DOLAR 32,4582
EURO 34,9028
ALTIN 2.437,03
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 18°C

Niğde tarihine ve mimari mirasına ışık tutacak kitap

Niğde tarihine ve mimari mirasına ışık tutacak kitap
14.07.2023
238
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ögretim üyesi bilim insanı ve yapmış olduğu çalışmalarla Niğde’ye ve üniversiteye çok sayıda mimari eser kazandıran Prof.Dr. Semiha Akçaözoğlu’nun editörlüğünü yaptığı “NİĞDE Kapadokya’nın Saklı Hazinesi” kitabı yayınlandı.

Türkiye İnternet Gazetecileri Derneği (TİGAD) Niğde İl Temsilcisi, Bor’da Sabah Gazetesi ve 51 Haber Gazetesi Kurucusu ve İmtiyaz Sahibi İsmet Ünver, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığı görevini de başarılı bir şekilde yürütmüş olan bilim insanı Prof.Dr. Semiha Akçaözoğlu’nu ziyaret ederek ilimiz ve üniversitemiz için yapmış olduğu değerli çalışmalarından dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Niğde’nin tarihini, doğal güzelliklerini ve kültür varlıklarını tanıtmaya yönelik kitaplara bir yenisi daha Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından eklendi. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin Türkiye Tarihi Evleri Koruma Derneği (TÜRKEV) ile imzaladığı protokol kapsamında, 38. Tarihi Türk Evleri Haftası etkinlikleri bünyesinde hazırlanan ve Editörlüğünü Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Semiha Akçaözoğlu’nun yaptığı “NİĞDE Kapadokya’nın Saklı Hazinesi” kitabı TÜRKEV Kültür Yayını olarak basıldı.

 

Kitapta Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi öğretim üyeleri Prof. Dr. Nevzat TOPAL, Dr. Öğr. Üyesi Huriye Altuner, Dr. Öğr. Üyesi Emel Efe Yavaşcan, Dr. Öğr. Üyesi İlknur ACAR ATA, Arş. Gör. Z. Hafsa Özdemir ile Kemerhisar-Tyana Arkeolojik Kazısı Başkan Yardımcıları Uzman Arkeolog Kısmet Bacak ve Uzman Arkeolog Tahir GÜRKAN bölüm yazarı olarak yer aldı. Kapak tasarımını Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Deniz Özeskici’nin yaptığı kitaba ayrıca TÜRKEV üyeleri ve çeşitli üniversitelerden yazarlar da bölümleriyle katkı sağladı.
Niğde’nin tarihi, arkeolojik eserleri, kültür varlıkları ve Geleneksel Niğde Evleri konularında gerçekleştirilen çalışmaların okuyucuya aktarıldığı kitabın ilimizin sahip olduğu doğal ve yapılı çevreye ait değerlerin geniş çevrelerde tanıtılması amacıyla hazırlandığı belirtildi.

 

Kültür ve tarihimizi yansıtan ve Sünya mirası olan eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması sürecine katkı sağlayacak kitapta yer alan bazı bölüm başlıkları şu şekilde sıralandı.
Geçmişten Günümüze Niğde’nin Mimari Mirası
Kemerhisar’da (Niğde/Bor) Tarih, Yaşam ve Mekân
11-15. Yüzyıllarda Niğde Şehri Vakıf Kurumları
Türk Konutunun Doğduğu Topraklar; Selçuklu Kenti Niğde “Maşukiye”
Yaşamın Tanıkları Niğde Geleneksel Konut Mimarisi
Avlulu Niğde Evlerinin Mimari Çehresini Oluşturan Yapı Öğeleri
Uluağaç Köyü, Fatma Yamaç Konağı Üzerinden Geleneksel Niğde Evlerini Okumak
Niğde’deki Tarihi Evlerin Yapı Teknolojisi
Niğde; Bir Tavan Bir Hikâye.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.