DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

Sağlık Bakanı Koca, NÖHÜ’de öğrencilerle buluştu

Sağlık Bakanı Koca, NÖHÜ’de öğrencilerle buluştu
14.11.2022
137
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde (NÖHÜ) düzenlenen “Öğrenci Buluşması” programında sağlık alanındaki öğrencilerimizle bir araya gelen Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sağlık alanında güncel gelişmeleri içeren sunumunun ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleşen programa Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte, Sağlık Bakanı Yardımcıları, Niğde il protokolü, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

“Desteklerinden Ötürü Sayın Bakanımıza Teşekkürlerimizi Arz Ediyoruz”
Programın açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu şunları dile getirdi: “Tıp Fakültemiz Eğitim ve Araştırma Hastanesine, klinik hizmet veren 44 öğretim üyesi ve göz ve kadın hastalıkları dalında tıpta uzmanlık eğitimi alan 6 asistan ile toplam 50 personel desteği sağlamaktadır. Üniversite olarak hedefimiz bu sayıyı kısa zamanda 70’in üzerine taşıyarak şehrimizin sağlık sistemine daha büyük katkılar yapmaktır. Bununla birlikte Eylül ayında yapılan Tıpta Uzmanlık Sınavında, üroloji, acil tıp ve adli tıp dallarına da asistanlarımızın yerleştiğini ve göreve başlama süreçlerinin devam ettiğini paylaşmak isterim. Tıp Fakültemiz ile Niğde İl Sağlık Müdürlüğü ve Eğitim ve Araştırma Hastanemizin uyumlu çalışmalarına çok önem veriyoruz. Bunun neticesinde ilimize bugüne kadar verildiği gibi bundan sonra da daha birçok katkı verileceğine inanıyor, desteklerinden ötürü Sağlık Bakanımıza teşekkürlerimizi arz ediyoruz.”

“Daha İyi Şartlarda Sağlık Hizmeti Sağlamak Üzere Sürekli Çalışıyoruz”
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise öğrenci buluşmasındaki açıklamalarına Türkiye’nin dünya ölçeğinde sağlık alanındaki konumuna değinerek başladı ve daha iyi şartlarda sağlık hizmeti verebilmek için sürekli olarak çalıştıklarını ifade etti.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklamalarının devamında pandeminin tüm dünyadaki etkilerinden bahsederek bu travmatik sürecin sona erdiğini, ayrıca sağlık çalışanlarının sorunlarının giderilmesi odaklı çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sağlıkta şiddet konusuna da değinerek bu suçların cezalarının ağırlaştırıldığını aktardı.
Kamu hekimliğinin önemli bir değişim içinde olduğunu belirten Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklamalarının sonunda, “Artık kamuya geri dönüşler başladı. Şimdiden hekimlerimizden yedi bine yakın kamuya geri dönme başvurusu aldık.” dedi.
Program Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve öğrencilerimizin soru cevap etkinliği yapmasının ardından sona erdi.
Program sonunda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’ya Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu tarafından günün anısına Üniversitesi Deri Teknolojisi Bölümü tarafından üretilen deri halı takdim edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.