DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Açık
Niğde
18°C
Açık
Paz 20°C
Pts 25°C
Sal 28°C
Çar 26°C

RESMİ İLAN YÖNETMENLİĞİNİN PERSONEL İSTİHDAMI DEPREM BÖLGESİNDE 4 ,ÜLKE GENELDE 2 YIL ERTELENMELİ!!!

10.04.2023
244
A+
A-

Başlıktaki istek önceliği deprem bölgesindeki milletimizin sesi yazılı ve İnternet gazetecileri olmak üzere ülkemizdeki tüm meslektaşlarımızındır.

Meslektaşlarımız bu çağrıyı mazlum ve mağdurların dertlerine deva sıkıntılarına çare olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’dır!

“”Sayın Cumhurbaşkanımız Hollanda Krallığı yüz ölçümünün 2.5 misli alanı kapsayan Kahramanmaraş merkezli ülkemizin 11 ilini etkileyen aynı gün meydana gelen depremin meydana gelmesinden kısa bir zaman sonra devlet ve milletle birlikte yardıma koştuğumuz iki büyük deprem ve bu depremin halen devam eden binlerce artçıları ile bölgede oluşan maddi ve manevi sıkıntılar nedeniyle bu deprem bölge için 1. derecede mücbir sebeptir.

Depremden etkilenen illerin ülkemiz katma değerine sağlayacağı katkının kesintiye uğramasıyla bu katma değerin azalması, bu illerle ticaret yapan ülkemizin diğer illerindekilerin alacaklarını tahsil etme güçlüğü ve azalan katma değer nedeniyle ülkemiz hazinesinin uğrayacağı gelir kaybı nedeniyle Türkiye’nin geriye kalan tamamı 2. derecede mücbir sebep oluştu.

Depremin maddi ve manevi yaralarının sarılması, meydana gelen tüm sıkıntıların olabildiğince kısa zamanda giderilmesi için arsa payı değeri haricinde zatıalini zinde açıkladığı gibi asgari olarak gereken para 104 milyar dolardan fazla kaynak harcanması gerekmesine deprem bölgesindeki iş gücü ile tarımsal gelir ile üretim kaybında oluşacak kayıplarda eklendiğinde bölgenin sıkıntı daha iyi anlaşılır.

DEPREM BÖLGESİNDE BIRAKIN RESMİ İLAN ALABİLMEK İÇİN YÖNETMELİKTE BELİRTİLEN FİKİR İŞÇİSİNİN İSTİHDAMINI BU BÖLGELERDEKİ MESLEKTAŞLARIMIZIN YAYIN HAYATINI DEVAM ETTİRECEK YER BULMALARI BİLE BÜYÜK SIKINTI!!!

Orta başlıkta belirtilen somut sebep nedeniyle 1 Şubat 2023 günü Resmi Gazetede yayınlanan Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğünün Resmi İlan ve Reklam Yönetmeliğinin uygulanması pratikte mümkün değildir.!

Bu mücbir sebepten dolayı bölgenin yaralarının sarılması çerçevesinde Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bu yönetmelikteki basılı mevkuteler ile internet üzerinden yayın yapan mevkutelerin resmi ilanı hemen alabilmelerinin sağlanması!!!, fakat bunun için belirlenen çalıştırılması gereken fikir işçisi sayısı ise 4 yıl ertelenmelidir!

BÖLGEDE DEPREM NEDENİYLE ÜRETİMİN KESİNTİYE UĞRAMASIYLA, DİĞER İLLERE OLAN BORÇLARLA ÜRETİM TAAHHÜTLERİNİNDE YERİNE GETİRİLMEMESİYLE, AYAĞA KALDIRMA ÇALIŞMALARI TÜRKİYE’YENİN DEPREM BÖLGESİ DIŞINDAKİ 71 VİLAYETİNDEDE 2. DERECE MÜCBİR SEBEP OLUŞTURDU!

Türkiye’nin 6 Şubat depreminin oluştuğu bölgenin istisna dışındaki ev ve iş yerlerinin tamamen yıkılması içeride bulunan canlarla birlikte malında yok olması, yine bölgedeki hayvan telefiyle birlikte bunların beslenmesinden etinden sütü ile diğer getirilerinden de sahipleri yoksun kaldılar.

Bu getirilerden yoksun kalmalarının yanında tarımsal üretiminde aksamasıyla bu illerin içindeki birbirine olan borçların yanında Türkiye’nin deprem bölgesi dışında kalan illerindeki alacaklarına olan borçların önemli bir kısmının ödenemez hale gelmesi, geriye kalanlarda ise ödemlerinin gecikmesiyle alacaklıyı mağdur edecek şekilde gecikmesiyle ülke genelinde de ikinci derecede mücbir hal oluştu.

Bu halin sebep olduğu mücbir hal nedeniyle milletler arası ve milli yasalarımızdaki amir hükümler nedeniyle mevcut resmi ilan ve reklam yönetmeliğinin resmi ilan alabilmeleri için istenen fikir işçisi sayısının ülkemizin deprem bölgesi dışında kalan 70 ili içinde 2 yıl ertelenmeli.!!!” Konusundaki meslektaşlarımızın çağrılarının zatı alileri tarafından dikkate alınarak gereğinin zaman geçirilmeden yapılması niyazıyla.

TİGAD GENEL BAŞKANI GEÇGEL’İN İSTİHDAMDA 3 PERSONEL SAYISI AŞILMAMASI TALEBİ DE DİKKATE ALINMALI

Basın İlan Kurumunun Resmi İlan ve Reklam” yönetmeliğindeki resmi ilan alma şartı bu yönetmeliğin dayandığı Dijital medya ile Sosyal medya kanununun hazırlayan komisyonun paydaşlarından TİGAD’ Genel başkanında daha önce kamuoyuyla paylaştığı çağrısı var.

Bu konuda yetkililere çağrısını tekrarlayan Okan Geçgel’in meslektaşlarının nabzını tuttuğu istihdam edilecek fikir işçisi sayısının üç’ü geçmemesi yönündeki haklı isteğinde ülkemizin medyasının hürriyetini muhafazası için uygulanmalı.

Depremde ve çeşitli sebeplerle vefat eden meslektaşlarımıza Mevla’mızın amellerince rahmet etmesi, yaralılarına ise şifalar ihsan etmesi dileğiyle. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.