DOLAR 32,5808
EURO 35,0133
ALTIN 2.460,62
BIST 9.900,10
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 18°C

HEMŞEHRİMİZ NAZMİ KARABULUT ADALET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ

HEMŞEHRİMİZ NAZMİ KARABULUT ADALET PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINA GETİRİLDİ
03.03.2022
1.340
A+
A-

 

Adalet Partisi (AP) Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz Niğdeli hemşehrimiz Gazeteci-Yazar / Bürokrat Nazmi Karabulut’u Adalet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirdi.

Adalet Partisi Genel Merkezinden yapılan açıklamada Nazmi Karabulut’un Adalet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Vecdet Öz tarafından Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirildiği bildirildi.

Nazmi Karabulut konu hakkında yaptığı açıklamada “kendisine Genel Başkan Vecdet Öz tarafından Genel Başkan Yardımcılığı görevinin tevdi edildiğini belirterek çok çalışmamız lazım” dedi.

Karabulut açıklamalarına şu şekilde devam etti: “Biz seçimlere girmek için yeterliliğimizi geçmiş seçim döneminde almıştık. İYİ Parti kuruldu, Meral Hanım parti kurdu biliyorsunuz. O parti kurulduğu zaman, o partiyi seçimlere sokmamak için seçim yasasına müdahale ettiler. Yargıtay dedi ki ‘Hakkınızdır, seçimlere girebilirsiniz.’

Seçimlere girme kriteri şudur; 41 tane vilayette kurulmuş olmanız lazım. 81 vilayetin 41 vilayetinde kurulmuş olmak lazım. 41 vilayeti kurduğunuz zaman, kongrelerinizi yapmaksızın, genel kurulunuzu yapmışsanız seçimlere girebiliyorsunuz.

Biz 41 vilayetimizi kurmuştuk, genel kurulumuzu da yaptık, seçimlere girebiliyorduk. Aynı şekilde Meral Hanım da 41 vilayetini kurdu, genel kurulunu yaptı, seçimlere girebiliyordu. Seçim Kurulu ‘Hayır, 41 vilayette ilçe ve illerinde kongrelerini yapacaksınız, yoksa seçime almam sizi’ dedi.

İki partiydik bu durumda. Böyle olunca, seçim yasasında böyle bir şey yok, seçim yasasına rağmen, isterse Seçim Kurulu bu tür kararlar alabiliyormuş. Yargıtay’a gittik, Yargıtay yetkilileri bize ‘Siz seçimlere girebilirsiniz, ancak Seçim Kurulu’nu ikna etmeniz lazım’ dedi.

Biz bununla uğraşırken, o ara baktık ki Meral Hanım yüzünden bu işler oluyor, Meral Hanım’ı seçime sokmak istemiyorlar. CHP tuttu biliyorsunuz, milletvekili verdi, grup kurdurdu. Bir de seçim kanunda, grup kurarsa bu söylediklerimizin hiçbirine gerek kalmıyor, seçimlere girebiliyorlar.

Onlar seçimlere girer hale geldiler, biz giremedik. Dolayısıyla biz o seçimlere katılamadık. Biz şu anda bütün teşkilatlarımızı tamamladık. 81 vilayette teşkilatımız var, yeterliliğimizi de 41 vilayette aldık. Olağan genel kurulumuzu 25 Haziran 2021 de yaptık bu kongreden sonra seçime katılabilmemiz 6 ay seçim kanununa göre beklememiz lazım. Bu durumda Haziran 2022 tarihinden sonraki seçimlere girecek şekilde hazırlıklarımızı tamamladık.

Bu arada Millet ittifakıyla beraber hareket ediyoruz. Millet ittifakının 7’nci Ortak Partisi biziz. görüşmelerimiz aralıksız Genel Merkezler nezdinde devam ediyor. Seçimlere Millet İttifakıyla beraber katılacağız “dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.