DOLAR 32,4809
EURO 34,7450
ALTIN 2.440,33
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 18°C

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde Mezuniyet Coşkusu
25.08.2021
426
A+
A-

Üniversitemiz 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni Gerçekleştirildi
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 2020-2021 Eğitim öğretim yılında mezun olan öğrenciler için 2 gün süren mezuniyet töreni gerçekleştirildi.
2020 yılı Mart ayından bu yana ülkemizde ve dünyada yaşanan Covid-19 salgının ardından Temmmuz ayından itibaren normalleşme süreciyle birlikte Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde okuyan ve mezun olmaya hak kazanan öğrenciler için pandemi kurallarına uygun olarak “2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni” gerçekleştirildi. Törenler iki güne yayılarak gerçekleştirildi.
Mezuniyet törenlerine Niğde Vali Vekili Cemil Kılınç, Niğde AK Parti Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar, Çiftlik Kaymakamı Mehmet Tığlı, İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Teksin, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. İlyas Gökhan, Prof. Dr. Cahit Tağı Çelik ve Prof. Dr. Yağmur Şener, AK Parti İl Başkanı Ömer Kılıç, MHP İl Başkanı Cumali İnce ile kurum müdürleri, davetliler ve öğrencilerimizin aileleri katıldı.
Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törendeki ilk konuşmayı mezun öğrenciler adına Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Birincisi İslami İlimler Fakültesi Mezunu Gizem Kızılkaya yaptı. “Şehidimiz Ömer Halisdemir’in adını taşıyan Üniversiteden mezun olmaktan gurur duyuyoruz” diyen Gizem Kızılkaya açıklamalarını mezun olan tüm öğrencilerimize mesleki hayatlarında başarılar diledi. İkinci gün gerçekleşen törende ise mezun öğrenciler adına konuşan Berra Nur Şen ise “Kahraman Şehidimiz Ömer Halisdemir’in adını taşıyan Üniversitemiz, bizlere sunduğu imkanlar ile bizi geleceğe hazırlayan en önemli unsurlardan biridir” diyerek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde almış oldukları öğrenci odaklı eğitimin, kendilerine gelecekte pek çok kapı açacağına ve önemli kariyer fırsatları elde etmeleri için gereken yetkinliği sağlayacağına olan inancının tam olduğunu belirtti.
Programda konuşan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “Ülkemizde meydana gelen orman yangınları ve sel felaketleri nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Salgın nedeniyle geçen yıl sınırlı sayıda mezun öğrencimizin katılımıyla buruk bir şekilde gerçekleştirdiğimiz mezuniyet törenini bu yıl iki günde ve coşkulu bir şekilde gerçekleştirdik. Salgın nedeniyle yüz yüze eğitime ara vermemiz üzerinden yaklaşık bir buçuk yıl geçti. Uzaktan eğitimin, yüz yüze eğitimin yerini tutmasının zor olduğunu görüyoruz. Ancak eğitim ara verilecek bir sektör değil ve olamaz. O yüzden tüm imkanlarımızı seferber ederek uzaktan da olsa, sizleri en iyi şekilde yetişmek için elimizden gelen gayreti gösterdik.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar, “Üniversite olarak, öğrencilerimize kavuşacağımız günün özlemi ve heyecanı ile bekliyoruz. 2021-2022 eğitim öğretim yılına ilişkin tüm hazırlıklarımızı yüz yüze eğitim olacak şekilde yapıyoruz. Öğrencilerimizin akademik gelişimlerine katkı sağlamak için yoğun bir çaba sarf ettiklerini biliyoruz. Devletimizin sağladığı fiziki, teknolojik ve beşeri imkanlarla mezun öğrencilerimizi hayata en iyi şekilde hazırladık. Dinamik bir akademik kadro ve çağdaş bir müfredat ile sizleri karşınıza çıkan fırsatları en iyi şekilde değerlendirecek ve geleceğin belirsizliklerini göğüsleyecek şekilde yetiştirmeye gayret ettik. Öğrencilerimizin başarısında velilerimizin önemli bir payı bulunmaktadır. Öğrencilerimize üniversite eğitimi alma ve “iyi insan olma” yolunda verdikleri maddi ve manevi destek dolayısıyla yeni mezunlarımızın her biri adına tüm velilere ayrı ayrı teşekkürlerim.” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir: Kendinizi Yenilediğiniz Sürece Başarılı Olacaksınız
Törende konuşan Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Ortak bir sevinci yaşamak için mezuniyet töreninde bir araya geldik. Aydınlık yarınlarımızın mimarları gençlerimizi mezun ediyor olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kendinizi yenilediğiniz ve bizi biz yapan değerlere sahip çıktığınız sürece her birinizin başarılı olacağına inanıyorum” diyerek mezun olan tüm öğrencileri tebrik etti.
Niğde AK Parti Milletvekili Selim Gültekin ise “Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Niğde’ye yıllık bir milyar TL’nin üzerinde bir ekonomik katkısı vardır. Niğde’nin kültürel kalkınmasına da öğrencilerin büyük destekleri bulunmaktadır. Üniversitemize olan desteğimiz artarak devam edecektir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Cumhuriyetimizin 100. yılına doğru ilerlerken siz kıymetli gençlerimize de önemli görevler düşüyor. Sizler ile birlikte ülkemizi 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Mezun olan öğrencilerimize hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.
Niğde AK Parti Milletvekili Yavuz “Uzaktan eğitimi ilk kez tecrübe ettik. Hibrit modelini de denedik. Yaşadığımız her tecrübe gelecekte kullanacağımız bir veri tabanıdır. Biz parti olarak eğitime yaptığımız yatırımlar ile bu dönemleri en az zararla atlatmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.
Niğde Protokolünden Kızılelma’ya Yoğun İlgi
“2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni”nin ardından Niğde Protokolü mezuniyet coşkusunun yaşandığı alanda bulunan ve mezuniyette bir gösteri gerçekleştiren Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin geliştirdiği TÜBİTAK Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’na katılacak olan “Kızılelma” adlı elektromobil aracıda inceleme fırsatı buldular.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.