DOLAR 32,5900
EURO 34,7889
ALTIN 2.408,69
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 29°C
Az Bulutlu
Niğde
29°C
Az Bulutlu
Çar 28°C
Per 26°C
Cum 25°C
Cts 25°C

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı’na yüklendi

Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhur İttifakı’na yüklendi
05.05.2023
143
A+
A-

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem milletvekilli genel seçimi kapsamında Niğde’ye gelen Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Niğde’de Millet Buluşması’nda vatandaşlarla bir araya geldi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı, Kemal Kılıçdaroğlu; “Kaçırılan 418 milyar doları geri getireceğinin sözünü vererek “85 milyonun cumhurbaşkanı olacağım. Hiçbir ayrım yapmadan! Onların yaptığı gibi yapmayacağım. Türkiye’nin bir sorunlar yumağı içinde olduğunu biliyorum. Her evde sorun olduğunu biliyorum. Borç içinde çırpınan çok sayıda vatandaşım olduğunu biliyorum. Milletime sözüm var; Kul hakkı yemeyeceğim, kul hakkı yedirmeyeceğim! Bekliyoruz, onlar da söylesinler. Ama tık yok. Bir yılda 418 milyar doları nasıl hiç ettiklerini, mal varlıklarını yurtdışına nasıl kaçırdıklarını biliyorum. O paraları kuruşuna kadar getireceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu, “Türkiye’nin geleceği sizin elinizde. Türkiye’ye demokrasi getirmek sizin elinizde. Sizden bir isteğim olacak. Umudunuzu hep yurtdışına bağladınız. Sizin hayalleriniz Bay Kemal’in elinde olacak hiç endişe etmeyin. Benim size sözüm var en rahat eleştirebileceğiniz cumhurbaşkanı bu kardeşiniz olacak” dedi.

Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti:”Hiçbir çifti ve üretici asla zarar etmeyecek. Havza bazlı planlama getireceğiz. Maliyet artı makul kart, eşittir taban fiyat olacak. Ne zaman makul karın altına düşerse devlet olarak biz karşılayacağız. Çiftçiyi toprağa küstürmeyecek. Köylerimiz boşalıyor ama onlarda tık yok. Köylerde çalışan bütün kadınlar ve gençlerin sosyal güvenlik primini ödeyeceğiz. Üreten her kadın ve genç zamanı geldiğinde emekli olacak, kimseye muhtaç olmayacak.Köy okulları kapatıldı. Bütün köy okulları yeniden açacağız ve Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Bu kardeşiniz fakirin, alın teri dökenin yanındadır.

Adalet için 450 kilometre yürüdüm. Bu ülkeye adalet lazım. İranlı bilgin Sadi ne demiş: Adalet olmayınca olmuyor! Dünyanın bütün nehirleri adalete susamış insanların, susuzluğunu bitirmeye yetmez.

Söz verdim bu topraklarda, bu cennet gibi vatanda hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. Hiçbir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı asla kesilmeyecek.

Kim terör örgütlerinin yanında durursa, kim onların ayağına savcıları hukukçuları gönderirse Allah belasını versin! Terör örgütünün saldırısına uğrayan benim. Bu beyler çocuklarına paralı askerlik yaptırırken çocuğunu askere gönderen birisiyim. Yalan niye söylüyorsunuz? İnsan Allah’tan korkar!”

Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyelilerin 2 yıl içerisinde kendi ülkelerine göndereceklerini ifade ederek, “Benim görevim kendi evlatlarımızı iş güç sahibi yapmak, karnını doyurmak. Bu ülkeye huzuru getireceğiz, bereketi getireceğiz” diye konuştu. Emeklilere seslenen Kemal Kılıçdaroğlu, bayram ikramiyeleri konusunda da “Söz verdim, Kurban Bayramı var, orada 15 bin lira ikramiye göreceksiniz. Millet perişan vaziyette” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.