DOLAR 32,5627
EURO 34,8130
ALTIN 2.418,56
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 27°C
Az Bulutlu
Niğde
27°C
Az Bulutlu
Sal 29°C
Çar 27°C
Per 26°C
Cum 25°C

MİLLİ İRADEDE VATANDAŞ AUT, GENEL BAŞKANLARLA GENEL MERKEZLER İN!!!

12.04.2023
291
A+
A-

Onlarca yıldır bu yöntemin yanlışını 12 Eylül darbesi öncesi aday belirlemeye göre anti demokratikliğini ve bu uygulamanın sakıncalarının sebep olduğu maddi ve manevi zararları benimle birlikte birçok eli kalem tutan tarafından her vesileyle yazılmasına.

Bu yazılarda milli iradenin sahibi olan milleti dışlayan, genel merkezlerle genel başkanların iradelerini milletin iradesinin üstüne koyan yönteme son verilmesi istenmesine rağmen Pazar günü YSK’ya verilen TBMM 28. dönem Milletvekili aday listeleri uygulamada maalesef aynı hamam aynı Tas’ın devam ettiğini millet bir kez daha yaşayarak gördü.

TÜRKÇE UMURSANMAYANI İNGİLİZCE YAZINCA İNŞALLAH UMURSANIRDA MİLLET NOTERLİKTEN KURTULUR!!!

Şimdiye kadar konunun onlarca defa Türkçe başlıkla yazılmasının etkili olmaması üzerine İngilizce yazılınca belki etkisi olur umuduyla milletin isteği olan arzu halde ”AUT ve İN” kelimelerini kullandım.!!!

Bu konuda hiç kimse işi siyasete bazı siyasilerin eleştirildiği yönüne çekerek sakın ha sakın öküz altında buzağı aramasın.!!

Bu milletin iradesinin gaspı her hangi bir parti ve genel başkanı tarafından olmayıp tamamının ortak uygulamasıdır.!!!

Cumhur ittifakının büyük partisi Ak Parti ile genel başkanı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İttifakın diğer üyeleri MHP genel başkanı Bahçeli ,BBP genel başkanı Destici ,Millet ittifakının büyüğü CHP ve genel başkanı Kılıdaroğlu,2. büyük ortak olan İYİ parti genel başkanı Akşener’le birlikte bu seçime girsin girmesin tüm partilerin bir türlü vaz geçmedikleri uygulamadır.

Yani bu anti demokratik uygulama partilerin tamamının genel başkanlarıyla genel merkezleri tarafından uygulanıyor.

ADAY BELİRLEMEDE İRADE GENEL BAŞKANLARLA GENEL MERKEZLERDE OLUNCA MİLLET’E NOTERLİK DÜŞÜYOR!!!

Ülkemizin insan hakları, fikir ve inanç hürriyetinin geldiği seviyesiyle tezat oluşturan uygulamayı şimdilerde 12 Eylül darbesinden önceki adayların parti genel merkezleri ve genel başkanlarla il teşkilatları yerine her partinin delegeleri tarafından ilçe seçim kurulu gözetiminde Milletvekili adayları ile il ve ilçeyle belde Belediye başkan adaylarının belirlenmesiyle seçileni milletin adamı yapanın aksine millet iradesinin aday belirleme bölümünün genel başkanlarla ,genel merkezler tarafından kullanılması kanıksandığından adayın seçmen tarafından belirlenmesi genel olarak akıllara bile gelmiyor.!!!

MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI GENEL BAŞKANLARLA GENEL MERKEZLER YERİNE SEÇMEN BELİRLESEYDİ AK PARTİNİN MİLLETVEKİLİ SIRALAMASINDA KESİNLİKLE DEĞİŞİKLİK OLURDU!!!

Türkiye’nin diğer illerin dede durumun farklı olmadığı yazılı ve görsel medya yansıyan haberlerden anlaşılıyor.!!!

Konuya Aksaray özelinden bakıldığında eğer ki Pazar günü YSK’ya verilen milletvekili adayları sıralamasını 12 Eylül darbesinden önceki gibi her partinin kendi delegeleri mahallinde İlçe seçim kurulu gözetiminde belirlemiş olsalardı Aksaray MHP listesinin bile değişme ihtimali olabilirdi.

Ak Parti de ise 27. Yasama döneminde tek başına yaptığı mücadeleyle ilimize 5 yıldır gelen hizmetleri alabilen Cengiz Aydoğdu’yu partililerinin şahit olduğu çabalarıyla 1.liği,2.’liği ise il başkanlığındaki kamuoyunun şahit olduğu çabasıyla Hüseyin Altınsoy’un 2. sırayı alması ihtimal dahilindeyken 3. sırayı Sevinç Kasal ’dan daha çok parti tabanı tarafından biline ve sevilen Avukat Sinan Özkan’ın gelmesi ihtimali daha yüksek olurdu.!!!

SIRALAMAYI DELEGE BELİRLESEYDİ 3 YILDAKİ İMAJIYLA ERTÜRK KESİNLİKE 1 SIRADAN ADAY OLURDU!!!

3 yıl boyunca Ali Abbas Ertürk defalarca genel başkanı Kılıçdaroğlu, yine onlarca vekil tarafından ondan fazla ziyaretle Aksaray kazan kendileri kepçe misali ilimiz genelini gezerek belirledikleri eksikliklerle talepleri TBMM’sinde dile getiren CHP Milletvekillerinin çalışmasını sağlatmasıyla parti lehine Aksaray ili genelinde çok olumlu bir hava yakalanmıştı.

Bu olumlu çalışmanın mimarı olan partinin seçim öncesi il başkanı, demokrasiyle inanç ve fikir hürriyetini savunmasıyla kamuoyunda taktir edilen Ali Abbas Ertürk’ünde artılarıyla Aksaray’dan CHP’nin bir milletvekilliğinin kesin gibi olması yönünde oluşturduğu imajıyla eğer ki aday yapılma yetkisi mahallinde olsaydı CHP delegesi kendisini kesinlikle 1. sıra adayı yaparken, İYİ Partiden 2. sıraya girmesine ise asla vize vermezlerdi.!!!

İYİ PARTİDE ORHAN AYDIN VE AYHAN EREL DIŞINDA İLK İKİ SIRAYA KİMSE GİREMEZDİ!!!

Yetmişli yıllardaki Ülkü-Bir başkanlığıyla başlayan, çeyrek asra yakın süren Konya Selçuk Üniversitesi Tıp fakültesi genel sekreterliği görevinde Aksaray’dan her yıl tedavi için giden binlerce kişi arasında hiçbir ayırım yapmadan kendi kurumu ile Konya’daki diğer sağlık kurumlarında 7/24 esasına göre tedavilerini yaptırması.

ANAP il başkanlığı esnasında ise Aksaray ile geneline birçok milletvekilinin bile getiremediği hizmetlerin gelmesini sağlamasıyla gönüllere giren ve bu hizmetleriyle ilimizin iki elin parmaklarını geçmeyen efsane siyasetçileri arasına bileğinin gücüyle giren Orhan Aydın’ın.

MHP’nin genel kurula gitmesi için verilen mücadelede kayyum olarak görevlendirilen ve o andan partisinin kurulmasıyla teşkilatlanmasında görev alan Ayhan Erel Meclisteki Vekillik yemininin ardından partisinden verilen tüm görevleri harfiyen yerine getirmesinin yanında genel kurul kürsüsünden ve, oturduğu yerden ve komisyonlarda yaptığı yüzlerce konuşmasında sürekli olarak Aksaray’ın dert ve sıkıntılarıyla ülkemiz meselelerinin çözüm yollarını dile getirmesiyle genel kuruldaki 600 vekile ‘de Aksaray ilçe ve beldeleriyle ihtiyaçları ve çarelerini ezberletmesi.

Aksaray kazan arkadaşlarıyla kepçe misali il sathini onlarca defa karış, karış gezerek yaptıkları tespitlerin gereğinin yapılması için yaptığı samimi girişimleriyle Aksaraylıların gönlünde taht kurmasıyla seçimi delege yapsaydı sıraları değişse de ilk iki sıra kesinlikle Orhan Aydın ve Ayhan Erel’in olurdu.

Bu millet iradesini dışlayan yöntemle aday yapılanın milletin adamı olma yerine genel başkanla ve genel merkezin adamı durumuna gelmesiyle seçildiği seçim çevresinin meseleleri umursanmıyor.

Bu ise hem Vekil ,hem de partisini aleyhine bir gelişmeye sebep olurken, yeterli hizmetlerin alınamamasının yanında vekilin sürekli sahada olmaması nedeniyle il merkeziyle taşrasındaki olumsuzluklardan da haberdar olunmaması nedeniyle büyüyen sıkıntılar kangrene dönüşüyor.!!!

Bu sıkıntıların kesinlikle sonuçlandırılmasının yolunun ilki seçileni milletin adamı olmak yerine genel başkanla, genel merkezin adamı olmasına sebep olan yanlışın ortadan kaldırılarak yetkinin seçmene verilerek kimin aday yapılacağıyla ,sıralamasının belirlenmesinde milletin noter olmaktan kurtarılmasında.!!!

Bu seçilene ve partisiyle en önemlisi de seçildiği yere hiçbir faydası olmayan milleti noter konumuna getiren uygulamadan 28. Dönemde mutlaka kurtulmanın sağlanması.

Yapılacak köklü yasa değişikliğiyle kimin hangi ilden vekil ile Belediye başkanı adayı olacağına il ve ilçe delegelerinin karar vermesinin sağlanmasıyla onlarca yıldır devam eden olumsuzlukların ülkemizin kurtarılarak genel başkanlarla genel merkezlerin uhdesinde bulunan yetkinin milli iradenin asıl sahibi olan millete devredilmesinin sağlanması dileğiyle.

Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.