DOLAR 32,5415
EURO 34,8110
ALTIN 2.444,86
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C

İSTİKBAL İBANCI,TETİKÇİYLE FEDAİLER YERİNE GERÇEK GAZETECİYE DESTEKTE!!!

İSTİKBAL İBANCI,TETİKÇİYLE FEDAİLER YERİNE GERÇEK GAZETECİYE DESTEKTE!!!
24.07.2023
117
A+
A-

Genel olarak Türkiye’nin medya mensuplarıyla ilgili sıkıntılarının yanında her ilinde kendine özgü bu konuda sıkıntıları olduğu çeşitli vesilelerle birçok ilimizde yapılan toplantılara katıldığımızda veya ilimizdeki toplantılara katılan meslektaşlarımızla görüşürken öğreniyoruz.
Gazeteciliğin bir çok tanımı olsa da aslı “İnsan hak ve hürriyetlerine, bu çerçevede insanların inançlarına, ibadetlerine ve aile mahremiyetiyle kişisel diğer haklarına saygı çerçevesinde etrafında olup biten olumlu ile olumsuzlukları araştırıp bunları haberleştiren kişiye” Gazeteci”, mesleğine ise “Gazetecilik.” denir.
Ülkemiz geneli ile birlikte Aksaray’da da gerçekten toplumda saygı gören gazeteciler istisna! ibancı ,tetikçi ve fedailik yapanlar yaptığım/yapılan gazetecilik tanımına uymayanlardır.!!!
Önce meselenin ibancı bölümünü irdeleyecek olursak gazeteci mesleğinden elde ettiğinden kendisi ve bakmakla yükümlü olduklarının geçimini sağlayacak bir geliri elde etmesinin yanında bir kurum ise yanında çalışanların maaşları sigorta ile vergilerini kurumunun yeri kira ise kirasını elektrik, su gaz ,temizlik ve kurumlar vergisini ödeyebilmek için meşru çerçevede resmi ilan ve reklamla tebriklerden gelir elde edebilmesine rağmen gazeteci bir tüccar değildir.!!!
Yayın organına daha çok gelir elde edebilmek için meşru yolların dışına çıkamaz, asla ve asla kurumunu birilerinin tetikçiliğinde kullanamaz, hiçbir kamu ve özel ile tüzel kişilerin fedaisi olamaz.
Hiçbir kurum ve kuruluş ile insana karşı peşin hükümlü değildir.
Gerçek gazetecilik bu olmasına rağmen maalesef bu mesleğin gereğini mesleğin tanımında belirtilenin yanında her ne kadar meslek ahlak kurallarına uymasa da bir ticaret hane olarak görüp her şeye iban olarak bakan, bunun için tetikçilik ve fedailikle hatta şantajı mubah görenler maalesef toplumdan dışlanmadığından pirim yapıyorlar.!!!
Bu destekle palazlanmasına izin verilip ardından ise şikayet etmeye kimsenin hakkı yoktur.
Belirli yerler tarafından bunların maddi ve manevi olarak gözetlenmeleri bu tür kişileri cesaretlendirmektedir.!
Tüm atanmış ve seçilmişlerin vatana ve millete zararın dışında bir şeyi olmayan ibancı , tetikçilik ve fedailiği gazetecilik maskesiyle yapanları dışlamaları ve gerçek meslek erbabını desteklemeleri.
Tüm meslektaşlarımızın gazeteciliğin tanımı ile basın ahlak kuralları içinde mesleklerini yapmalarını.
Bu çerçevede sırasıyla ekmeğini yiyip, suyunu içip havasını soldukları köyleri, beldeleri ile il ve ilçeleriyle ülkemizin mutlu istikbalini sağlayacak yatırımların alınması, sıkıntılarının ortadan kaldırılması için acil, orta ve uzun vadede eylem planlarını belirleyip bunları yeri ve zamanı geldikçe uygulamaya koymaları.
Aksinden ise kaçarak gerçek manada gazetecilik yapan tüm meslektaşlarımızın 24 Temmuz Gazeteciler basın bayramını tebrik ediyorum.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.