DOLAR 32,5270
EURO 34,9310
ALTIN 2.432,08
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 16°C
Cum 18°C

Aksaray’ın Değeri Vali Aydoğdu Hakkında

Aksaray’ın Değeri Vali Aydoğdu Hakkında
21.06.2023
169
A+
A-

Kurucusu olduğum kısa adı Türkiye internet gazetecileri derneğinin Niğde İl Temsilcisi olarak Komşu ilimiz Aksaray ilinde düzenlenen çalıştayda katılım sağladık ve yeni nesil konuların dolu dolu işlendiğini gördük.

Bu programın gerçekleşmesinde emeği gecen;  önce TİGAD Gn. Bsk. Okan Geçgel Beyefendi ve TIGAD Yonetim Kurulu Üyelerine, bizleri şehrinde gönülden samimiyetiyle ağırlayan ve üç gün boyunca bizimle olan, İletişim ve çalışma aşkında örnek Valimiz Hamza Aydoğdu’ya, TİGAD Aksaray Başkanım Ali Genç’e,  Aksaray İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik’e, Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan’a, Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök’egönülden teşekkürler ediyorum.

İç Anadolu’nun bilinmeyen güzelliklerle dolu şehrinde Aksaray’da şahane bir zaman geçirdik. Kültürüyle, tarihi güzellikleriyle ve evliyaların büyüleyici yaşamlarıyla beni etkileyen bu şehir İç Anadolu’ya karşı görüşlerimi fikirlerimi de olumlu yönde etkiledi. Her zaman bu tarafların insanının daha samimi, daha doğal, daha sıcak ve içten olduğunu biliyordum fakat bunu bu 3 günlük ziyaretim esnasında daha net gördüm, tattım, deneyimledim. Öncelikle Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Bey bütün önyargılarımı kırdı. Herkesle ilgi alakası, herkesle içten sohbetleri, her fikre verdiği değer resmen gözlerimi yaşarttı. Böyle olduğu için Vali Hamza Aydoğdu Bey’e çok teşekkür ederim. 3 günlük süreçte her an bizlerle birlikte, bizimle iç içeydi. “Aksaray’ı birisi hak ettiği değere kavuşturacaksa bu kesinle Hamza Aydoğdu’dur. “dedirtti. Tek bir cümlesiyle bile herkesin gönüllerinde taht kurmayı başarabilen Aydoğdu’nun iletişimi de oldukça kuvvetliydi. Bunun yanı sıra gençlere verdiği değer de Aksaray’daki gençlerin ne kadar şanslı olduğunu gözler önüne seriyor. Bu sebeple demem o ki tüm siyasilerin, valilerin, belediye başkanlarının ve tüm yerel yönetim birimlerinin gururu, kibri bir yana bırakıp herkese kulak vermeleri gerekmektedir. Ancak bu şekilde görev yaptıkları il, ilçe veya her nereyse gelişebilir, değişebilir, güzelleşebilir. Başta Vali Aydoğdu olmak üzere bu şekilde bizlere, bulundukları, görev yaptıkları şehirlere umut veren herkese teşekkür ederim.

Tarih, kültür, sanayi, tarım, eğitim, gelişmiş kent kimliği, yeşili, mavisi, gecesi gündüzüyle Aksaray’ı gördüm. Yunus Emre’nin Tapduk Emre’nin Aksaray’ını gördüm… Küçük Ayasofya olarak adlandırılan Kilise Camii gibi tarihe ışık tutan onlarca eser barındıran kendi başına bir tarih ve kültür cevheri olan Güzelyurt ilçesini gördüm. Doğa turizminin eşsiz güzelliğine şahit olunabilecek Ihlara vadisini gördüm… Belki bu satırlara sığdıramayacağım Aksaray’ı tanımlayabileceğim yüzlerce konu gördüm. Eğer sizde benim gibi bir yanılgıya düşüp sadece tabelasını görüp “Aksaray he he…” deyip geçiyorsanız bu ön yargınızdan biran evvel vazgeçin. Gidin Aksaray’ı görün.

NEDEN NİĞDE DE DEĞİL ??

Tarımda oldukça iddialı, Yonca yetiştiriciliğinde birinci sırada, Hayvancılıkta büyükbaş hayvan alanında Türkiye genelinde 21, Küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde ise 23. Sırada. Kekikle beslenen hayvanların eti de, sütü de bir başka güzel. Yoğurdu revaçta, Türkiye’nin dört bir yanına kargoyla yoğurt satılabiliyor. -Faaliyette olan 5 Organize sanayi bölgesi var. Faaliyete geçecek 5 tane Organize sanayi bölgesi daha var. Toplamda 10 OSB’si bulunan bir il. Mercedes günde170 kamyon üretiyor. Üretim merkezi Aksaray. -214 milyon dolar ihracaatı ile Türkiye Ekonomisinde önemli bir yere sahip. Genç ve kadın nüfus istihdamında Türkiye’de 6. Sırada. BİR VALİDEN ÖTESİ… 3 günlük program çerçevesinde bulunduğum Aksaray’da Vali beyi yakından tanıma fırsatı buldum. 2 gün boyunca Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ile gün boyu beraberdik. TİGAD’ın toplantısına ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen gazetecilere Aksaray’ı bizzat tanıttı. Aksaray’da göreve başlayalı 3 yıl olmuş. Bu süre içerisinde şehrin gelişimine katkı sağlamak adına elini değil gövdesini taşın altına koymuş. Göreve gelir gelmez kendine şehirle bütünleşen iyi bir ekip kurmuş. İl Özel idaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik bunlardan bir tanesi. İl Müdürlerinin tamamını şehrin gelişimi için bir yarışa sokmuş. Herkes kendi alanında şehre katkı sağlamak adına ürünler geliştirip, projeler üretmiş. Ve dahası… Asıl bomba şimdi geliyor… Vali Hamza Aydoğdu Aksaray’ı Aksaraylı gençlerle birlikte yönetiyor. Hemde bir watsap grubu üzerinden… Bir gün bir okul ziyaretine gitmiş. Vali anlatmış öğrenciler dinlemiş. Toplantının sonunda bir öğrenci çıkmış “Sayın valim gelirler anlatırlar giderler. Biz gençleri dinleyen olmaz. Birgünde biz anlatsakta siz dinleseniz” demiş. Salon tuz buz olmuşken, “bir öğrenci bir Vali’ye nasıl böyle bir çıkış yapabilir” diye düşünülürken Vali Hamza Aydoğdu öğrencinin tespitini yerinde bulmuş ve olumlu cevap vermiş.
O günden sonra gençleri bir araya getiren gençlerin anlatacağı şehrin yöneticilerinin dinleyeceği bir toplantı düzenlenmiş. Toplantı sonrası bir şeye karar verilmiş. Şehri Valiyle birlikte gençlerde yönetecek. Bir watsap grubu kurulmuş. Aksaray’da ki her okuldan öğrenci bu watsap grubuna dahil edilmiş. Grupta Vali Hamza Aydoğdu, Milli Eğitim Müdürü, Gençlik spor il Müdürü ve 200’ü aşkın genç eklenmiş. Böylelikle şehri birlikte yönetmeye başlamışlar. Şuanda Aksaray’da 200’ü aşkın genç fahri devlet adamlığı yapıyor ve nerede bir sorun varsa watsap gruptan bildirerek sorunun anında çözülmesini sağlıyor. Grupta bulunan gençlerden Burhan şehir içerisinde otobüste seyahat ederken önünde ki iki kişinin sohbetine kulak veriyor. Birisinin bir problemi var. Diğerine anlatıyor. Anlattığı kişi “Vali iyi bir insan diyorlar. Vali beyden bu konuda destek isteyebilirsin” diyor. Sorunu olan kişi de “Vali beye ben nereden ulaşayım. O beni tanımaz ben onu tanımam, randevu istesem randevu vermezler” diyor. Burhan hemen telefonuna sarılıyor ve Vali Hamza Aydoğdu’yu arıyor. Durumu anlatıyor. Vali Aydoğdu “Burhan hemen telefonu o amcaya uzat konuşayım” diyor. Burhan iki kişinin lafının arasına giriyor ve “Vali bey telefonda sizi dinlemek istiyor” diyerek telefonu uzatıyor. O gün o kişinin sorunu çözülüyor. Ve hergün bunun gibi onlarca sorun watsap grubu sayesinde Aksaray’da çözüme kavuşuyor. Vali Hamza Aydoğdu Gençlere şunu da açık açık söylemiş “Ne zaman benimle aynı düşünmeye başlarsanız o zaman yolları ayırırız” Vali Aydoğdu gençlerle birlikte çalışmaktan mutlu, Gençlerde Valiyle çalışmaktan… Gençler şehrin yönetiminde katkıları olması sebebiyle gururlular. Ne diyelim, darısı diğer valilere inşallah…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.