DOLAR 32,5505
EURO 34,9656
ALTIN 2.457,06
BIST 9.879,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 23°C
Az Bulutlu
Niğde
23°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 19°C

Niğde’de 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Törenle Başladı

Niğde’de 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Törenle Başladı
14.09.2022
266
A+
A-

 

Ülke genelinde olduğu gibi Niğde’de de ilköğretim haftası çeşitli etkinlik ve gösterilerle kutlandı.

 

Tören, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla tören devam etti.

 

İlköğretim Haftası etkinliklerinde daha sonra Niğde Mehmet Emet Aydoğan İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı gösteri ve şiirlerin okunduğu program gerçekleştirildi.

 

Programda açılış konuşması yapan Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ,“ 5 Eylül’de okul öncesi ile ilkokul 1’inci sınıf öğrencilerimiz için uyum haftasıyla ve 12 Eylül’de bütün okullarımızın açılışı ile 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. İlimizde 372 okulumuzda, 3921 derslikte, 5214 Öğretmenimiz ile 71165 öğrencimize Eğitim vermekteyiz. İlimizde Derslik başına düşen öğrenci sayısı: İlkokulda 18,Ortaokulda 16,Lisede 21’dir. Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ise: İlkokulda 23,Ortaokulda 13,Lise 15’dir.Bu yıl bakanlığımızın bastırdığı kaynak kitapları ve ders kitapları dağıtıldı. Bu yıl uygulanacak olan ara tatiller ise 1. dönem 14-18 Kasım’da, Sömestri tatili 23 Ocak-3 şubatta,2 dönem 17-20 Nisan’da yapılacak olup okullarımız 16 Haziran’da tatile gireceklerdir.

 

İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar’ın ardından konuşma yapan Niğde Valisi Mustafa Koç ise şunları söyledi ,

 

“Şüphesiz ki, Millet olarak en büyük sermayemiz, insan kaynağımız, beşeri gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız. En kıymetli varlıklarımızı, evlatlarımızı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken, onları milli ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Milletimizin varlığının, değerlerimizin gelecek kuşaklara aktarılmasının ilk şartının; Tarihine, Milletine, Devletine, Bayrağına, Vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu sebeple en temel amacımız, çocuklarımızın milli ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almasıdır.

 

İlimizde bu yıl 71 bin 165 öğrencimiz eğitim öğretim görecek olup bunlardan 6 bin 126’sı geçtiğimiz hafta uyum programıyla okulla ilk kez tanışan 1. sınıf öğrencilerimizdir. İlimiz genelinde derslik başına düşen öğrenci sayısı 18’nin altında, öğretmen başına düşen öğrenci sayısı da yine 18’in altındadır. İlk öğretimde okullaşma oranımız ise yüzde 96 ile ülkemiz ortalamasının üzerindedir. Tüm bu veriler Devletimizin eğitim alanında yaptığı çalışmaların bir neticesidir. “

 

Konuşmaların ardından Mehmet Emet Aydoğan ilköğretim okulu 3 E sınıfından Zeynep Emir ve 2 D Enes Talha Kılıç isimli öğrenciler şiir okudu, Halk oyunları gösterisi sonrası program protokol üyelerinin okul ve sınıf ziyareti ile tamamlandı.

 

Programa Niğde Valisi Mustafa Koç, Ak Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Öztürk, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof.Dr Hasan Uslu,Niğde Emniyet Müdürü Adnan Özdemir,İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Nihat Özkök,Kurum Müdürleri,STK Temsilcileri ve öğrenci velileri katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.