DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Vali Çelik Muhtarlarla Buluştu

Vali Çelik Muhtarlarla Buluştu
19.10.2023
116
A+
A-

19 Ekim Muhtarlar Günü vesilesiyle düzenlenen programda Niğde Valisi Cahit Çelik, köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla Niğde Öğretmenevinde düzenlenen programda köy ve mahalle muhtarlarının yanı sırı Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Gürol Okyar, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı ve İç Anadolu Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bahtiyar Yamaner  katıldı.

Programda konuşan Vali Sayın Cahit Çelik, muhtarların hayatın her alanında olduğuna değinerek, köy kanundan mera kanuna, zabıta kanundan imar kanuna kadar birçok mevzuat çerçevesinde muhtarların görevleri olduğunu vurguladı. Demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biri ve ilk basamağının muhtarlık müessesesi olduğunu ifade eden Vali Çelik, muhtarların hem Devletimizi hem de milletimizi temsil etme gibi önemli bir görevi üstlendiğini ve 1829 yılından bugüne faaliyet gösteren toplumsal hayatımızın en eski yapı taşlarından biri olduğunun altını çizdi. Çelik, konuşmasında;  “Devletimiz muhtarlarımıza verdiği değerin ifadesi olarak, muhtarlarımızın ihtiyaçları ve karşılaştıkları sorunlar konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak ve çözüm yolları bulmak amacıyla, 19 Ekim 2015 tarihinde yayınladığı genelge ile 19 Ekim gününü “Muhtarlar Günü” olarak belirlemiştir.  Devlet millet kaynaşmasının en önemli temsilcileri olarak görev yapan muhtarlarımız, bulunduğu mahalle ve köyde yaşayan vatandaşlarımızın Devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracılık rolü üstlenirken, aynı zamanda da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi de yerine getirmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerle, sevinçte ve hüzünde hep yanımızda olan, görevlerini büyük fedakarlıkla ve sevgi ile yürüten tüm muhtarlarımızın 19 Ekim “Muhtarlar Günü’nü kutluyor, tüm muhtarlarımıza çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Programın ardından, Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı ve İç Anadolu Bölgesi Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bahtiyar Yamaner ve beraberindeki muhtarlar, Vali Çelik’i makamında ziyaret etti.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.