DOLAR 32,3266
EURO 34,7169
ALTIN 2.435,93
BIST 10.011,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 17°C

Salih Levent Uğurlu kimdir?

Salih Levent Uğurlu kimdir?
07.11.2023
274
A+
A-

Salih Levent Uğurlu / Siyasal iletişimci, köşe yazarı

 

1987 yılında Kocaeli’nin Gölcük ilçesinde doğan Salih Levent Uğurlu, Deniz Kuvvetleri’nden emekli asker olan babası tarafından aslen Niğdelidir. Öğrenimini ortaokula kadar Gölcük’te sürdürürken, 17 Ağustos deprem felaketinin ardından tayin nedeniyle Bartın Amasra’da devam ettirmek zorunda kaldı. Liseyi İskenderun’da okuyan Uğurlu, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde tamamladı.

 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun bulunduğu helikopter kazasında hayatını kaybeden İHA muhabiri İsmail Güneş’in stajyeri olarak girdiği medya sektörüne acı bir başlangıç yapsa da güçlü çıkmasını bildi. Ankara ve İstanbul’da uzun yıllar çalışan Uğurlu; TRT, Beyaz TV ve Duru TV’de sunuculuk, seslendirmenlik ve editörlük gibi görevlerle yer aldı. Uğurlu, bir dönem Büyüteç ve Ankara Keçisi gazetelerini çıkardı. Radyoculuktan, belediyelerin basın yayın birimlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede sektörel tecrübeler edindi.

 

Manisa 1.Komando Eğitim Tugayı’nda kısa dönem olarak bitirdiği askerliği sonrası aldığı kararla akademiye yöneldi, bu süreçte Halkınhabercisi ve ABC gazetesinde yazarlık yaparak sosyal medyada dikkat çeken yazılar kaleme aldı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde siyasal iletişim ve algı yönetimi alanında akademik kariyerini sürdürmekte, aşırı sağ partiler üzerine çalışmaları bulunmaktadır. Siyasetçilerin iletişim danışmanlığını üstlenerek iletişimin siyasal yönüne odaklanan Ugurlu’nun babası da, 2002’de zor bir süreçten geçen TSK’daki politik hizipleşmelerden ötürü kendi isteğiyle erken yaşta emekli olduktan sonra MHP’de bir dönem aktif siyaset yapmıştır.

 

Salih Levent Uğurlu, diksiyon ve genel iletişim alanlarında dersler vermektedir. Hobi olarak sanat tarihi, atıcılık ve fitness sporu ile ilgilenmektedir. Bunun yanı sıra hem anne hem baba tarafından Selanik mübadili olmasından dolayı Balkan coğrafyası ve tarihine ilgi ve sempati duymaktadır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.