DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 18°C
Açık
Niğde
18°C
Açık
Paz 20°C
Pts 24°C
Sal 28°C
Çar 24°C

SOFRASI BOL, SOHBETLERİ KOYU 3 İFTARLA ÜSTÜNE DEMİREL’İN GÖLGESİ DÜŞEN VEFASIZLIK!!!

18.04.2023
253
A+
A-

Birkaç yakın dost ile kız kardeşlerimin davetiyle kendi evimizdeki kız kardeşlerimizi ağırlamanın dışında olabildiğince iftarları kendi hanemde yapmaya çalıştım.
ESKİMEZ DOSTLARDAN GELEN 3 DAVETİN İKİSİNE KENDİM BİRİNE VEKÂLETEN OĞLUM KATILDI!
Aksaray Belediyesinden mesai arkadaşımız ve görevini en iyi şekilde yapmaya çalıştığından taktir ettiğimiz Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı’nın günler öncesi davetine hem kendisine olan sevgimiz hem de ata yadigarlarını gelecek nesillere aktaran restorasyonların yanında vakıf mallarını en iyi şekilde değerlendirmesine şahit olduğumuzdan davetine icabet ettim.
Bu arada memleketimizin sempatik STK liderlerinden Aksaray Süt Üreticileri Birliği başkanı Esat Zengin başkanın nezaketle bizzat her birini ayrı ayrı telefonla aradığı gibi beni de arayarak yaptığı davete katılacağımı kendisine ilettim.
Davetin programlandığı günü Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un ilimize gelmesiyle çakıştığından meslektaşlarımızın ricası üzerine yapılan ertelemenin ise Vakıflar bölge müdürlüğünün iftarıyla çakışması üzerine Esat başkana ikinci daveti üzerine kendisine teşekkür ederek Vakfılar Bölge Müdürlüğünün programına katılacağımdan yerime oğlum Yunus Şammas’ı gönderdim.
Birçok meslektaşımızla katıldığımız vakıfların iftarında Konya Vakıflar Bölge Müdürü Nurullah Osmanlı Bey eşi hanımefendi ve ekibiyle tüm katılımcıları Öğretmen Evi’nin girişinde karşılayarak hal ve hatırlarını sorması ve bir disiplin üzerine gelenlerin kurum yetkilileri tarafından yerlerinin gösterilmesi davetlilerden tam puan aldı.!
Vakıflar Konya Bölge Müdürlüğünün yardım ettiği Aksaray’daki 400 ailenin de hazır bulunduğu ASÜ Rektörü Prof.Dr. Yusuf Şahin, Ak Parti Milletvekili Adayları Hüseyin Altınsoy ve Sinan Özkan, Ak Parti İl Başkanı Hamza Aktürk, Aksaray Müftü Yardımcısı Mahmut Çelikoğlu, Kurum Müdürleri ve Aksaraylı Vakıf başkanlarının da katıldığı Müftü Yardımcısı Mahmut Çelikoğlu’nun Kuranı Kerim tilavetinin ardından okuduğu Ezanla başlayan ,bölge müdürünün bilgilendirmesiyle devam eden program iftarın ruhuna uygun samimi sohbetle sürdü.
SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI ESAT ZENGİN’İN İFTARI RESMİYETEN UZAK BİR SAMİMİYETTEYDİ!!!
Adıma oğlum Yunus Şammas’ımın katıldığı ilimizin sempatik STK başkanlarından kadirşinas Esat Zengin’in geleneksel hale getirdiği İftar daveti ise çekilen fotoğraflar dada görüldüğü gibi davet sahibinin güler yüzlü samimiyetiyle yaptığı ev sahipliğiyle samimi bir aile ortamında geçti.
Davetine katılan Medya mensuplarına hitaben kısa bir konuşma yapan gönlüde soy ismi gibi zengin olan Esat başkan” Basın mensuplarının yaptığı görev toplumu bilgilendirme açısından çok öneli bir bilgi kaynağıdır.” diyerek başarılar dilediği meslektaşlarımızla aralarında geçen samimi sohbet günün hatırasına çekilen fotoğraflarla sürdü
EFSANE SİYASETÇİ TÜRKİYENİN İLK VE TEK HAYALİ İHRACAT KOMİSYONU BAŞKANI MAHMUT ÖZTÜRK’ÜN İFTARINA KATILANLARIN SİYASETÇİLER IŞINDA KALANLARI KENDİSİNİN HİZMETLERİNİ BİLEN VE TAKTİR EDENLERDEN OLUŞTU!!!
DPT Uzmanlığıyla ilimize başlayan ve iki dönem milletvekilliğinde ise Aksaray merkeziyle bağlı belde ile köylerin yanında ilimiz genelinde kendisine iletilen taleplerin kahır ek serisini yerine getirmesiyle gönüllere girmesiyle Cumhuriyet tarihimizdeki ilimizin iki elin parmakları arasına giren efsane siyasetçisi olan Mahmut Öztürk’ün Millet ittifakı mensuplarını bir araya getirmek için verdiği iftara siyasetçilerin dışında kalanların benim gibi kahır ek serisi hizmetlerini bilen ,taktir eden ve unutmayanlardı.
DEMİREL’İN GÖLGESİNDEKİ İFTAR İTTİFAKIN 1. VE 2 ADAYININ MASALARI AYRI,AYRI GEZMESİ DAMGA VURDU!!!
Herkesin perçeminin önüne düşeceği 14 Mayıs akşamı uyumunu ortaya koyacağı sonucu ömrü olanlar görecektir.
Fakat 1977’deki biri genel ,diğer mahalli olmak üzere günümüze kadar yapılan tüm genel ve mahalli seçimlerle 1982 anayasa referandumundan günümüze kadar yapılan referandumları da takip eden haberleştiren ve köşeme taşıyan olarak İttifaktaki hücre uyuşmazlığının dışa vurmasını 1. sıra adayı Turan Yaldır ile Ali Abbas Ertürk’ün davetlilerin masalarını ayrı, ayrı gezmeleri ve her görüşün genel olarak ayrı, ayrı masalarda oturmaları dikkatlerden kaçmadı.!!!
Dikkatlerden kaçmayanın ikincisi ise toplantıya Cumhurbaşkanı seçilmesine kadar devamlı muhafazakârların oylarını alarak iktidar olan hatta 1966’da o zamandan şimdiye kadar hiçbir siyasi partiye nasip olmayan %53’lük oyu alan ve başörtüsü serbestliği isteyen üniversitelilere başlarını örterek okumak isteyenlerin Arabistan’a gitmelerini istemesinin yanında 28 Şubat döneminde sürekli olarak ıstırabını çekmesine rağmen cuntanın yanında yer alması hafızalardan silinmeyen Süleyman Demirel’in gölgesinde yapılması ise bir başka olumsuzluktu.
İftardaki tespit ettiğim 3. olumsuzluk ise İYİ partinin kurucularından ve 5 yıl boyunca Mahmut Bey gibi sürekli Aksaray’ın meselelerini Meclis kürsüsünden haykıran Ayhan Erel ile Partinin istişare kurulu üyesi ilimizin iki elin parmakları içindeki efsane siyasetçilerinden Orhan Aydın ile kurucu il başkanı Özhan Türemiş’in olmamasıydı.
Ülkemiz ile İslam aleminin daha nice, nice hayırlı Ramazanlara ve kabul edilen oruçlara kavuşması dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.