DOLAR 32,4567
EURO 34,7928
ALTIN 2.440,77
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 19°C

Gelecek Nesle Sevdalı Bir Niğdeli: Ayhan Şahenk

Gelecek Nesle Sevdalı Bir Niğdeli: Ayhan Şahenk
01.04.2021
1.124
A+
A-

Niğdelilerin Şah Babası Merhum Ayhan Şahenk’in ‘ANA KUCAĞI” dediği Niğde’ye, Doğuş Grubu Ailesinden Niğde’ye yardımlarını eksik etmeyen Ayhan Şahenk Vakfının Yönetim Kurulu Başkanı Filiz Şahenk’e, Mütevelli Heyeti Başkanı Faik Ferit Şahenk’e ve Vakfın Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan’a ve Yönetim Kurulu üyelerine Niğdeli hemşerilerimiz adına 51 Haber Gazetesi ailesi olarak teşekkür ediyoruz.


Niğde’nin yetiştirdiği en önemli şahsiyetlerden merhum
İş adamı Ayhan Şahenk ölümünün 20. yılında memleketinde anılıyor. Doğuş Grubu’nun kurucusu örnek işadamı Şahenk,bedenen aramızda olmasa da eserleri ve manevi şahsiyeti ile ülkemizin ve Niğde’nin gelişimine katkı sağlamaya devam ediyor.

Yine bir Nisan ayı ve yine hüzün. Niğde’nin meşhur elma ağaçlarının çiçek açtığı günlerde aramızdan ayrılmıştı Şah baba. O yüzdendir ki elma ağaçlarının her çiçek açtığı günler onu hatırlatır bu toprağın insanına. Sadece onu kaybetmenin hüznü değildir hatırlanan. Merhum Şahenk ’in öğrettiği girişimcilik, azim ve hayırseverlik de vardır aynı zamanda.

Bugün kurucusu olduğu Doğuş Grubu ülkemizin en değerli kuruluşlarından biri olmuştur. Ülke gelişimi ve ekonomisine katkısı, dünya genelindeki temsil gücü, insanımıza istihdam sağlaması şirketi bu kadar değerli kılmıştır.

Şimdi bayrağı oğlu Faik Ferit Şahenk, kızı Filiz Şahenk taşıyor. Babasının vasiyetine uyarak sağlam bir kökle geleceğe emin adımlarla ilerliyor. Babasının yolundan giden Şahenk ailesi memleketi Niğde’den kopmadan hemşerilerine katkısını devam ettiriyor.

Merhum Ayhan Şahenk, girişimciliği ve daima geleceğe yatırım yapmasıyla iş dünyasında özel bir yeri olan, insanın sermayeden daha önemli olduğuna inanan bir şahsiyetti. Ayhan Şahenk iş hayatında daima küresel düşündü, konuları bir bütün olarak ele aldı. Daimi hedefi, üretken projeleri ve sistemleri hayata geçirerek uzun vadeli imkânlar yaratmaktı. Geçici hiçbir işle uğraşmadı, her zaman şirketlerini kâr hedefinin ötesine taşıyıp kurumlaştırmak amacına yöneldi.

51 Haber Gazetesi olarak kendisini rahmetle, saygıyla anıyoruz…

MERHUM AYHAN ŞAHENK’İN ANLAMLI SÖZLERİ

“Yolumu, yönümü hiç değiştirmedim. Ufkumu, hedeflerimi genişlettim. Kişiler ne yapmak ve ne olmak istediklerine ne kadar erken karar verip olgunlaşırlarsa, düşünmeye zaman ayırarak, iyi ve çok yönlü düşünmeyi öğrenir, yaşam felsefelerini doğrular ve gerçekler üzerine geliştirirlerse işlerinde başarı oranı ve bırakacakları eserler de aynı oranda artar.”

“Önerim, yaptıklarınızla yetinmeyin, hiçbir konuda moralinizi bozmayın. Sorunlarla uğraşmayı zevkli hobiler, yarışmalar haline getirin ve asla yapmak istediklerinizden, yapmayı kafanıza yerleştirdiklerinizden vazgeçmeyin.”

“Mantık ve düşünce sınavını kazanan her tasarımınız zaman ölçeğinde bir gün mutlaka gerçekleşecektir.”

“Ülkenize ve halkınıza yararlı olmanın, görevini yapmış olmanın vereceği huzur ve kıvanç, enerji potansiyelinizi yeniden ateşleyecek ve sizi amaçlarınız doğrultusunda yönlendirecektir.”

ŞAHENK VAKFINDAN ÖNEMLİ BAĞIŞLAR

Niğdeli hemşerimiz, örnek iş adamı Doğuş Grubu’nun kurucusu ve ebedi başkanı merhum Ayhan Şahenk tarafından 1996 yılında sağlıktan, eğitime eğitimden, doğaya birçok alanda toplum yararına çalışmalarda bulunan Ayhan Şahenk Vakfının hizmetleri ve bağışları devam ediyor. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen çalışmaların yanında Ayhan Şahenk Vakfının bağışı ile Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi’nde Odyoloji Kliniğihizmet girdi. Modern cihazlarla donatılan Odyoloji Kliniğinde, her türlü işitme değerlendirme, tanı ve tedavisi yapılacak ve bununla birlikte biyonik kulak ameliyatı da gerçekleştirilebilecek. Odyoloji Kliniğinde sadece yetişkinler değil aynı zamanda bebek ve çocuklar da tedavi olabilecek.Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tıp Fakültesi bünyesinde hizmete giren Odyoloji Kliniği ile birlikte Niğdeli hemşerilerimiz civar illerin hastanelere gitmek zorunda kalmayacaklar. Hem zamandan hem de maddi yönden Niğdeli hemşerilerimize tasarruf sağlayacak olan Odyoloji Kliniği ile birlikte hemşerilerimiz bu alanda daha geniş sağlık hizmetine kavuşmuş oldu.

Göz tedavisi için yardımlar devam ediyor

Niğde’de günde yaklaşık 600 vatandaşa göz muayenesi yapılan ve ayrıca göz ameliyatları gerçekleştiren Göz Polikliniği’nde eksiklerin tamamlanması için Ayhan Şahenk Vakfı tarafından cihaz bağışları yapıldı.

Ayhan Şahenk Vakfı Çocuk Acil Servisini de unutmadı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Acil Servisinde kullanılmak üzere 1 adet portatif, 6 adet taşıma arabalı olmak üzere toplam 7 adet defibrilatör (kalbin normal dışı atımını tekrar normal kalp ritmine dönmesini sağlayan araç) ve bunların yanında 3 adet tıbbi yardım çantası, tansiyon aleti, pansuman seti ve çeşitli tıbbi malzemeler de bağışlandı.

KAYIT YAPTIRAN HER ÖĞRENCİYE BURS

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesine kayıt yaptıran her öğrenciye Ayhan Şahenk Vakfı tarafından burs imkanısağlanıyor.

Niğdeli hemşerimiz, örnek iş adamı Doğuş Grubu’nun kurucusu ve ebedi başkanı merhum Ayhan Şahenk’insağlığında kurduğu kendi adını taşıyan Ayhan Şahenk Vakfı yardımlarına devam ediyor. Kurulduğu 1996 yılından bu yana aralıksız yardımlarına devam eden vakıf birçok hayırseverliği yanında çeşitli kuruluşlardan da ödüller alıyor.

Yapımına 2011 yılında başlanıp 2013 yılında eğitim ve öğretim alanında hizmet vermeye başlayan Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarım ve teknoloji alanda ülkemiz gençlerinin verimliliğini arttırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Ayhan Şahenk Vakfı tarafından kayıt yaptıran her öğrenciye burs imkanı da sağlanan fakültede, 36 Araştırma laboratuvarı, araştırma sera ve arazileri, uygulama alanları, botanik bahçesi ile ülkemizde tek fakülte olma özelliği taşıyor.

FAİK ŞAHENK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ EKSİKLERİ HER YIL GİDERİLİYOR

Niğde Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi her yıl 450’ye yakın öğrencisi, 47 öğretmeni, 20 dersliği, 12 atölyesi, 1 kütüphanesi, 1 spor salonu ile 21. yüzyılın ihtiyaçlarına cevap veren donanımlı teknik öğrenciler yetiştiriyor. Ayhan Şahenk Vakfı, Niğde Faik Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin eksik ve ihtiyaçlarını gideriyor.

Kaynak: İsmet Ünver (51 Haber Gazetesi)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.