DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 19°C

HANGİ ATATÜRK?

13.11.2023
180
A+
A-

Cuma günü “ Her nefis ölümü tadacaktır” İlahi emri gereği dünyadaki diğer tüm yaratılmışlar gibi ömrünü tamamlayıp ahirete göçen ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 85. yılıydı.
”Kominizim Görüldüğü Yerde Ezilmelidir” demesine rağmen Lenin ve Che guevera nın resimlerini her yerine asan Atatürkçü Düşünce Kulüpleri Federasyonu ve kendilerini Atatürkçü olarak lanse edip taşımalı sözde Cumhuriyet Mitinglerinde aynı pankartta Atatürk ile Lenin’i yan yana taşıyan komünistlerin Atatürkçümü?
Cumhuriyetin kuruluşundan iki yıl bile geçmeden 21 Şubat 1925 tarihinde Meclis’teki bütçe müzakereleri sırasında Kur’an-ı Kerim’in meal ve tefsirinin, Hadis-i Şerif tercümelerinin devlet imkânlarıyla yaptırılması için talimat veren ve bunun üzerine mealini İstiklal Marşımızın Şairi Mehmet Akif Ersoy un, Tefsirini Elmalılı Hamdi Yazır Hoca efendinin, Hadisi Şeriflerin tercümelerinin de Kamil Miras tarafından yapılmasını başlatan.
Ancak Merhum Mehmet Akif in kendine özel sebeplerden bilahare bu görevi bırakarak aldığı avansı iade etmesi üzerine hem Meal hem de Tefsir yazma işi Hamdi Yazır Hoca Efendi tarafından gerçekleştirildi
Kamil Miras tarafından hazırlanan “Sahih-i Buhari Muktasarı Tecrid-i Sarih Tercemesi” isimli 12 ciltlik hadis tercümesi de 1928 yılında yayınlatan ve Suud sülalesinin 1932 yılında Şerif Hüseyin’i devirmelerinden sonra Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in kabrini yıktırma teşebbüsü üzerine “Ordumu aşağılara gönderirim” diyerek onları bundan vaz geçirmeye sebep olan Atatürk mü?(*)
Atatürk’ün hem maddi, hem de manevi fikirlerine tamı tamına karşı olmalarına ,onun Laiklik ve Din ile ilgili anlayışlarının yanı sıra vicdan ve fikir hürriyeti ile Muasır milletlere ulaşma fikrine de, İrfanı hür, vicdanı hür gençlik iddialını de düşman olmalarına rağmen Milletin inancına saldırmak için onu kullananların Atatürk’ümü?.
Bu saldırılarını kurumsallaştırmak için onun ismini taşıyan dernekler, vakıfları kuran ve bunlardan maddi rant sağlayanların Atatürk mü? Cuma günü ölüm yıl dönümünde anılan Atatürk hangisidir?
Öncelikle bunların meydana çıkartılması ve Atatürk’ün hurafelerden arındırılarak onun” Beni sevmek fikirlerimi savunmaktır” sözünün gereğinin yapılması dileğiyle
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.
(*)Bu yazıma da ki Atatürk’ün din anlayışı ile ilgili bölümünü eski Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri YILMAZ ‘ın 17 Kasım 2006 Tarihinde Hürriyet Gazetesinde Yayınlanan ”Atatürk ve Din Anlayışı(1) yazısından faydalandım. Kendisine emeği için teşekkür ederim. Ali Genç.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.