DOLAR 32,5490
EURO 34,7341
ALTIN 2.492,91
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 23°C
Az Bulutlu
Niğde
23°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 24°C

DELİ DUMRUL TİCARETİNİ DURDURMANIN ÇARESİ VAR!!! / Ali GENÇ

09.12.2022
378
A+
A-

Bileğini bükecek kimse olmadığından bu gücünü insanlara zulmetmek için kullanarak kuru bir ırmak yatağı üzerine köprü yapan Deli Dumrul’un yerini şimdilerde ticaret haneler aldı.
Başta çok şubeli AVM’ler ve bunlara mal üreten ve satanlar Çarşamba günkü yazımda da belirtiğim gibi yaptıkları ticaret değil Deli Dumrul eşkıyalığıdır.
Özellikle temel gıdalar ve ülkemiz insanlarının son 20 yılda yükselen hayat standardının getirdiği temel ihtiyaç maddelileriyle oluşan alışkanlığı da çok iyi analiz edenlerin iki yıldır milletin ensesinde arttırdıkları fiyatlarıyla pervasızca boza pişiriyorlar.
ENERJİ FİYATLARI VE İŞÇİ MAAŞLARI ARTMAMASINA RAĞMEN FİYAT ARTIŞLARININ İZAHI YOK!!!
Aylardır petrolle üretimde kullanılan elektrik ve doğal gazla işçi maaşlarında zammı gerektirecek bir artış olmamasına, hatta özellikle akaryakıt fiyatları stabilinde altına inmesine rağmen fiyat artışlarının günlük olarak otomatiğe bağlanmasının eşkıyalıktan başka bir izahı var mı?!!!
BİR MALIN ARASINDA %300’DEN FAZLA FARK OLMASI SERBEST TİCARET DEĞİL DELİ DUMRUL’LUKTUR!!!
Çarşamba günü yeni göreve başlayan veya seçilenleri ziyarete giderken götüreceğim hediyelik çikolata için bir yer paket başına 100,diğeri ise 60 lira isterken üçüncüsünden 30 liraya almamla da somutlaşan bu fiyat farklılığının da kesinlikle Serbest Pazar ekonomisiyle alakası olmayıp haraçtır.
YERYÜZÜNÜN EN BÜYÜK GÜC OLAN MİLLET DELİ DUMRUL HARAÇÇILARI KARŞISINDA ÇARESİZ DEĞİLDİR!
Tüm alemleri yoktan var eden ve istediği anda yok etme kudretine sahip olan Cenab-ı Allah(c.c.) ın gücünden sonra önce onun yeryüzündeki halifeleri olan millet gelir.
Milletin ardından ise oylarıyla desteklenen hükümetin üstünde yeryüzünde güç olmadığı gibi millette hükümette hiçbir konuda şimdiye kadar asla ve asla çaresiz olmadığı gibi şimdide çaresiz değildir.!!!
Yeter ki millet bu gücünün farkında olarak bir taratan desteklediği hükümetinin aldığı caydırıcı tedbirlerin yanında olmanın yanında birlikte hareket ederek bunlara mecbur olmadığını ortaya koysun.
TÜM TÜKETİCİLER MUTLAKA 7 ARALIK GÜNKÜ YENİ TÜKETİCİ YÖNETMELİĞİNİN GEREĞİNİ YAPMALI!!!
Fiyatı otomatiğe bağlamada tıpkı gemi azıya alan at gibi hareket edenlerin başta aralarındaki fiyat farklılıklarının bilinmesi için Ticaret Bakanlığı tarafından 7 Aralık Çarşamba günü Resmi gazetenin 32036 sayılı nüshasında yayınlanan yönetmelik değişikliğinin tüm tüketiciler tarafından en iyi şekilde değerlendirilmesi.
ALIŞVERİŞE GİTMEDEN ÖNCE MUTLAKA ALINCAK MALLARIN LİSTESİ YAPILIP, LİSTE DIŞINA ÇIKILMAMALI!
Alışverişe gitmeden önce mutlaka ihtiyaçlarının listesinin yapılması ve bunun dışına çıkılmaması.
Bu yönetmelik gereği marketler arasında alacaklarının fiyatına bakılarak en uygun fiyata satanların tercih edilmesi bu artışları önce dizginler ardından ise geriletir.
TÜKETİCİLER FİYATINA İNSAFSIZ ZAM YAPILAN MALLARIN ALIMINI OLABİLDİĞİNCE ÖTELEMELİ!!!
Tüm tüketiciler Türkiye’de başta temel gıda maddeleri ve temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere hiçbir malın darlığının olmadığı bilincinde olmalı.
Ekmek dışında mutlaka listesini yaptığı malların fiyatını olabildiğince en az 3 bakkal, market ile pazardaki alışveriş tezgâhına bakmadan fiyatları karşılaştırmadan listesindekini sadece ihtiyacı kadar almalı.
EN UYGUN MAL ALDIĞI YERE GİTMEDENDE MUTLAKA İKİ YERDEN DAHA ARAŞTIRMA YAPILMALI!!!
Uygun fiyata satışın teşvik edilmesi için bunları satanların eş dost ve tanıdıklar tavsiye edin.
Fakat buraya da giderken ilk alışverişinizde de uygun verdiğine kanmayarak yeniden mutlaka en az 3 ayrı yerden fiyat alın.
Aşırı zam gelen malları ise olabildiğince almamaya, alımlarını olabildiğince ötelemeye ve mecbur kaldığınızda ise bunların alternatiflerini yani ayrı markalar arasında muadilini bulmaya bakın.
Milletimizin hükümetin fiyat artışlarını engelleme çabalarını desteklemesi ve gösterilen yolun takibinin yanında gücünün bilincini alışverişte de göstererek haksız kazancın önüne geçmeleri için gerekeni azimli şekilde yapmaları dileğiyle.
Cuma’mız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.