığında bölgemizdeki çiftçilerimizin ve sektör temsilcilerinin bilgilendirilmesi amacıyla “Verimli Hayvancılık” konulu panel düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen panele Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Çiçek, Genel Sekreter Vekilimiz Abdulgani Özkan, Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bilgehan Güney, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, sektör temsilcileri ve bölgemizdeki çiftçiler ile Üniversitemizin akademik ve idari personeli ve öğrencilerimiz katıldı.
“Pandemi Süreciyle Tarım ve Hayvancılığın Önemi Daha İyi Anlaşıldı”

 


Panelin açış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Çiçek; “Dünyamız zor bir dönemden geçiyor. Tarım ve hayvancılığın ne kadar önemli olduğunu yaşanılan pandemi döneminde tüm dünya olarak daha iyi anladık. Bu süreç bizlere tarım ve hayvancılık alanında verim artırıcı çalışmaların zorunlu hale geldiğini gösterdi.” dedi. Çiçek konuşmasının devamında ise “Hayvancılıkta uygulanan eski yöntemler verimliliğin önündeki en büyük sorun. Bu alanda yapılan çalışmaların kaynağı genellikle batı dünyasından gelen kaynaklar ama son zamanlarda ülkemizde yapılan çalışmalar tatmin edici boyuta geldi.” ifadelerini kullandı.
Verimli Hayvancılık Uygulamalarına İlişkin Bilgiler Verildi

 


Üniversitemiz Bor Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Boğa ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ünal Kılıç’ın konuşmacı olduğu panelde bölge hayvancılığının daha ileri düzeye taşınması açısından doğru bilinen yanlışlar, süt sığırlarının beslenmesinde yapılması gereken uygulamalar, süt sığırlarında gözlemlenen metabolik hastalıklar ve bu hastalıkların oluşmasının beslenme ile önlemesinde alınacak önlemler anlatıldı. Kârlı bir hayvancılıkta temel unsurlar ve kaba yemin süt sığırlarında önemi hakkında bilgilerin verildiği panelde ayrıca nispi yem değeri, kaba yem borsasının oluşmasında kalite ve yem fiyatında nispi yem değerinin önemi ve bölgede yapılan silaj uygulamalarındaki hataların düzeltilmesi açısından dikkate alınması gereken gerekliliklere ilişkin sunum yapıldı.
Sunumların sonunda Boğa, Üniversitemiz tarafından bölgemizdeki hayvan yetiştiricileri için bölgesel kalkınma bağlamında kurslar verildiği belirtti ve “Bu çalışmalarımızda desteklerini bizden esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’ya buradan teşekkürlerimi sunuyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.