DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 20°C

İSTİKBAL “DEMİRYOLU HAVA LİMANI VE E.90’IN OTOBANDAN EN AZ ETKİLEYECEK TEDBİRLERDE!!!”

15.06.2023
127
A+
A-

İlimizin Gülağaç ilçesine bağlı Kızılkaya köyünün aynı isimle anılan mahallesinde bulunan tarihi milattan 9000 yıl öncesine ,yani günümüzden 11 bin yıl öncesine dayanan Aşıklı höyük, aynı ilçenin Çatalsu köyü civarında Mamasun barajı içindeki bir kaya kütlesinin üstünde buluna ve tarihi günümüzden 7 bin yıl öncesine dayanan Güvercin kayası Höyüğü ile Aksaray merkez ilçeye bağlı Yeşilova beldesi içinde bulunan geçmişi 4000 ila 4500 yıllarına dayanan döneminin maden üretim merkezi olan Acem Höyük kazıları Aksaray’ın geçmişine tam olarak önemli bir ayna görevi yapıyor.
Kadim tarihin iki ana yolu olan Antik Kral yolu ile İpek veya Baharat yolu olarak bilinen Avrupa ile Asya ve Afrika ile Avrupa ve Asya arasındaki ulaşımı sağlayan yolların sınırları içinde kesişmesiyle tartışmasız olarak dünyanın merkezi olan.
İsmini verdiğim höyüklerde Türk ve yabancı arkeologlar tarafından orta çıkartılan dünyadaki ilimlerin gelişmesi ile insanların hayatlarının kolaylaştırılması, daha iyi beslenebilmeleri, daha yüksek standartlı mekanlarda yaşayabilmelerini sağlayan, sağlıktaki gelişmelerin başlangıcını oluşturan onlarca ilkin ve tekin merkezi, tarih boyunca gelip geçmiş tüm medeniyetlerin önem verdikleri yer olan Selçuklular döneminde ise Sultan 2. Kılıçarslan’ın askeri ve yazlık başkenti Aksaray’ın bu özelliği İstanbul’un Fethi ile yaşayanlarının tamamına yakının buraya sürülmesiyle tarihte bilinen ilk önemli sıkıntısı yaşatıldı.
Ardından Pontus’un yıkılmasıyla insanlarımızın buraya, daha sonra Balkanlara ve Kıbrıs adasının fethi ile buralara da gönderilmesine rağmen merkezi konumu nedeniyle 19. Asra kadar merkezi konumundan dolayı bölgenin önemli şehri olma özelliğini muhafıza etti.
Fakat Osmanlının Eyalet sisteminden Fransız Vilayet sistemine geçmesiyle önce 1840-1920 ve ardından ise 1933-89 arasında toplam olarak 136 yıl Niğde iline bağlı kalmak zorunda kaldığı ikinci ilçelikten de 34 yıl önce bugün TBMM’sinde kabul edilen kanunla kurtularak yeniden il olduk.
Aradan geçen 34 yılda bölgemizin parlayan yıldızı olan Aksaray için tarihin tekerrür etmemesinin çaresinin ile 103 yıllık rüyamız, hükümetin 19,Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 12 yıllık sözü olan Aksaray-Ulukışla demiryolu ihalesinin zaman geçirilmeden bitim tarihide belli olacak şekilde yapılması.
E.90’ Kara yolunun otobanın etkisinden en az şekilde etkilenmesini sağlayacak olan 7 Şubat 2017 günü dönemin Ulaştırma Bakın Ahmet Arslan tarafından uygun bulunan tedbirlerin zamanında alınması.
Maksimum 5 yıl içinde hizmete girecek 4 mevsimi 7/24 çalışan milletler arası havalimanın zaman geçirilmeden planlanarak yatırım programına alınmasında.
Bu hizmetlerin gerçekleştirilebilmesi için ilimiz Ak Parti Milletvekilleri Cengiz Aydoğdu, Hüseyin Altınsoy, Ramazan Kaşlı, Turan Yaldır, Doç. Dr. Vali Hamza Aydoğdu, Belediye başkanı Dr. Evren Dinçer ,İGM başkanı Mehmet Tüzün, Ak Parti İl başkanı Hamza Aktürk ,MHP il başkanı Mustafa Çölkesen ile iki partinin tüm ilçe teşkilatları ve Belediye bakanları, Ticaret Odası Başkanı Ahmet Koçaş, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası başkanı Emin Koçak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği başkanı Doğan Ceylan ile Aksaray medyası tarafından sonuç alınıncaya kadar çalışmaların aralıksız olarak sürdürülmesi dileğiyle il olmamızı sağlayan kanunun TBMM’sinde kabulünün 34. yılı kutlu olsun.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.