DOLAR 32,4472
EURO 34,7381
ALTIN 2.429,15
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 19°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
19°C
Hafif Yağmurlu
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 14°C

ALLAH(C.C.)’IN KULLARINA RAHMET VE İHSANI HZ. MUHAMMED(S.A.V)

26.09.2023
134
A+
A-

Genel olarak Peygamberler özelde ise 1452 yıl önce bugün yaşlı dünyamızı şereflendiren Hz. Muhammed(S.A.V.) efendimiz gelmeseydi dünya nasıl olurdu yani menfi olarak nasıl etkilenirdi sorusuna dinin insanlık alemine müspet etkisi göz önüne alınarak onlarca hatta yüzlerce cevap verilebilir.
Bu konuda İmam-ı Rabbani Hazretleri buyuruyor ki:
“Allahü Teâlâ’nın Peygamberler göndermesi, bütün mahlûklara rahmet ve ihsandır.
Allahü Teâlâ, kendi varlığını ve sıfatlarını, bizim gibi aciz insanlara, bu büyük Peygamberleri ile haber verdi.
Beğendiği şeyleri, beğenmediklerinden bunlar vasıtası ile ayırdı.
İnsanlara dünya ve ahirette faydalı şeyleri zararlılarından, bunların aracılığı ile ayırt etti.
Eğer Peygamberler gönderilmeseydi, akıl, Allah’ın varlığını anlayamaz, Onun büyüklüğünü kavrayamazdı.
Nitekim, kendilerini akıllı sanan eski Yunan filozofları, Allahü Teâlâ’nın varlığını anlayamadılar.
Yaratanı inkâr ettiler. Kısa akılları her şeyi zaman yapıyor sandı.
Nemrut’un, Hazreti İbrahim ile çekişmesi Kur’an-ı Kerim’de bildirilmektedir.
Firavun da “Benden başka tanrınız yoktur” demiş ve Hazreti Musa’yı “Benden başka tanrıya inanırsan, seni hapsederim” diye korkutmak istemişti.
Demek ki, insanların kısa akılları, bu en büyük nimeti anlayamaz.
Bir Peygamber olmadıkça, bu sonsuz saadete kavuşamaz. Hadis-i Şerifte buyuruldu ki! ”Dini, aklı ile ölçen kadar zararlı kimse yoktur.” [Taberani]
PEYGAMBERLER OLMASAYDI ALLAH(C.C.)’IN MELEKLERİ VE İYİLİKLE KÖTÜLÜĞÜN AHİRETTEKİ KARŞILIĞI BİLİNEMEZDİ!!!
Eğer ki Mevla’mız tarafından ilk insan olan Hz. Adem(A.S.)’e aynı zamanda Peygamberlik verilip 10 sayfalık kitabın verilmesiyle nesli olan ilk insanların yeryüzünde hiyerarşi içinde yaşayabilmeyi, sosyal hayatı, evlenme ile çocuk sahibi olmalarını ve onların büyütülmeleriyle terbiyelerini bilemezlerdi.
Ekmeyi, biçmeyi ve ekip biçtiklerinden hayatlarını idame ettirecek şekilde nasıl faydalanacaklarını da bilemezlerdi.
Hz. Adem(a.s.)’nin kendi evlatlarına Peygamber olarak gelmesiyle neslinin Allah(c.c.)’ı ve üstün sıfatlarını, Melekleri ve bunların günahsız olmalarından dolayı Cennete gireceklerini, insanlara zulüm etmeyen, haksızlık yapmayan Hakkın emrettiklerini yerine getirip yasaklarından kaçanlarında günahsız olacakları ve vefatlarından sonra dirilecekleri Mahşerde Haktan Cennet beratını alarak Cehenneme gitmekten kurtulacakları.
Dünyadaki Hakka dayalı yaşantının karşılığı olarak sınırsız nimetlerin bulunduğu hiçbir dünya sıkıntısının olmadığı Cennete kavuşacaklarını da bilemeyeceklerinden zulüm ve haksızlıkta sınır tanımazlardı.
İLK RUH VE SON PEYGAMBER H.Z. MUHAMMED(S.A.V.)’İN DOĞUM GÜNÜ NASIL İDRAK EDİLMELİ?!!!
İslam kaynaklarında “Allah, ‘Seni kendi nurumdan, diğer şeyleri de senin nurundan yarattım.’ buyurdu.”(2)” şeklinde verilen bilgiyle somutlaşan Nebiler Nebisi Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in yaşlı dünyamızı şereflendirerek karanlıkları nuruyla aydınlatmasının 1452. kutlu yıldönümü Mevla’mız ve Peygamberleri tarafından bizlere bildirilen diğer mübarek geceler ve günler gibi geçirilmeli.
Bu akşam başlayacak bu kutlu günün Akşam Namazı ve Sabah Namazı cemaatle kılınmalı, yolda zorda, darda bulunanların bundan kurtulmaları vefat edenlerin ise ruhlarının şad mekanlarının Cennet olması için Hakk’a dua edilmeli.
Peygamber efendimize çokça salavat getirilmeli.
Bu yolda zorda ve darda olanlara Hakk’ın rızası çerçevesinde bulundukları zorluklardan kurtulabilmeleri için imkanlarımız nispetinde yardım edilmeli.
Başta 1. derecedeki akrabalarımız ve komşularımızla dostlarımız olmak üzere yaşlı ve hastalar ziyaret edilip gönülleri alınmalı, kabirler ziyaret edilmeli. Tıbbi engeli olmayanlar yarın Çarşamba(27.09.2023) günü nafile oruç tutmalı.
En az bir günlük Kaza Namazı kılınmalı. Dileyenler Tespih Namazı kılmalı.
Bol bol bir daha aynı günahlara dönülmemek üzere samimi şekilde tövbe etmeli.
Belki de ömrümüzde bir daha elimize geçmeyecek olan bu akşamın ve yarın Akşam Namazı çıkışına kadar devam edecek bu kutlu gece ile günün en iyi şekilde değerlendirilmesi dileğiyle tüm din kardeşlerimizin Nebiler Nebisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.)’in yaşlı dünyamızı şereflendirmesinin 1452. yıl dönümünü tebrik ederim. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
(*:) Bu yazımdaki İmamı Rabbani Hazretlerinin Peygamberler olmasaydı ne olacağıyla ilgili sözlerini
” https://dinimizislam.com/detay.asp?Aid=521 ”dan, Peygamberimizin ilk yaratılan ruh olduğunu ise” https://sorularlaislamiyet.com/levh-i-mahfuz-yaratildiktan-sonra-mi-peygamberimiz-asvin-nuru-yaratilmistir-yoksa-ilk-yaratilan” dan aldım. Emeği geçenlerden Mevla’mız razı olsun. Ali Genç.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.