DOLAR 32,3395
EURO 35,1040
ALTIN 2.238,45
BIST 8.804,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 12°C
Az Bulutlu
Niğde
12°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 7°C
Per 5°C
Cum 6°C

Başkan Özdemir’den Öğretmenler Günü Mesajı

Başkan Özdemir’den Öğretmenler Günü Mesajı
23.11.2022
156
A+
A-

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı;

Gelecek nesillerin öğretmenlerin elinde şekilleneceğini söyleyen Başkan Özdemir mesajında;

“Bir milletin çağdaş uygarlık seviyesine erişebilmesinde, ülkelerin kalkınması ve milletlerin hayatında eşsiz bir yere sahip olan öğretmenler, tarihin her döneminde büyük saygı görmüştür. Öğretmenlik mesleği ise insanlık tarihi boyunca en saygın meslekler arasında yer almıştır.   Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, bedeli hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar değerli ve saygın bir meslektir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın daha donanımlı bireyler olabilmesi için hizmet veren öğretmenlerimiz bizim için özel bir öneme sahiptir. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk; “Milletleri kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir” sözüyle öğretmene verdiği önemi en güzel şekilde belirtmiştir. Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi” olurum sözü öğretmenlere verilen değerin en güzel ifadesidir.

Çocuklarımıza ve gençlerimize, düşünmeyi, düşünerek bilgi üretmeyi, araştırmayı, sorgulamayı, akılcılığı ve bilimselliği öğreten, onların eleştirel düşünce sistemine sahip, kişilikli, kendine güvenen, ülkesini ve milletini seven insanlar olmalarını sağlayan öğretmenlerimize ne kadar teşekkür etsek azdır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle; fedakâr öğretmenlerimizin, 24 Kasım Öğretmenler gününü kutluyor, Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.” İfadeleri kullandı.

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.