DOLAR 32,3942
EURO 34,7933
ALTIN 2.438,85
BIST 10.007,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
22°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 16°C
Cum 18°C

Niğde Belediyesi’nden Çevre Atağı

Niğde Belediyesi’nden Çevre Atağı
11.10.2023
86
A+
A-

Niğde Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü tarafından Çevre kirliliğinin önlenmesi ve geri dönüşüm atıklarının ekonomiye yeniden kazandırılması çalışmaları kapsamında 18 noktaya daha ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’ yerleştirildi.

Niğde Belediyesi, iklim değişikliği ve sıfır atık konularında önemli çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyor. Yerleştirilen 18 ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’ ile birlikte toplamda 22 ‘Mobil Atık Getirme Merkezi’ oldu.

 

EKONOMİYE KATKI SAĞLAYACAK

Mobil Atık Getirme Merkezleri, kâğıt, metal, cam, plastik, elektrik ve elektronik atıkların yanı sıra bitkisel yağ ve atık pillerin geri dönüşüme kazandırılmasına olanak sağlayacak. Bu sayede, çevre kirliliği önlenirken aynı zamanda ekonomiye de katkı sağlanmış olacak.

 

TOPLUMUN ÇEVRE BİLİNCİNİ ARTIRACAK

“Bu tür çalışmaların yaygınlaşması ve desteklenmesi, sürdürülebilir bir çevre politikasının oluşturulmasında önemli bir adımdır. “Diyen Başkan Özdemir; “Belediyemiz, çevre kirliliğiyle mücadelede sadece atık yönetimiyle sınırlı kalmayarak aynı zamanda su verimliliği, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımı gibi konularda da çalışmalar yürütmektedir. Böylelikle, sürdürülebilir bir çevre politikası izlenerek, gelecek nesillere temiz bir çevre bırakılması hedeflenmektedir. Mobil Atık Getirme Merkezleri, vatandaşların da aktif olarak katılım sağlamasına olanak tanıyarak, toplumun çevre bilincini artırmaktadır.” Dedi.

 

ÇEVRE DOSTU BİR ŞEHİR

“Niğde Belediyesi’nin iklim değişikliği ve sıfır atık çalışmaları, çevre dostu bir şehir oluşturma hedefine önemli katkılar sağlamaktadır. Bu çalışmaların devam etmesi ve yaygınlaşması, diğer belediyeler için de örnek teşkil edecek niteliktedir.” Diyen Başkan Özdemir, Niğde Belediyesi’nin 2024 yılında da sıfır atık hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam edeceğini belirtti. “Sıfır atık kapsamında gerçekleştirilen bu çalışmalar, çevre bilincinin artırılmasına ve atık yönetiminin daha etkin bir şekilde yapılmasına katkı sağlayacaktır.” İfadelerini kullandı.

 

VATANDAŞLARA ÇAĞRI

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Sıfır Atık projesi çerçevesinde hanelerde oluşan karışık atıkların türlerine göre ayrılarak mobil atık getirme merkezlerinde uygun bölmelere atılması konusunda tüm vatandaşları duyarlı olmaya davet etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.