DOLAR 32,5476
EURO 34,9203
ALTIN 2.442,27
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 26°C
Az Bulutlu
Niğde
26°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 23°C
Pts 20°C

Rektör Uslu: Amacımız Niğde’ye Katkı Sunmak

Rektör Uslu: Amacımız Niğde’ye Katkı Sunmak
29.10.2021
358
A+
A-

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Hasan Uslu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Niğde’nin gelişimi ve kalkınması için her konuda işbirliği ve iletişime açık olduklarını söyledi. Rektör Uslu, “Biz önce Niğde için ne yapabiliriz onun çabasında olacağız. Tarıma dayalı sanayi başta olmak üzere, Niğde’nin yeraltı ve yer üstü kaynaklarını endüstriye dönüştürecek imkânlarının neler olduğunu tespit edip, diğer paydaşlarımızla birlikte geleceğimize dönük projeleri hayata geçirmek istiyoruz” dedi.

REKTÖR USLU: BAŞARI HEPİMİZİN ARZUSU

Yerel basının bir kentin gelişmesinde önemli rolü olduğuna dikkat çeken Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “Bizler yapıcı olan her türlü eleştiri ve her türlü fikre açığız. Eleştiri ve eksiklikler dile getirilmeden gerçekler ortaya çıkmaz. Özellikle üniversitemizle ilgili hedefler-beklentiler ortaya koyulurken ve diğer üniversitelerle kıyaslama yapılırken o üniversitenin hangi tarihte kurulduğu, o ilin nüfusu, o ilin sosyoekonomik durumu başta olmak üzere birçok kriterin dikkate alınması gerekiyor. Niğdeli bir rektör olarak üniversitemizin en üst düzeye gelmesi hepimizin ortak arzusu. Fakat her alanda büyük beklenti ve hedefler koymak tamiri olmaz sonuçlar doğurabilir. Bizler her proje ve hedefimizi, ayağı yere basar akıl ve bilim ekseninde planlayarak hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

BASINLA İLETİŞİM HALİNDE OLACAĞIZ

Basının ve medya organlarının ilimiz için çok önemli bir fonksiyonu yerine getirdiğini belirten Rektör Prof. Dr. Uslu, “Basın insanların gözü kulağı konumundadır. İlimiz için çok önemli bir fonksiyonu yerine getiriyorsunuz. Bu görevi yerine getirirken, haberin gerçekliğini araştırmak ve gerçekleri yansıtmak gibi önemli bir sorumluluğu yerine getiriyorsunuz. Bu bakımdan üniversite olarak yerel ve ulusal medya temsilcilerimizle iletişim halinde olacağız, sizlerin fikir ve önerilerini dinleyeceğiz. Hep birlikte tüm kurumlar, üniversite ve basın sağlıklı bir işbirliği, iletişim ve koordinasyon kurarak, ilimiz ve ülkemizin gelişmesine katkı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

DÜZGÜN: ÜNİVERSİTEMİZ GÖZBEBEĞİMİZ

Niğde Gazeteciler Cemiyeti (NGC) Başkanı Alpaslan Düzgün, ziyarette Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Niğde’nin gözbebeği olarak tabir ettiklerini belirterek, gazetecilerinde kamu görevi üslendiğini, bu yönüyle kamu kurumlarıyla ilgili yapıcı ve iyi bir iletişim ve işbirliği kurmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Başkan Düzgün, ziyarette yaptığı açıklamasında, “Sayın rektörümüze yeni görevinde başarılar diliyoruz. Rektörümüzün Niğdeli olması bizler, üniversitemiz ve kamuoyu tarafından olumlu bir etki aratmıştır. Sayın hocam, çalışma alanınızın kimya olması, Niğde için bir kazanç. Niğde’nin ekonomik bakımdan gelişmesi ve kalkınması konusunda üniversitemizin yapacağı katkı bizlerde olumlu anlamda bir beklentimiz oluştu” dedi.

NİĞDE İÇİN ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Niğde Gazeteciler Cemiyeti hakkında Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya bilgiler aktaran Başkan Alpaslan Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyetinin 7 Mart 1989 yılında kurulan köklü geçmişiyle Niğde basının mihenk taşı olduğunu söyledi.

Düzgün, “NGC; Niğde Üniversitesi’nin kurulması için 50 bin imza toplaması, Niğde’de olmayan kamu kurumlarının elimize getirilmesi, Patates Araştırma Enstitüsü’nün kurulması, Niğde Havaalanı İmza Kampanyası başta olmak üzere birçok alanda kentin gelişimine Niğde’nin tanıtımına katkı sağlamıştır.

Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da ilimizin gerek sosyal, kültürel, gerekse ekonomik anlamda ilerlemesi noktasında çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

Ziyaret Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün ve Başkan Yardımcısı Tuncay Aytaş’ın Rektör Uslu’ya günün anısına hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

ZİYARETE ÇOK SAYIDA GAZETECİ KATILDI

Niğde Gazeteciler Cemiyeti’nin Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu’ya gerçekleştirdiği hayırlı olsun ziyaretine Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, Başkan Yardımcısı ve Niğde Haber Gazetesi Sahibi Tuncay Aytaş, Cemiyet Genel Sekreteri ve Niğde Günaydın Gazetesi İmtiyaz Sahibi Cumali Adıgüzel, Başkan Yardımcısı ve Yeşil Bor Gazetesi Sahibi Kıvanç Şimşek, Yönetim Kurulu Üyesi ve Hamle Gazetesi ve Niğde TV koordinatörü Kemal Işıklı, Yönetim Kurulu Üyesi ve 51 Haber Gazetesi Sahibi İsmet Ünver, Yönetim Kurulu Üyesi ve Borun Sesi Gazetesi Sahibi Yasin Düzgün, Denetleme Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazetesi Temsilcisi Hüseyin Gökdemir, Denetleme Kurulu Üyesi ve Niğde Haber Gazetesi Editörü Murat Ümranlıoğlu, Denetleme Kurulu Üyesi ve Hamle Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Fatih Mehmet Adaş, Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve NGC Şeref Divanı Üyesi Dursun Suna, NGC Eski Başkanı ve Şeref Divanı Üyesi Süleyman Tuzcu, Şeref Divanı Üyesi Ali Tunç, Cemiyet Üyesi ve Niğde Sürmanşet Haber Sitesi Sahibi İsmail Çizmeci, NHS Medya Enes Can Özmen ve Mustafa Taş, NGC Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Yüksel Erdoğanöz, Niğde Günaydın Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mücahit Bilgi ile Niğde Günaydın Gazetesi Muhabiri Metin Can Çelik katıldılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.