DOLAR 32,5188
EURO 34,8976
ALTIN 2.433,22
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 16°C
Cum 18°C

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Muhsin Kar “Tercih Zamanı” Adlı Programa Konuk Oldu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Muhsin Kar “Tercih Zamanı” Adlı Programa Konuk Oldu
25.07.2021
607
A+
A-

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, CNN Türk ekranlarından Serra Taşkıran’ın sunumuyla canlı olarak yayınlanan “Tercih Zamanı” adlı TV programının konuğu oldu.

Programda, oldukça genç bir Üniversiteye sahip olduğumuzu ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Genç sayılabilecek yaştaki Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, 30 yıl içerisinde çok önemli başarıları elde etmiş bir Üniversitedir. 30. yılını kutlayacağımız Üniversitemizde hemen hemen her alanda fakültelerimiz ve 25 bini aşkın öğrencimiz bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Üniversitemizin stratejik önceliklerine de değinen Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Nanoteknoloji, Enerji ve Tarım-Gıda alanlarının stratejik öncelik olarak belirlendiğini belirterek “Üniversitemizin stratejik öncelikleri ülkemizin kalkınma planlarıyla uyumlu bir şekilde belirlenmiş durumda. Stratejik planımızı da bölgemizin dinamikleriyle ve kamu, özel ve sektörel katılımla birlikte hazırladık” dedi.

Yakıt Pili ve Hidrojen Teknolojileri konusunda özel sektör ile yapılan iş birliğinin Yükseköğretim Kurulu tarafından Üniversite-Sanayi İşbirliği Ödülü’ne layık görüldüğünü de ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Nanoteknoloji alanıyla ilgili çalışmalarımız daha çok güneş hücresiyle ve güneş panelleriyle ilgili konulara yoğunlaşmakta. Güneş hücresi değer zinciri dediğimiz silisyumdan güneş paneline kadar olan süreçteki tüm endüstriyel bazda Ar-Ge yapabilecek nadir üniversitelerden bir tanesiyiz” ifadeleri ile açıklamalarını sürdürdü.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültemiz hakkında da detaylı bilgiler veren Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “ Fakültemiz İngilizce eğitim yapıyor. Buradaki lisans öğrencilerimizin tamamı bir vakıf tarafından burs almaktalar. Fakültemizin öğrencileri sektörle içiçe, geniş uygulama alanları ve modern binaları bulunan oldukça kaliteli bir eğitim kurumunda eğitimlerini sürdürüyorlar. Fakültemiz öğrencilerinin % 30’unu uluslararası öğrenci oluşturuyor” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, ayrıca bu yıl İngilizce Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği, Biyosistem Mühendisliği ve Beslenme ve Diyetetik programlarının da Üniversitemizde açılacağını sözlerine ekledi.

Üniversitemizin dahil olduğu akademik değişim programları ile ilgili açıklamalarda bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Öğrencilerimizin uluslararası tecrübe kazanmasını çok önemsiyoruz” dedi.

Anadolu’nun kalbi olan Niğde’yi öğrenci şehri konseptine hazırlamaya çalıştıklarını belirten Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, “Öğrencilerimizin sosyalleşmesi için elimizden gelen desteği veriyoruz. Kapalı yüzme havuzu, açık ve kapalı spor alanları, ücretsiz wifi hizmeti, modern kütüphanemiz, sosyal ve kültürel faaliyetler ile öğrencilerimize önemli olanaklar sunuyoruz” diyerek açıklamalarına devam etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Üniversitemizin konaklama sorunu olmayan bir Üniversite olduğunu da vurgulayarak ücretsiz toplu taşıma araçlarının yer aldığı kampüslerimizde güvenli ve canlı bir sosyal hayatın bulunduğu sözlerine ekledi. Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, programda öğrenci kulüplerimizden de bahsederek açıklamalarını sonlandırdı.

https://www.cnnturk.com/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.