DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 19°C
Cum 18°C

2 YILLIK GÜNAHIN AF EDİLDİĞİ GÜN VE HUZURUN BEKÇİSİ POLİS’İN ÇİFTE BAYRAMI!

09.04.2024
50
A+
A-

Bugün Peygamber efendimizin hürmet edenin geçmiş ve gelecek yılın günahlarının af edildiği gün olan Hakkın rızası için oruç tutanların bu sabrının mükafatı Bayramın müjdeleyicisi Aref, yarın ise hem Müslümanların mükafatlarının karşılığı olarak Ulu Mabudumuz tarafından verilen Ramazan Bayramı.
Bu Ramazan Bayramının diğer bayramlardan farkı ise Ramazan bayramı ile ülkemizin iç huzurunun bekçisi kahraman Türk Polisinin teşkilatının kuruluş günü olmasından dolayı Polislerin çite bayramıdır.
HADİS’İ ŞERİFLERDE AREFE!
Yüce Rabbimizin de Arefe gününe önem verdiğini Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.)’in ”Arefe gününe hürmet ediniz.! Çünkü Arefe Allahü tealanın kıymet verdiği bir gündür” diye belirtirken, bir başka Hadisi Şerifinde”Arafe günü oruç tutanların,2 senelik günahı af olur, biri geçmiş senenin ,diğeri gelecek senenin günahıdır.” diyor.(Riyad-un Nesihin)(*:)
“Günlerin en faziletlisi arefe günüdür. Faziletçe Cuma’ya benzer. O, Cuma günü dışında yapılan yetmiş Hacdan faziletlidir.
Duaların en faziletlisi de Arefe günü yapılan duadır.
Benim ve benden önceki Peygamberlerin söylediği en faziletli söz de: Lailahe illallah vahdehu la şerike lehu. (Allah birdir, ondan başka ilah yoktur, O’nun ortağı da yoktur) sözüdür.” (Muvatta, Hacc 246)
Hazreti Aişe(R.A) annemiz “Allah, hiçbir günde, Arefe günündeki kadar bir kulu ateşten çok azat etmez.
Allah mahlukata rahmetiyle yaklaşır ve onlarla Meleklere karşı iftihar eder ve “Bunlar ne istiyorlar?” der.” (Müslim, Hacc 436).
Arefe gününü günahlara girmeden oruçla, duayla, istiğfarla geçirmek kullarını arefe gününde bağışlayacağını müjdeleyen Allahü Teâlâ’ya hürmetin ve şükrün bir ifadesidir. (Deylemi)
HZ ADEM(A.S) ATAMIZLA HZ.HAVVA ANNEMİZ ARAFE GÜNÜ BULUŞTULAR
Ar efe günü, Hazreti Âdem (A.S.)atamızla ile Hazreti Havva annemizin Arafat’ta buluştukları gündür.
AREFE HZ. MUHAMMED(S.A.V)İN ÜMMETİNİN AFI İÇİN YAPTIĞI DUAYI RABBİMİZİN KABUL ETTİĞİ GÜNDÜR
“Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) Ar efe akşamı ümmetinin affedilmesi için dua etti. Duasına, ‘Muhakkak ki ben zalimden başkasını mağfiret ettim.’ diye cevap verildi. ‘Zalimden ise mazlumun hakkını alırım.’ buyruldu.
Resul-i Ekrem: “Ey Rabbim, dilersen mazluma cennette mükafatını verir zalime de mağfiret edersin.’ diye dua etti ise de Arafat’ta bu duasına Allahu Teâlâ’dan kabul gelmedi.
Sabah vakti Müzdelife’de aynı duayı tekrarladı.
Bu defa duası kabul edildi.
Resulullah memnuniyetinden ve sevincini belli ederek güldü.
Bunun üzerine Ebu Bekir ve Ömer (ra):’Anam babam size feda olsun, bu saatte siz gülmezdiniz, sizi güldüren nedir?’ diye sordu.
Resulullah(S.A.V):“Allah’ın düşmanı İblîs, Allahu Teâlâ’nın duamı kabul ederek ümmetimi affettiğini anlayınca toprağı alıp başına çalmaya ve vay sana helak oldun diye feryada başladı.
İşte Şeytan’ın görmüş olduğum bu feryadı beni güldürdü, buyurdu.”
Arefe günüyle ilgili yukarıda araştırarak önce öğrenip ardından ise bilgilerinize sunduğum Hadisi Şeriflerin dışında da başkaca Hadisi Şeriflerde de Arefe günü ile gecesinin faziletlerinden ve bu günde tutulan oruç ile yapılan diğer ibadetlerin kula kazandıracakları anlatılmaktadır.
DİN KARDEŞLERİMİZİN BAYRAMI VE KAHRAMAN POLİSLERİMİZİN ÇİFTE BAYRAMI KUTLU OLSUN!!!
Tüm Müslüman kardeşlerimizin bu günkü Arefe günüyle yarınki Ramazan Bayramını ve huzurun bekçisi kahraman Polislerimizin ayağına ise taş değmemesi dileğiyle teşkilatının tüm neferlerinin Ramazan Bayramıyla birleşmesiyle çifte bayram yapmalarını sağlayan Polis bayramını da Hakkın rızasına kavuşmaya vesile olması dileğiyle tebrik ediyorum.
Ezel ve ebetle din gününde sahibi Mabudumuzun izniyle gelecek Ramazan yazılarımda buluşmak dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.