VEFATININ 23. YILINDA SENİ UNUTMADIK
Türkiye’nin sayılı iş adamlarından, vergi rekortmeni, hayırsever, ülkemizin birçok ilinde önemli eserlere imza atmış, Doğuş Holding kurucusu ebedi Onursal Başkanı Niğdeli hemşerimiz Rahmetli Ayhan Şahenk’in 23. ölüm yıl dönümü (2 Nisan 2001) nedeniyle kendilerini rahmetle yad ediyoruz.
AYHAN ŞAHENK VAKFI ‘HİZMET KERVANI’ DEVAM EDİYOR
1992 yılında merhum Ayhan Şahenk tarafından, topluma yaptığı hizmetleri kurumsallaştırmak ve devamlılığını sağlamak amacıyla kurulan “ Ayhan Şahenk Vakfı” ile eğitim, kültür, sanat, sağlık, spor ve çevre alanlarında önemli eserler yapıp, ihtiyaç sahibi insanlarımıza sosyal yardımlarda bulunulmaya devam edilmektedir.
“Ayhan Şahenk Vakfının” Niğde’ye yapmış olduğu hizmetlerin bir kısmını siz değerli okurlarımızla paylaşmak istiyoruz. Genel müdürlüğünü Sayın Zafer Nuri Eraslan’ın yürüttüğü “Ayhan Şahenk Vakfının” hazırladığı raporda;
Her yıl geleneksel olarak Ramazan ayı süresince Niğde’de günde 3000 kişiye iftar yemeği verildiği ve toplamda 100 bin kişiye iftar yemeği verileceği, 1500 yoksul aileye gıda yardımı yapıldığı ve ihtiyaç sahibi çocuklara kıyafet yardımında bulunulduğu belirtilmiştir.
Niğde Belediyesine İtfaiye aracı bağışı ve Niğde Gafur Soylu Polis Merkezine gerekli bağışlar yapılmıştır.
Niğde’nin tanıtımına katkı sağlamak adına, Uluslararası Dağ Bisikleti Festivali için “2000-2006” yılında sponsorluğunu üstlenip organizasyonunda 6 yıl aktif görev alarak festivalin hayata geçirilmesi, ülkemizde bisiklet sporunun sevilip geliştirilmesine ve bölgenin tanıtımına katkı sağlanmıştır.
Tv Belgeselleri; İki Dünya Arasında Kapadokya / Derinlerden Yansımalar İngilizce Ve Türkçe, Çanakkale Batıkları / Koç Vakfı İle Birlikte/İngilizce Ve Türkçe, Unutulmaz Niğde lezzetlerini içeren eserler bastırılıp yayınlanmıştır.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine, en son teknolojiyle donatılmış, dört bölümden oluşan, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesini (4 bölümden oluşan; Bitkisel Üretim Teknolojileri, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Hayvansal üretim ve Teknolojisi, Biyosistem Mühendisliği) kurduktan sonra burada okuyan 1030 öğrenciye her yıl burs verilmiş, Üniversite’nin ihtiyacı olan 400 yataklı 1. Sınıf öğrenci yurdunu yaparak üniversitenin hizmetine sunulmuştur.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim Ve Araştırma Hastanesine ise;
Niğde’de günde 600-650 dolayında göz muayenesi yapan ayrıca göz ameliyatları gerçekleştiren Göz Polikliniği’nde göz cihazlarına şiddetle ihtiyaç duyulduğunun bildirilmesi üzerine, doktorların kısa sürede tanıya varmasına ve tedaviye başlamasına yardımcı olacak tüm cihazlar ve bu cihazlara ait sarf malzemeleri bağışlanmış, böylece daha çok hastaya daha iyi koşullarda hizmet verilmesi sağlanmıştır.
Niğde’de Odyoloji (işitme) Kliniği bulunmadığından civar illere gitmek zorunda olan yetişkin ve çocuk hastaların tedavilerini Niğde’de yaptırabilmeleri için, Hastanenin Kulak Burun Boğaz Polikliniğinde Odyoloji Kliniği kurulmuş, modern cihazlarla donatılarak hastalara hizmet vermesi sağlanmıştır. Klinikte her türlü işitme değerlendirme, tanı ve tedavisi yapılmakta ve biyonik kulak ameliyatı da gerçekleştirilebilme imkanı sağlanmıştır.
Hastaneye sağlanan bu imkânlarla Niğde’deki yetişkin, bebek ve çocuk hastaların işitme değerlendirmesi için şehir dışına sevkinin önüne geçilmiştir.
Ayrıca; Hastanenin çocuk acilinde kullanılmak üzere 7 adet taşıma arabalı defibratör, 3 adet acil tıbbi yardım çantası, tansiyon aleti, pansuman setinin ve çeşitli tıbbi malzemeler de bağışlanmıştır.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Hastanesi Tıp Fakültesi’nde bulunmayan “Aktif Öğrenme Merkezi” Vakıf tarafından yaptırılıp donatılarak doktor adaylarının eğitimi için Fakülte yönetimine teslim edilmiştir.
Merkez, tıp öğrencilerinin verilen bir senaryoya göre hastalığını aktaran hasta ile görüştükleri Hasta Eğitimi Birimleri, tıbbi becerilerini geliştirebilmeleri için canlı manken ve maketlerle uygulama yaptıkları Laboratuvarları, objektif yapılandırılmış Klinik ve Pratik Sınav Salonları ve Değerlendirme Salonlarıyla tıp öğrencilerinin eğitimleri için kullanılmaya hazır hale getirilmiştir.
Merkezde öğrencilerin simule hastalarla görüşmelerine, maket / model üzerinde tıbbi becerilerini geliştirmelerine, objektif sınav yapılmasına, sınavların değerlendirilmesine ve uygulamalarla ilgili tartışmaların yapılabilmesine olanak sağlanmıştır.
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde yeni kurulan Diş Hekimliği Fakültesi’ne eğitime başlayabilmesi ve hasta muayenesi için ihtiyaç duydukları Renkli Doppler Dental Ultrasonografi cihazı bağışlanmıştır.
Niğde’ye Anadolu Teknik ve Mesleki lise yaptıktan sonra son teknoloji ve donanımı ve devamında her türlü ihtiyaçları giderilmiş, 1 Öğretmen Lojmanı ile 15 daireli Eğitim Hizmet Konutları yapılmış ve Milli Eğitim Müdürlüğüne devredilmiş, Kırsal bölgelerde 4 ayrı okula bilgisayar verilmiştir.
Ayhan Şahehk “Sevgi ormanları” için 80 dönüm araziye 8 bin ağaç dikilmiştir.
Sağlık Müdürlüğüne, mobil sağlık araçları alınıp teslim edildiği belirtilmiştir.
ŞAHENK’LERİN HAYIRSEVERLİĞİ ATADAN KALAN BİR MİRASTIR
Hayırsever rahmetli Ayhan Şahenk’in babası Mehmet Faik Şahenk’de (D.T-1886 – Ö.T-1975) bir hayırseverdi. Niğde’nin geleceğine yön veren ve birçok devlet adamının yetişmesine vesile olan (1872) yılında açılan Rüştiye mektebine 1909 yılında yıkılmak üzere iken onarımına katkıda bulunmuştur. Böylece dededen torunlara süregelen güzel hizmetlerin yapıldığını görüyoruz.
SAYGI VE MİNNETLE ANIYORUZ
Niğde’ye yaptıkları bu güzel hizmetlerden dolayı Sayın Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’e, Filiz Şahenk Hanıma, Deniz Şahenk Hanıma, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan’a, Doğuş Grubu ailesi ve çalışanlarına şükranlarımızı arz ediyoruz. Rahmetli Ayhan Şahenk’e de Allahtan rahmet diliyor, kendisini saygı ve minnetle anıyoruz.