DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 28°C

14 MAYIS’TA SONUÇ BÜYÜK ŞEHİRLERDE PARTİ,KÜÇÜK İLLERDE İSE ADAYIN TERCİHİNDE!!!

04.02.2023
191
A+
A-

Ülkemiz geneliyle birlikte Kayseri, Aksaray, Karaman, Niğde ve Afyonkarahisar’da da 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimiyle Milletvekilliği Seçim’inin hazırlıklarının yavaştan da olsa başlamasıyla milletvekili namzetleri de arzı endam etmeye başladılar.!!!

NÜFUSU BİR MİLYONUN ÜSTÜNDEKİ İLLERDE SEÇİMİN SONUCUNU SEÇMENİN PARTİLERE İLGİSİ BELİRLEYECEK!!!

İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinin nüfuslarının kalabalık olması nedeniyle genel manada aday gösterilenin seçim sonucunu etkilemede önemli bir katkısı olmazken, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi teşkilatına sahip olan bu 24 vilayette seçimin sonucunu genel manada seçmenin partilere olan meyili belirleyecek.!!!

750 İLE 900 BİN ARASINDAKİ 6 İLDE SEÇİMİN SONUCUNU SEÇMENİN ÖNCE ADAY,SONRA PARTİ TERCİHİNDE !!!

Pazartesi ve Çarşamba günkü yazılarımda 1973 Genel Seçimleriyle, Mahalli Seçimlerini vatandaş,1977 de yapılan Genel ve Mahalli Seçimlerden günümüze kadarki tüm genel ile mahalli seçimlerle anayasa referandumlarının tamamını gazeteci olarak takip ederek sonuçlarını yazan olarak milletimiz adına serzenişim var.

Bu serzenişim 14 Mayıs’taki Genel Seçiminde de maalesef milli iradenin sahibi olan milletin aday belirlemede milli iradelerini kullanamamalarıyla noterlikten kurtarılamadığıdır.

GENEL MERKEZİN ADAYLARI MİLLETİN ADAMI OLMA YERİNE MERKEZLE LİDERİN ADAMI OLMAYI SEÇİYOR!!!

Milletin aday belirleme yetkisinin genel başkanlar ve genel merkezlerle teşkilatlara verilerek seçmenin noter konumuna getirilmesiyle genelde liyakatli olanların yerine torpili olan liyakatsizlerden aday yapılanların şahsi oyları olmadığından seçimi genel başkan ve partinin oyuyla kazanmaları nedeniyle millete hizmet etme yerine genel başkan ve genel merkezlere şirin görünmeyi tercih ediyorlar.

Nüfusu 1 milyonun üstünde olan büyükşehir statüsündeki 24 ilde genelde sonucu seçmenin partilere olan meyili belirlerken aynı statüde olmaları yani büyükşehir olmalarına rağmen nüfusu 750 ile 900 bin arası olan 6 ilde nüfusu kendilerine göre çok yüksek olan büyükşehirlerin aksine seçimin sonucunda adaylar yarı yarıya etkili olurken, geriye kalan yüzde ellilik oran ise seçmenin partilere olan meyili etkili olacak.

51 İLİN SEÇİM SONUCUNU BAŞARILI VEKİLLERİN TEKRAR ADAYLIĞIYLA,YENİLERİ İÇİN BAŞARI HİKAYESİ OLANLARININ TERCİHİYLE, HÜKÜMET TARAFINDAN VERİLEN SÖZLERİN YERİNE GETİRİLİP GETİRİLMEMESİ ETKİLİ OLACAK!!!

Türkiye’nin büyükşehir statüsünde olmayan 51 vilayetin merkez ilçesiyle bağlı ilçeleriyle beldelerinde de insanların geneli birbirine akraba olan veya olmayanlarında büyüklerin ve dolayısıyla evlatlarında kahır ek serisi birbirini tanıyor.

En az nüfusu olan illerde etkisi daha çok olmasına, nüfus arttıkça şehirler de birbirilerini tanıyan oranı kısmi olarak azalsa da parti ve liderden daha fazla orandaki etkiyi mevcut vekillerden başarılı olanların aday yapılıp, yapılmamalarıyla yeni adayların başarı hikâyelerinin olup olmaması etkileyecek.

KONU SOMUTLAŞTIRILARAK İL ÖZELİNE GİRİLDİĞİNDE ERTUĞRUL’LA İNCEÖZ’ÜN ADAYLIĞI BİLE BİLE LADESTİR!!!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hafta partisinin grubunda yaptığı konuşmada Meclis Genel Kuruluna gelmeyen milletvekillerinin aldıkları maaşlarını hak etmediklerinden bunun helal olmadığını belirttiklerinden diğer illerdeki vekillerin durumunu bilmiyorum.!

Fakat Aksaray’ın biri eski, biri ise halen vekil olan ve tüm vekillik haklarından faydalanın aday olacakları ve aday yapılmaları halinde yaşanacak yüksek ihtimalli sonuca geçmeden bu iki vekile gönderdiğim SMS ve WhatsApp mesajlarıyla vatandaşın adaylıkları konusunda iddia ettiklerinin doğru olup olmadığını sormama rağmen cevaplarını alamadığımdan sukutun ikrardan geldiği gerçeğiyle seçmenin söylediklerine tercüman olarak yazıyorum.

Vatandaşlar Koray Aydın ile olan samimiyetiyle İYİ Partiden veya bu olmaz ise MHP’den Aksaray Milletvekili Adayı olacağı vatandaşlar arasında söylenen Osman Ertuğrul 2007’de vekil seçildiğinde sadece bir defa milletvekilliği yemini için kürsüye çıkmasının dışında görev süresince bir daha kürsüde görünmemesi ve görevi boyunca seçim bölgesi olan Aksaray için bir tek talebi bile kamuoyuna aksetmeyen Osman Ertuğrul aday yapılırsa.!!!

İkincisi 2007’den bu yana 16 yıldır vekil olan, uzun zaman Ak Parti Grup Başkan Vekilliği ve partinin MYK üyeliği yapan.

Bu görevlerinde kendisine de defalarca belirttiğim gibi Aksaray’ın başkent olmasını sağlaması dışında akla gelebilecek ilimizi her yönüyle ihya edecek tüm hizmetleri alması mümkünken bunu yapmayan.

2004’den bu yana 19 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, o zamandan günümüze kadar gelen tüm ulaştırma bakanlarıyla DDY Genel Müdürleri ve bizzat kendisi tarafından ihale sözü verilen Aksaray-Ulukışla Demiryolunu hizmete açtırmamasını bırakın ihalesinin yapılmasını bile gerçekleştirilmesini sağlatamaması.

Artıları olmadığı gibi kamuoyuna CHP ve İYİ Parti tarafından taşınan birçok yolsuzluğun gerçekleşmesinde nüfuzunu kullandığı iddia edilen İlknur İnceöz Ak Parti tarafından aday yapılırsa rakipleri alacakları oylarla Ak Partiye toz yutturacaklarından yapılacak olan peşinen lades olacaktır.

Buraya kadar büyükşehirler ile küçük şehirlerin analizini yaptım.

Kimlerin aday gösterilecekleri partilerine katkı yapacağını yazmaya yerimiz yetmedi.

Mevla’mızın izni ve sizlerin hoşgörüsüyle konuya Pazartesi günü devam edeceğim.

Milli istikbalimiz için takip edilmesi ve ettirilmesi dileğiyle.

Cuma’mız mübarek olsun.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Devamı 6 Şubat Pazartesiye.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.