DOLAR 32,3784
EURO 34,7278
ALTIN 2.432,91
BIST 9.984,70
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 19°C
Çar 21°C
Per 16°C
Cum 18°C

YEŞİLOVA’NIN İLÇELİĞİ AKSARAY TURİZM VE TARIMINA DOPİNG OLUR!!!

10.07.2023
108
A+
A-

Bir köyün belde, beldenin ilçe olmasını yakın zamanda en iyi bilenler Eskilli, Gülgaçlı ,Güzelyurtlu, Ağaçörenli ve Sarıyahşili hemşerilerimiz çok iyi bilirken ilçelikle sağlanan avantajı ve bu avantajın hazzını 6 yıl önce belde olmaktan kurtularak ilçe olan Sultanhanılı hemşerilerimiz çok iyi bilirler.
Aynı örneği o dönemde yaşamasam da ikincisinin il olma isteğini dile getiren manşete sebep olan ve il yıldönümlerinde isimlerini verdiğim cürümleri kadar yer yakma pahasına destek olanlarla 2 yıl aralıksız takip eden olarak 1920-33 arasında fiilen 12 yıl süren ilk ilçelik esaretinden kurtularak il olmamızdan sonraki eserlerini.
Bu eserlerden başta 1989’daki 2. İlçelik esaretini bitirmemizi mayalayan 15 Temmuz Milli İrade Meydanındaki 3 tarihi bina ,kütüphane , lise binası, Valilik lojmanı, Yollar İdaresi Binası ve bunlar kadar önemli olan Aksaray’ın hem aydınlatmada hem de sanayide elektrik enerjisini kullanan o dönemdeki ülkemizin ilk 10 yerinin içinde olmasını sağlayan Azmi Milli Un Fabrikasının yanında il geneline yapılanları içindeymiş gibi bilen.
İkincisini ise tarafımdan 1980 Genel Nüfus Sayımı sonucuna göre hazırlanan ve 1985’te ise güncellenen belgenin verdiği ilhamla il olma manşetini can dostum, kardeşim, meslektaşım ve vilayet olma mücadelesindeki yol arkadaşım merhum Çapan Tekeli’ye iletilen soruydu.
1987’nin Ramazan Bayramı Gazetesi ile başlayıp 15 Haziran 1989 günü dünya gözüyle TBMM’sinde görmeyi Mevla’mızın ben edna kuluna nasip ettiği il olmamızı sağlayan 3578 Sayılı Kanun kabulüne kadar Aksaray, Ankara ve İstanbul da aralıksız süren çalışmalarımız sürerken ”İl olup ta ne olacak ki?” diyenlere verdiğimiz “Kazancı hesaplanamaz” cevabında ne kadar haklı olduğumuzun somut kanıtı 34 yıl da Aksaray’ın geldiği muazzam seviyedir!
YALDIR’IN İLÇELİK TEFKLİFİNİN YEŞİLOVA VE CİVARINA SAĞLAYACAĞI AVANTAJIN GÖZ ÖNÜNE ALINARAK İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDANDA DESTEKLENMELİ!!!
Yeşilova’nın ilçe olmasıyla merkezi hükümette bir üst sınıfta sayılacağından daha çok yatırımın talep edilmesinin haklı gerekçesi oluşturulur.
Tüm siyasetçiler tarafından beldelikten daha üst seviyede anılır.
Kaymakamlık imkanlarının belediye imkanlarıyla birleşmesiyle tarihi milattan önce 3000,yani günümüzden 5000 yıl öncesine dayandığı Profesör Nimet Özgüç tarafından 1962 yılında başlatılan ve asistanlığından itibaren bu kazıya ömrünü veren hocasından nöbeti devralan Profesör Aliye Öztan tarafından sürdürülen kazılarda o dönemin zengin krallık merkezi olduğunun yanında dönemine yeryüzündeki en önemli maden işleme yeri olmasının yanında başta demirin dünyada ilk kullanılması olmak üzere dönemin Anadolu tarihini aydınlatan Acemhöyük kazıları daha önemsenir.
Buranın belediye başkanı ile kaymakamlık tarafından korunması ve tanıtımının daha etkin yapılmasıyla Aksaray turizmine doping etkisi oluşturulur.
Koçaş TİGEM’in etkinliğinin arttırılmasıyla bölge ve Aksaray tarım ve hayvancılığı geliştirilmesi başta olmak üzere sayısız avantajlar sağlanacağından Türkiye yüzyılının parlayan yüzlerinden biri olur.
Sağlayacağı sayısız avantajlar nedeniyle bu teklifin iktidar milletvekilleri tarafından da desteklenmesi dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.