DOLAR 32,4582
EURO 34,9028
ALTIN 2.437,03
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 18°C

Başkan Özdemir’in Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı

Başkan Özdemir’in Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı Mesajı
19.07.2023
96
A+
A-

 

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, “Hicri Yılbaşı ve Muharrem Ayı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

“Hicri yılın başlangıcını kutlamanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz.” diyen Başkan Özdemir mesajında; Hicri yıl, biz Müslümanlar için önemli bir dönüm noktasıdır ve tarihimizin başlangıç noktasıdır, Hicri yıl, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret ettiği o kutlu yolculuğun başlangıcıdır. Bu yolculuk, İslam’ın yayılmasında büyük bir dönüm noktası olmuştur.

Bugün, bu kutlu yolculuğun yıl dönümünü bir kez daha idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesileyle, Peygamber Efendimiz’in izinden gitmek, onun sünnetini hayatımıza yansıtmak ve birlik, beraberlik, hoşgörü ve sevgi dolu bir toplum oluşturmak için bir kez daha bir araya gelme fırsatı buluyoruz.

Birliğimiz ve dirliğimiz açısından büyük öneme sahip hicri yılın ilk ayı olan Muharrem ayı ise ; paylaşmanın, şükretmenin, bereketin adı olan aşure gününün yanında Ehl-i Beyt muhabbeti olan tüm Müslümanlar için önemli bir aydır. Sevgili Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin Efendimizle birlikte çoğu Ehl-i Beyt’ten yetmiş iki Müslümanın hakikat, hürriyet, izzet ve mukaddesat uğruna şehit olduğu Kerbela, tüm İslam Âleminde olduğu gibi milletimizin de derin ve ortak bir acısıdır.

Bu vesileyle, hicri yılın başlangıcını ve Muharrem ayını kutlarken, tüm Müslüman kardeşlerimizin bu mübarek ayı huzur, barış ve bereketle geçirmesini temenni ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin, değerli hemşerilerimizin ve tüm İslam Âleminin Hicri yeni yılını ve Muharrem ayını tebrik ediyor, yeni Hicri yılın birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı güçlendirmesini, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.