DOLAR 32,3401
EURO 35,1057
ALTIN 2.239,19
BIST 8.852,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 12°C
Az Bulutlu
Niğde
12°C
Az Bulutlu
Sal 14°C
Çar 7°C
Per 5°C
Cum 6°C

Başkan Özdemir’den 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı

Başkan Özdemir’den 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Mesajı
25.11.2022
155
A+
A-

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı;

Başkan Özdemirmesajında; “Birleşmiş Milletler tarafından 1999 yılında alınan kararla 25 Kasım günü “Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü” olarak kabul edilmiştir. Bugün tüm dünyada kadına yönelik şiddet konusunda bir farkındalık yaratmayı amaçlamaktadır.

Kadına verilen kıymet her türlü fayda ve beklentinin ötesinde, insan olmanın bir gereğidir. Yaratılanı Yaratıcısından dolayı seven bir medeniyetin çocukları olarak bizim hiçbir canlıya karşı şiddet kullanılmasını tasvip etmemiz mümkün değildir. Bu noktada kadının saygınlığını ve itibarını korumak, hepimizi için bir insanlık görevidir. Kadınlarımızın toplumsal hayattaki saygınlığı, itibarı ve etkinliği, gelişmişliğimizin en önemli göstergelerinden birisidir.

“Ahlakı en güzel olanınız eşlerinize en iyi davrananızdır.” Hadisi Şerifi bizlere bu konuda önemli bir ders vermektedir, Mustafa Kemal Atatürk “Dünyada her şey kadının eseridir.” sözüyle kadınlarımızın toplumumuz için ne denli önemli olduğuna vurgu yapmıştır.

Kadına yönelik şiddetin kaynağında büyük bir karakter ve eğitim eksikliği yatar, karakteri oturmuş bir insan sorunlarını şiddetle çözmeye çalışmaz. Kadın annedir, evlattır, kardeştir, eştir, sevgilidir, arkadaştır. Kadın, her şeyden önce bir insandır ve ona hak ettiği değer verilmelidir.

Belediyemiz bünyesinde kurduğumuz Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü kadınlarımızın sosyal, kültürel ve ekonomik yönden kalkınmalarına imkan sağlayacak projeleri hayata geçirmeye devam etmektedir.

Belediye Hizmet Binamızın altında açtığımız Kadın Emek Pazarı’nın da hem kadınlarımızın el emeği göz nuru ürünleri pazarlanmakta hem de yöresel ürünlerimiz ile bu ürünlerden elde edilen reçel, sirke, pekmez, tarhana gibi çeşitli ürünler satılmaktadır, yeni açtığımız Horanta Yaşam Merkezinde kadınlarımızın ürettiği ürünler satılmakta ve gelirleri yine kadınlarımıza gönderilmektedir. Açtığımız ekmek fabrikamızda ihtiyaç sahibi kadınlar istihdam edilmektedir. Gastronomi Evi projemizde de ihtiyaç sahibi kadınlar istihdam edilecektir. Biz Niğde Belediyesi olarak her zaman kadınlarımızın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle, başta kadınlarımız ve çocuklarımız olmak üzere toplumun ve dünyanın her noktasında canlılara yönelik şiddetin her türlüsünü lanetliyor, yaşama hakkı elinden alınmış tüm kadınları saygıyla anıyorum.” İfadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.