DOLAR 32,4940
EURO 34,8268
ALTIN 2.438,38
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C

Okul döneminde beslenmeye dikkat

Okul döneminde beslenmeye dikkat
14.09.2023
80
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Diyetisyeni Fatma Tapsız okullarda ilk ders zilinin çalmasıyla birlikte okula yeni başlayan çocuklar için beslenme uyarılarında bulundu.

Özellikle okul döneminde çocukların hastalığa yatkınlık seviyesinin arttığına dikkat çekerek, sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme önerilerinde bulunan Tapsız, 2023-2024 eğitim öğretim yılı, pazartesi günü çalan ilk ders zili ile başladı. Uzman Diyetisyen, çocuk sağlığına ilişkin ailelere uyarı ve önerilerde bulundu. Okula yeni başlayacak çocuklarda beden ve zihinsel gelişimin önemine dikkat çekerken; ‘’Okula yeni başlayan çocuklar, özellikle 6-12 yaş grubundaki çocuklar için sağlıklı, yeterli ve dengeli beslenme alışkanlığı kazandırılması ileride oluşabilecek kronik hastalıkların önüne geçilmesi açısından son derece önemlidir. Sağlıklı, proteinden zengin bir kahvaltı bilişsel işlevleri ve öğrenmeyi olumlu yönde etkilemektedir. Kahvaltı öğününün atlanması halsizlik ve yorgunluğa neden olurken konsantrasyon ve verilen bilgilerin hatırlanma performasını düşürüyor. Kahvaltı yerine tüketilen pastane ürünleri, gün içerisinde tüketilen abur cubur veya fast food ürünler yüksek ve boş enerji kaynakları olup obeziteye yol açabilir. Bu durumda çocukları sağlıklı beslenme alternatiflerine yönlendirmek çok önemlidir dedi.
Paketli ürünlerden uzak durulmalı, sağlıklı beslenme çantaları hazırlanmalıdır; taze veya kuru meyvelerle beraber kuruyemiş, içecek olarak süt veya ayran ara öğünlerde tüketilebilir. Hazır meyve suları yerine taze sıkılmış meyve suları tercih edilebilir fakat burada miktara dikkat etmek gerekir. Çünkü bir su bardağı meyve suyu günlük alınması gereken meyve miktarının üzerinde meyve içerir. Bu dönemde çocukların su tüketimi de çok önemlidir. Beslenme çantalarının yanında onların ilgisini çekebilecek suluklar çocukları su içmeye teşvik edebilir. Okula yeni başlayan bütün öğrencilere başarılar diliyor ve aileleriyle birlikte sağlıklı günler diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.