DOLAR 32,3395
EURO 35,1094
ALTIN 2.241,68
BIST 8.872,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 14°C
Az Bulutlu
Niğde
14°C
Az Bulutlu
Çar 6°C
Per 4°C
Cum 4°C
Cts 10°C

EREL VEKİLİN BU KONUŞMASININ ALTINA VİCDANI OLUP İMZA ATMAYACAK VARMI?!!! / Ali GENC

25.11.2022
291
A+
A-

Bugünkü yazı görünürde Aksaray’ı ilgilendirmiş gibi olsa da genel manada bakıldığında gündeme getirilenler Afyon, Karaman ve Niğde ile birlikte hakları olan hizmetleri alamayan tüm vilayetlerimiz içinde bire bir geçerlidir.!!!
PARTİYLE İTTİFAKINDAN YANA DEĞİLİM AMMA SÖYLEDİKLERİNİN ALTINA İMZAMI SEVEREK ATARIM!!
Kamuoyu tarafından çok iyi bilindiği gibi Ayhan Beyin bulunduğu siyasi partiyi ve bu partinin içinde bulunduğu ittifakı destekleyenlerden değilim.
Fakat mesele gerçekler olunca özelde Ayhan Vekil olmak üzere hangi partili olursa olsun ülkemizin mutlu istikbali için çaba sarf edenlerin inancına siyasi görüşüne bakmadan her zaman yapılanları taktir ettim, taktirimi de yaptığım haberler ve köşe yazılarımla kamuoyuyla da sürekli olarak paylaştım.
Bu bilgilendirmeden sonra konumuza gelecek olur isek 2008 ‘in Ekim’inden itibaren Aksaray Yenigün gazetemizde başlattığımız ve şimdiye kadar her yıl onlarca vesileyle yazdığım haberler ve köşe yazılarımla sürekli gündemde tuttuğumuz.
Hükümetin bu konuda verdiği ilk sözün üstünden 18 yıl 8 ay zaman geçmesine rağmen halen ihalesi bile yapılamayan Aksaray-Ulukışla Demiryolu hattı konusu Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı bütçesi görüşülürken şimdiye kadarki kamuoyumuzun da şahit olduğu gibi Ayhan Bey bu konudaki onlarca tepkisine bir yenisini hem de Bakan Adil Karasimailoğlu’na hitaben bir kez daha en gür şekilde dile getirdi.
Lafı daha da uzatmadan Ayhan Erel vekilin benim ve her vicdanlı insanın altına imza atacağı konuşmasında;
BAKAN KARAİSMAİLOĞLU PARTİSİNİN İGM ÜYESİ VE KADIN KOLLARI BAŞKANININ SORUSUNA VERDİĞİ ALAYLI CEVAP PARTİLİLERİYLE BİRLİKTE AKSARAYLILARIDA DERİNDEN İNCİTMİŞTİ!!!

“ Sayın Bakanım, 16 Aralık 2020 tarihinde açılışını yaptığınız Ankara-Niğde Otoyolu’nda… Bir hemşehrimizin(Ak Parti Kadın kolları başkanı ve İGM üyesi Ferhan Polat) Aksaray’a verilen demir yolu sözünü hatırlatınca “Biz size hızlı tren getirirsek uzaya yol istersiniz.” şeklindeki beyanınız Aksaraylı hemşehrilerimizi çok incitmiştir.
Vatandaşa tepeden bakan alaylı tavrınız size hiç yakışmadı.
Yıllardır Ak Partiyi ‘yi Aksaray’da yüzde 70’lerle 1’inci parti yapan Aksaraylı hemşehrilerimiz bunu hak etmedi, herhâlde bir özürle erdemli bir davranış sergilersiniz.
Bu sözünüz bize gösteriyor ki Aksaray’ın bu konudaki talebi hakkında ne bilginiz var ne de ilginiz var.
Biz Aksaraylılar hızlı tren istemiyoruz( Ayhan Bey hızlı tren istemiyoruz dese de bu hat 250 km hızla yolcu ve 80 km hızla yük taşımaya göre planlandığından hızlı tren hattıdır), biz Aksaraylılar organize sanayi bölgesini Mersin-İskenderun Limanı’na bağlayacak, Aksaray-Ulukışla arasında bir 90 kilometrelik demir yolu hattı istiyoruz.
Sayın Cumhurbaşkanımızdan.
Tüm Sayın Ulaştırma Bakanları, Başbakanlar Aksaray’a bu sözü verdi, on sekiz sene geçti, hâlâ yapılmadı.
Yeri geldiğinde dağları deldiğinizi, denizleri doldurduğunuzu övünerek söylüyorsunuz, keşke Aksaray’ın da 90 kilometre demir yolunu yapsaydınız da ben de buradan size gönül dolusu teşekkür etseydim.
Yani organize sanayinin limanlara bağlanmasıyla birlikte Aksaray’da bugün organize sanayide çalışan 13 bin kişi 60 binlere ulaşacak, insanlar işe, aşa, eve kavuşacaklar.
Maalesef Aksaray Ak Parti hükûmetleri döneminde hiçbir yatırımdan faydalanamamış.
Bir Aksaray-Ortaköy yolumuz var, toplamı 35 kilometre el insaf ya! 35 kilometrelik bir yolu 2004’ten bu tarafa söz verdiğiniz hâlde yapmadınız.
Niye yapmıyorsunuz? Bu yol batıyı Karadeniz’e bağlayan en kestirme yol. Her hafta orada ölümlü trafik kazaları meydana geliyor.
Aksaraylılar size ne yaptı oy vermekten başka? Burada Ak Parti ‘li arkadaşları dinledim, Allah versin, her türlü ihtiyaçlarını gidermişsiniz. Aksaray’a gelince Aksaraylı vatandaş elini masaya vurmadığı için, sesini yükseltmediği için mi taleplerini yerine getirmiyorsunuz? Ama yüzde 70’lerde olan oyunuz son seçimde yüzde 40’ara düştü, bu tavır ve davranışınız devam ederse bir dahaki seçimde yüzde 40 sizin için hayal olacak.
Yine, dinledim Salih Kardeşimi. 61’inci havaalanı geliyor. Aksaray’ın yüzde 70’i tamamlanan 75’inci Yıl Havaalanı’nı Hükûmetin yatırım programından çıkardınız.
Neden? Yolcu yok diye. Aksaray’dan sonra yaptığınız havaalanlarının hangisinde Aksaray kadar yolcu var? Havaalanı yaptığınız bir bölgenin nüfusu Aksaray’ın 3 mahallesinin nüfusu bile değil; yazık günah değil mi Aksaray’a? Yıldızı parlayan, sanayisiyle, tarımıyla, hayvancılığıyla Türkiye ekonomisine büyük katma değer sağlayacak organize sanayisinde Türkiye’nin büyük kuruluşlarının olduğu Aksaray’dan demir yolunu, havaalanını niye esirgiyorsunuz?
Yine, Aksaray’da, bu bağlamda, Bakanlığınız tarafından hiçbir yatırım yok. Aksaray’ın hiçbir ilçesi bölünmüş yolla Aksaray’a bağlanmıyor. Oysa hemen yanı başımızdaki Nevşehir’de, Kırşehir’de tüm bölünmüş yollarla il ilçeye bağlanmış. Aksaray’ın “su üstü köyleri” dediğimiz Ihlara, Selime, Demirci, Güzelyurt; turizm bölgesi olan…
Gülpınar maalesef bölünmüş yol olmadığı gibi Kireçlik mevkisinde her gün meydana gelen kazalarla vatandaşlarımız hayatını kaybetmektedir.
Ben, Sayın Bakanımdan Aksaray’a biraz özel ilgi göstermesini, en kısa zamanda demir yolumuzu, Ortaköy yolumuzu tamamlamasını ve Kireçlik mevkisindeki bu can alıcı noktaların ortadan kaldırılmasını talep ediyor; tekrar, çalışmalarınızda başarılar diliyor, bütçenizin hayırlı olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.” Dedi.
Ayhan vekilin konuşmasında belirtilenlerin özelde Aksaray gibi söylense de genel manada bakıldığında Karaman ,Afyon ve Niğde başta olmak üzere ülkemizin diğer illerine verilip tutulmayan sözler için örnek olması ve siyasetin hizmet sanatı olduğu bilinciyle hükümetin sandıkta oy istiyor ise verilen vaatlerinin gereğini zaman geçirmeden yapması, aksinden ise sebep olacağı olumsuzluklar göz önüne alarak fersah ,fersah kaçması dileğiyle Ayhan Erel Vekile ve onun gibi çekinmeden illerinin sıkıntılarını dile getiren tüm vekillere şahsımla milletimiz adına canı gönülden teşekkür ediyorum.
Cumamız mübarek olsun. Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.