DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

BORÇLARINI MİNDERİN ALTINA KOYMAYANLARA YENİDEN BORÇ VERİLİRMİ?!!!

03.04.2023
156
A+
A-

Ancak millete olan borçlarını ödedikten sonra yeni kredi açılması mümkünken uzun zamandır borçlarını ödemeyenlere yeniden kredi açılması tüm ticaret kurallarına aykırı olduğu gibi hayat kurallarına da uygun değildir!!!
Aksaray’la birlikte aynı kültürlere sahip olan Osmanlı’nın Karaman eyaletinin başkenti Konya ve bu eyalet içinde bulunan tarihin Larende günümüzün ise Karaman şehri ile Niğde ve Kayseri’yle Afyonkarahisar da “Minderin altına koydun muki? istiyorsun!” şeklindeki ticaret için ders yüklü hikaye var mı yok mu bilmem!!!
Fakat Nasrettin hocanın “Kazan Öldü” hikayesindekine benzer alınan borcun mutlaka zamanında ödenmesi.
Borcunu ödemeyenin/ödemeyenlerin ticari itibarının olmayacağı ve borçlu oldukça kendisine asla yeniden kredi açılmayacağı manası yüklü olan “Minderin altı” olayını bizzat Aksaray Turan Baharatın sahibi Ramazan Kuruöz ün kendisi anlattı.!!!
BABAMIN 50 LİRA BORÇ İÇİN GÖNDERDİĞİ KOMŞU”MİNDERİN ALTINDAN AL”DEDİ. İKİNCİ GİDİŞİMDE” KALDIR DEDİĞİ MİNDERİN ALTINDA PARA OLMAYINCA”ALDIĞINI KOYDUNMUKİ İSTİYORSUN ?”DEDİ!!
Çocukluğumda Zincirli mahallesi Vehbi Çorakçı Caddesinde aynı işi yapan dedesi ve ardından gelen babası Ali amcanın ardından 3. nesil olarak esnaflığını Ulu Camii arkasında sürdüren Turan Baharat sahibi Ramazan Kuruöz anlattı.
“Merhum babam beni komşuya 50 lira borç almam için gönderdi.
Komşuya babamın gönderip 50 lira borç istediğin söyleyince bana minderin altını kaldırmamı istedi.
Kaldırdığım minderin altında bulunan parayı alıp babama götürdüm.
Babam daha sonra beni tekrar kendisine gönderdiğinde aynı amca yine minderi kaldırmamı söyleyince kaldırdığım minderin altında para olmadığını söylediğimde” Aldığını yerine koydun mu ki?,( borcunu ödedin mi ki) yeniden borç istiyorsun diyerek talebimi karşılamadı.” dedi.
PALTA 2 BELEDİYE BAŞKANLIĞIYLA 25.DÖNE MİLLETVEKİLLİĞİNİ, YALDIR’DA MİLLETVEKİLLİĞİNİ BORÇLU OLDUKLARI AKSARAY-ULUKIŞLA DEMİRYOLU GELİNCEYE KADAR BORÇLU OLDUKLARINDAN SEÇMENİNDEN OY İSTEYEMEZLER!!!
Bu gerçek yaşanmış hikayenin ışığında konuya bakarsak 2004 yılında istifa ettiği Devlet Demir Yolları Genel Müdür Yardımcılığından Aksaray Belediye Başkanlığına aday olan Nevzat Palta’nın vaadi Aksaray’ın demiryoluna kavuşturulmasıydı.
Bu vaadini günümüz Fatih mahallesi Selime Sultan Kadın Aktivite merkezinin bulunduğu yerde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanı ve Türkiye Cumhuriyetinin son Başbakanı Binali Yıldırım, günümüz 15 Temmuz milli İrade meydanında Adalet Bakanı Cemil Çiçek’te aynı vaadi tekrarladı.
O zamanki DDY Genel Müdürü Süleyman Karaman tarafından ise bize dağıtılan hattın projesinin sağladığı avantajla Nevzat Palta MHP adayı ve o zamanki Belediye başkanı Osman Ertuğrul’u yenerek başkan seçildi.
2009’da ikinci defa girdiği adaylıkta yine aynı vaatle seçimi kazanan Nevzat Palta 7 Haziran 2015’de yapılan 25. Dönemde kazanmasıyla Milletvekilli emeklisi oldu.
Sözün özü Palta 2004 ile 7 Haziran 2015 arasındaki siyasetteki başarısını Aksaray-Ulukışla demir yolunu getirme vaadiyle elde etti.
ULAŞTIRMA BAKANININ KAPISINI HATTIN HİZMETE AÇILMASINA KADAR YOL YAPMASI GEREĞİNDE CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİ ÖNÜNDE BUNUN İÇİN ÇADIR KURMASI GEREKEN PALTA BUNU YAPMADI!!!
Ununu eleyip eleğini asan yani artık hiçbir beklenti içinde olmaması gerektiğinden kendisini bu makamlara taşıyan vaadin gerçekleştirilmesi için Ulaştırma bakanlarının makamın yol etmesi.
Konuyu Aksaray ve genel medyada sürekli gündemde tutarak, daha da olmaz ise Cumhurbaşkanlığı külliyesi önünde ihale yapılıncaya kadar çadır kurabilmesi gerekirken bunu yapmayan Palta Aksaray’a borçlu olduğundan, yani minderin altından aldığı iki Belediye başkanlığı ve 1 Milletvekilliğiyle ,Milletvekilliği emekliliğinin karşılığında vaadini yerine getirmediğinden Aksaray ve Aksaraylılara borçludur.!!!
Yani minderin altından aldığını koymadığından hemşerilerimizden yeniden kendisini desteklemelerini isteme hakkı yoktur.
TREN VAADİYLE MİLLETVEKİLİ SEÇİLEN ARADAN GEÇEN 8 SENEDE MESELEYİ GÜNDEME GETİRMEYEN İLGİLİLER NEZDİNDE VE MEDYA ORGANLARI ARACILĞIYLA GEREKENİ YAPMADIĞI İÇİN BORÇU OLAN YALDIR’DA ADAY OLAMAZ
Turan Yaldır’da 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde MHP’den aday olduğunda işlediği en önemli seçim vaadi kazandığında Aksaray-Ulukışla demir yolu hattını getirmesi olmuştu.
Turan Beyin Vekil seçildikten sonra Milletvekili emeklisi olup olmadığını bilmiyorum amma kendisine Vekillik unvanı getiren Demir yolunun gerçekleştirilmesi için 8 yıldır ne mahalli ne genel medyada her hangi bir çağrısını konunun sürekli ve tek takipçisi olarak görmedim.
Turan Yaldır’da borçlu olduğundan yani minderin altına aldığını koymadığından hemşerilerimizden yeniden destek olmalarını isteme hakkı kesinlikle yoktur. !!!
HÜKÜMET ÜSTÜ MYK ÜYELİĞİ, BAKAN ÜSTÜ GRUP BAŞKAN VEKİLLİĞİYLE AKSARAYI BAŞKENT YAPMA DIŞINDE HER TÜRLÜ HİZMETİ GETİRMESİ MÜMKÜNKEN YAPMAYAN İNCEÖZ İLİMİZE EZELİ VE EBEDİ OLARAK BORÇLUDUR!!!
Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan bu yana hiçbir Aksaray milletvekiline nasip olmayan aynı anda partisinin( Ak Partinin MYK üyeliği, uzunca bir zaman grup başkan Vekilliği ve 16 yıllık kesintisiz kıdemli Milletvekilliği yapan) ve bundan dolayı orta başlıkta belirttiğim ve bizzat kendisine de defalarca söylediğim gibi Aksaray’ı Türkiye’nin Başkenti yapması dışında 131 süren iki ilçelik esaretinin ana sebebi olan Aksaray-Ulukışla demir yolunun hizmete açtırılması da dahil akla gelen her türlü hizmeti çok çabuk getirebilirdi.
Partisinin MYK üyeliği ve grup başkan vekilliğiyle 16 yıllık kesintisiz kıdemli vekilliğinde ilimize kazandırması mümkün olanların yanında vesile oldukları göz önüne alındığında kendisine de bizzat söylediğim gibi Aksaray’ın gelip geçmiş en başarısız vekili olarak kendisine seçildiği makamları kazandıran hemşerilerini ezeli ve ebedi borçludur.
Bu borçlarını ödemedikçe hiçbir destek talebinde bulunamaz!!!
İNCEÖZ MEDYAYADA AKSEDEN YOLSUZLUKLARDAN AKLANMADIKÇA HİÇ BİR İLDEN ADAY YAPILAMAZ!!!
Türkiye Cumhuriyetinde hiçbir Aksaraylı siyasetçiye aynı anda nasip olmayan iki göreviyle kıyaslandığında başarısız olan İlknur İnceöz hanım Aksaray medyası ve Türkiye medyasına konu olan ve tarafından da yalanlanmayan yolsuzluk iddialarına rağmen bir büyük şehirden partisi tarafından vekil adayı olarak gösterileceği iddiaları var.
İlknur hanım iddia edilen suçlardan aklanmadıkça aday olamaz ,aday yapıldığında da partisine zarar vereceği gerçeği asla ve asla unutulmamalıdır.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.