DOLAR 32,5032
EURO 34,9839
ALTIN 2.430,21
BIST 9.802,36
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 25°C
Az Bulutlu
Niğde
25°C
Az Bulutlu
Cum 24°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 21°C

Proje desteği 250 bin TL oldu

Proje desteği 250 bin TL oldu
28.01.2023
256
A+
A-

“Uzman Eller Projesi” ile verilen hibe desteğini 100 bin liradan 250 bin liraya çıkaracaklarını bildirdi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Uzman eller projesi kapsamında hibe desteğinin 100 Bin TL’den 250 Bin TL’ye çıkartıldığını ve bu yıl ilk defa tarım ve Hayvancılık lisesinden mezun olan ziraat teknisyenlerinin de müracaat edebileceğini ifade etti.

Uzman eller Projesi desteklerinin 250 Bin TL’ye çıkartıldığını belirten İl Müdürü Asım Baş; “ Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleme başlıklarından bir tanesi de Uzman Eller projesidir. Uzman ellerden kasıt Tarım veya Hayvancılıkla ilgili veteriner ve alt kolları olan teknisyenlik, ziraat mühendisliği de dahil olmak üzere bu alanlardan mezun olan arkadaşlarımız, çiftçilerimiz müracaat edecektir. Geçen yıl uzman eller projesine destek 100 bin TL iken bu yıl bu destekleme 250 bin TL’ye çıkartıldı. Hem bitkisel üretimde hem de hayvansal üretimde projelendirip il müdürlüğümüze başvuru yapan üreticilerimiz bu desteklemeden faydalanacaktır. Bu projemize geçen yıl 16 proje müracaatında bulunulmuştu ve hepsi de bu projeden faydalandığını söyledi.

Müdür Baş; “ Bu yıl geçtiğimiz yıllardan farkı ziraat teknisyeni Tarım veya Hayvancılık liselerinden mezun olan ziraat teknisyeni olan kişilerde Tarım ve Orman bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği bu projeye başvurabilecekler. Başvurular şuan itibariyle başlamadı” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.