NİĞDE SON DAKİKA
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BEYAZ ÖNLÜKLERİNİ GİYDİLER
1 MAYIS İDEOLOJİLERİN ÇARPIŞMA GÜNÜ DEĞİL! BAHAR VE EMEKÇİLERİN KARDEŞLİK BAYRAMIDIR!
NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİNDE BAŞHEKİMLİK DEVİR TESLİM TÖRENİ GERÇEKLEŞTİ.
NİĞDE VALİSİ CAHİT ÇELİK’TEN 1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ MESAJI
NİĞDE BELEDİYE BAŞKANI EMRAH ÖZDEMİR “A TAKIMINI” BELİRLEDİ
NİĞDE ÖMERHALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİNDE ‘‘BİYOTEKNOLOJİ YÜZYILINA DNA İLE BİR BAŞLANGIÇ’’ SÖYLEŞİSİ
BELEDİYECİLİKTE TEKNOLOJİK ATAK
ERDEMLERİMİZLE VARIZ (ERVA) SPOR OKULLARI
SANAYİ VE TURİZMİN DUAYENİNE SİYASET VE MEDYA DUAYENLERİNDEN VEFA!!!
12 AYIN TAMAMINDA ORUÇ TUTMA SEVABINA KAVUŞTURACAK İBADET “ŞEVVAL”
BAŞKAN ÖZDEMİR, YEREL YÖNETİMLER BAŞKAN YARDIMCILARINI AĞIRLADI
NİĞDE DAMIZLIK BİRLİĞİ’NİN SİLAJ BALYALARI TAHRİP EDİLDİ
YÖK NÖHÜ’DE “BİLGİSAYAR VE BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ FAKÜLTESİ” KURULMASINI UYGUN BULDU
NÖHÜ’YE TÜBİTAK 1001 “CUMHURİYETİMİZİN 100. YILI ÖZEL ÇAĞRISI” PROJE DESTEĞİ
GERÇEK MİLLİ EGEMENLİK MİLLET İRADESİNİ PARTİ GENEL BAŞKANLARINDAN ALINMASINDA!!!
VALİ CAHİT ÇELİK’TEN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI
KUMBUZOĞLU BİLSEYDİ?
BOR’DA AK PARTİ’YE TAM DESTEK
AKSARAY’IN 5’İ TÜRKİYE’NİN İLK 5 İÇİNDE OLAN 18 SEÇİMDEKİ TAM DESTEĞİNE “KURU TEŞEKKÜR!”
DOLAR 32,3010
EURO 34,6729
ALTIN 2.407,37
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 17°C
Az Bulutlu
Niğde
17°C
Az Bulutlu
Cum 18°C
Cts 12°C
Paz 11°C
Pts 17°C

TREN SÖZÜ VERENLER BORÇLARINI ÖDEYİNCEYE KADAR YAĞLI VE SİRKELİ YEMEK YİYEMEZLER!

21.08.2023
138
A+
A-

Çocukluğumda büyüklerimizden ticaret ve bu ticaretin dinimize uygun olarak yapılıp yapılmasıyla ilgili olarak öğrendiğimiz şeyin ilki almanın kapısının vermek olduğunu!
Bu nedenle bir şeyi vermeye söz verenin sözünü zamanında yerine getirmesinin şart olduğunu.
Alacaklının ise borçludan hiçbir şekilde faiz alamayacağı, alacaklının bu konuda çok dikkat etmesini verdiği borca faizin karışmaması için alacaklının borçlunun evinin duvarı dibinde gölgelenmesinin bile haram olduğu vurgusuyla faizin ne kadar tehlikeli olduğu belirtiliyordu.
Fakat borçlunun da aldığını makul olan en kısa zamanda ödemesinin şart olduğu! kişi veya kişilerle kuruma borcu olanların bunu zamanında ödemeleri.
Verilen sözünde borç gibi olduğunu bu nedenle borçlunun bir daha ihtiyaç olduğunda ihtiyacının karşılanabilmesi için borcunu veya verdiği sözle taahhütte bulunduğunu zamanında yani zaman geçirmeden yerine getirmesinin elzemliği belirtilirdi.
Yani borçlunun veya her hangi bir şekilde karşıya söz verenin borcunu ödemesine kadar yediği yemeğe yağ bile katamayacağı belirtilirdi.
2004,2009,2010,11,14 ,15’,17 VE 18’DE TEKRARLANAN, AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTI SÖZÜNÜ VERENLERİN TAMAMI BORÇLARINI ÖDEMELERİNE KADAR DİNEN EVLERİNDE KESİNLİKLE YAĞLI VE SİRKELİ YEMEK YİYEMEZLER!!!
Büyüklerimizin borçlu olanların bunları zamanında ödemelerini, zamanında ödemeyenin, borcunu zamanında ödeyebilmek için samimi şekilde gayret etmeyenin borcunu ödeyinceye kadar yağlı yemek yiyemeyeceği, verilen ve taahhüt edilen sözlerinde borç gibi olduğundan borçlarını ödeyinceye kadar yağlı yemek yiyemeyeceklerini ben söylemiyorum.!!!
HZ.MUHAMMED(S.A.V.)”BORCU OLANIN VERDİĞİ SADAKA KABUL OLMAZ!, CENNETE GİREMEZ!!” DİYE BUYURURKEN İSLEM ALİMLERİ İSE” BORCU OLAN KİMSE BORCUNU ÖDEMEDİKÇE YAĞLI VE SİRKELİ YEMEK YEMEMELİDİR!”DİYOR,
Bu konuda Buhari’deki hadis-i şerifte, (Borcu var iken verilen sadaka kabul olmaz) buyuruldu. Âlimler de, (Borcu olan kimse, borcunu ödemedikçe yağlı ve sirkeli yemek yememelidir) buyuruyorlar.
Bu konudaki bir başka Hadisi Şerifte ise” Borcunu ödemeyen, Cennete giremez.” [Nesai]”denilmektedir.
BORÇLARINI ÖDEMEDİKÇE KİMLER YAĞLI VE SİRKELİ YEMEK YİYEMEZLER!!!
Genelde 2004’den başlayarak günümüze kadar söz veren Ak Partili Bakanlar ve milletvekilleriyle günümüzdeki Ak Parti milletvekilleri, İl ve ilçe teşkilatlarıyla İGM başkan ve üyeleriyle parti yönetim kurulu üyeleri.
Özelde ise 2010 Aralık’ında bu konuda söz veren dönemin ulaştırma bakanı ve Türkiye’nin son Başbakanı Binali Yıldırım, ilki 26 Mayıs 2011 de ,sonuncusu 2 Haziran 2018 de söz veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2004’ten günümüze kadar görev yapan ulaştırma bakanları ile DDY Genel müdürleri, Tren sözü ile 2 dönem Belediye başkanlığı ve bir dönem milletvekilliği yapan Nevzat Palta ’dır.
1.DERECEDE SÖZ VERENLER KADAR OLMASALARDA KONUYU SÜREKLİ GÜNEMDE TUTMAYAN MUHALEFET PARTİLERİ, MESLEK ODALARI, STK VE MEDYA DERNEKLERİYLE KURUM VE MENSUPLARIDA AĞIR VEBALDEDİR!!!
Demokrasilerde iktidarı çalıştıranlar muhalefet partileri başta olmak üzere Meslek Odaları ve STK’larla Medya olduğuna göre bu konuda gerekenleri 2004’ten günümüze kadar hukuk içinde medeni yollardan yeter iktidar yapmayan CHP’nin Ali Abbas Ertürk ‘ten önceki il başkanlarıyla MHP’nin Ayhan Erel’den önceki il Başkanları.
2004’ten günümüze kadar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ile Meclis başkanlığı yapanlar, ATSO başkanı Ahmet Koçaş, Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Barosunun eski Başkanları ve günümüzdeki başkanı Ferit Köse, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığırı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Süt Birliği Başkanı Esat Zengin ile STK Platformu üyesi olanlarının tamamıyla Aksaray STK Platformu eski Başkanı Eyüp Dağdaş.
Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yaşar Karatay ,68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen ‘le Orta Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Celil Acar’la Aksaray İnternet Gazetecileri derneği başkanı Mustafa Avcı ile yönetim kurulu üyeleriyle Aksaray’ın ekmeğini yiyen gazetecilerin tamamıyla ilçelerimizin genelindeki tüm Meslek Odaları ve STK yetkilileriyle mensupları ihalenin zamanında yapılmamasının 2. Derecedeki sorumlularıdır
1.Derecede söz verenler ile bu sözleri takip etmeleri gerekenlerin görevlerini bundan sonra bari tam yaparak ihmalkarlıklarını telafi etmeleriyle Aksaray-Ulukışla demir yolu hattının bu sene ihalesinin bitim tarihide belli olacak şekilde yapılmasının sağlayarak gelecek sene ilk Valimizin göreve başlamasıyla fiilen il olmamızın 35. yıl dönümü olan 15 Ağustosta hizmete açtırılmasıyla borçluların borçlarından kurtulmanın rahatlığı içinde yemeklerine yağ ve sirkeyi de rahatça katmaları, aksinin ise sebep olacağı muazzam sıkıntıların bilinciyle kaçınmaları dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

(*) Bugünkü yazımda yer verdiğim Hadisi Şerifleri “https://www.gazeteipekyol.com/makale/9285442/muslum-abacioglu/borclunun-et-yemesi” dan aldım. Emeği geçenlerden Mevla’mızın razı olmasını niyaz ediyorum. Ali Genç

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.