DOLAR 32,5767
EURO 34,9899
ALTIN 2.462,54
BIST 9.892,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 18°C

Üniversitede 18 Mart Çanakkale Zaferi Konferansı

Üniversitede 18 Mart Çanakkale Zaferi Konferansı
20.03.2022
575
A+
A-
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla “18 Mart Çanakkale Zaferi Konferansı” gerçekleştirildi.

Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim ÜyesiProf. Dr. Hamdi Doğan’ın sunumuyla gerçekleşen programa, Niğde Belediye Başkan Vekili Rasim Ağadayı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, protokol üyeleri, akademisyenlerimiz ve çok sayıda öğrencimiz katıldı.

Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başlayan programın açılışında bir konuşma yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, konuşmasına “Şanlı Milletimiz 18 Mart 1915 tarihinde Çanakkale’de adeta bir var olma mücadelesi vermiş ve bütün dünyaya vatanı, bayrağı ve manevi değerleri uğruna her türlü zor şarta rağmen yılmadan, yorulmadan, azim ve kararlılıkla bağımsızlığını koruyacağını ilan etmiştir” ifadeleri ile başladı.

Yurdumuzu bizlere emanet eden, bu uğurda canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizin hatırası, vatansever Türk Milletinin de sürekli olarak hafızasında canlı kalacağını aktaran Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının sonunda, kendilerinin de her geçen gün vatan, millet ve bayrak uğruna ara vermeden geçmişte olduğu gibi bugün de aynı şuurla çalışmalarını artırarak sürdürme gayreti içinde olacaklarını söyledi.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Prof. Dr. Hamdi Doğan ise programdaki açıklamalarına, “Aziz şehitlerimiz yattıkları yerlerde şunu hissetmelidirler ki temiz kanlarıyla suladıkları kutsal vatan toprakları, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüm Türk milleti ve Türk Gençliği tarafından en kutsal emanet olarak müdafaa ve muhafaza etmektir” diyerek başladı.

Çanakkale’nin, Türklerin Anadolu’ya gelişinden itibaren süregelen vatan müdafaasının en önemli halkalarından bir tanesi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hamdi Doğan, “Çanakkale Muharebeleri de Türk milletinin hafızasına kazınan, hatırası hep taze kalan, üzerinden geçen yıllara rağmen coşkuyla anılan, büyük bir zafer, kahramanlık ve mücadele örneğidir” dedi.

Çanakkale muharebelerine de değinen Prof. Dr. Hamdi Doğan açıklamalarının sonunda Çanakkale’de hedef alınanın sadece devletimiz ve milletimiz değil tarihimiz olduğunu ifade ederek imha edilmek istenenin ise milli varlığımız olduğunu söyledi

Program, programa katkılarından dolayı Prof. Dr. Hamdi Doğan’a, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu tarafından teşekkür belgesi verilmesiyle sona erdi.

(NÖHÜ)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.