DOLAR 32,3346
EURO 35,1645
ALTIN 2.241,82
BIST 8.717,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 14°C
Az Bulutlu
Niğde
14°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 5°C
Cum 6°C
Cts 9°C

KOP Hayal Kütüphanesi İle Teknolojide Bizde Varız!

KOP Hayal Kütüphanesi İle Teknolojide Bizde Varız!
10.06.2022
259
A+
A-

 

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (KOP) Mali Destek Programı kapsamında, Altunhisar Kaymakamlığı ve Altunhisar Belediyesi ile ilçeye bağlı belde belediyelerin katkılarıyla hazırlanan Hayal Kütüphanesi’nin açılışı Vali Mustafa Koç’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine Vali Mustafa Koç, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu,  İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Nihat Özkök, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, belde belediye başkanları, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan açılış töreninde Vali Mustafa Koç, teknolojik gelişimlerin takibinin önemine değindiği konuşmasında “ uluslararası arenada söz sahibi olmak ve ülkemizin gerek dünyadaki, gerekse uzaydaki menfaatlerini koruyabilmek için uzay teknolojisine hâkim olmamız gerekir” dedi.

Vali Mustafa Koç konuşmasının devamında; “Teknoloji, devamlı gelişen bir unsur. Hatta şuan biz burada konuşurken bile hız kesmeden gelişiyor. İşte ülke olarak bu gelişmelerden geri kalmamak, uluslararası arenada söz sahibi olmak ve bu gelişmede ben de varım demek için devamlı çalışmamız gerekiyor.

Özellikle astronomi, matematik ve tıp gibi temel bilimlere öncülük etmiş, çığır açmış bir medeniyetin mirasçıları olarak bunu gerçekleştirmek bizlerin asli görevidir.

Yüzyıllar boyunca ayak bastığı topraklara huzur, adalet ve güven getiren, mazlumların yanında duran ve el uzatan medeniyetimiz bugün olduğu gibi bundan sonra da yine aynı misyonunu yerine getirecek güç ve imkâna sahip olmalıdır.

Bu noktada geleceğimizi şekillendirecek olan kodlama ve uzay teknolojisine en iyi şekilde hazırlanmalı, ülkemizi bu ligde üst sıralara çıkaracak çalışmaları gerçekleştirmeliyiz.

Bilindiği üzere ülkemiz doğru zamanda doğru hamleler yaparak teknolojik atılımlar gerçekleştirmiş, savunma sanayisinde İHA’lar, SİHA’lar ile teknoloji alanında ise Elektrikli Otomobil projesi ile birçok oyunu bozan ve teknolojide adı geçen öncü ülkeler arasında yer almıştır.

Bu bilinç ile ülkemiz son yıllarda havacılık ve uzay teknolojilerinde de önemli mesafeler kat etmiş, insan kaynağı, tasarım ve mühendislik kabiliyetleri açısından çok daha güçlü bir hale gelmiş, uydu teknolojisini geliştirerek uzaya milli uydusunu gönderen sayılı ülkeler arasında yer almıştır.

Bu çalışmaların daha da artması için ülkemizde “Türkiye Uzay Ajansı” açılmış ve Sayın Cumhurbaşkanımız, 2021 yılında 10 maddelik Milli Uzay Programını dünya kamuoyuna açıklanmıştır.

Bugün burada, Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı hedeflerden biri olan “Toplumumuzda uzay farkındalığını oluşturmak ve bununla birlikte uzay alanında etkin ve yetkin insan kaynağımızı geliştirmek” hedefine katkı sunacak bir atölyemizin açılışını gerçekleştiriyoruz.

KOP İdaresinin de destekleri açılışını gerçekleştireceğimiz ve içerisinde Astronomi, havacılık ve Fen Bilimlerinin yer aldığı, Niğde’miz de bir ilk olan merkezimizin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Hayal kütüphanesinde Altunhisarlı gençlerimizin hayallerine bir adım daha yaklaşacaklarına ve burada ülkemizin geleceğini şekillendirecek bilim insanlarının yetişeceğine yürekten inanıyorum.

Bu tür merkezlerimizin il geneline yayılarak tüm öğrenci ve vatandaşlarımızı kapsamasını temenni ediyor, Söz konusu projelerin startını vererek ülkemizin gelişimi noktasında yeni hedefler koyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sunan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımıza, Projeyi hazırlayarak uygulayan Altunhisar Kaymakamlığımıza, paydaş kurumlarımıza ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Mustafa Koç, protokol üyeleri ile birlikte kütüphaneyi gezdiler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.