DOLAR 32,3666
EURO 34,7905
ALTIN 2.442,39
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 21°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C
Cum 18°C

Üniversite Aşçılık Önlüğü Giyme Töreni Düzenlendi.

Üniversite Aşçılık Önlüğü Giyme Töreni Düzenlendi.
23.12.2023
139
A+
A-

Üniversitemiz Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı 1. sınıf öğrencileri için “Aşçılık Önlüğü Giydirme Töreni”ni düzenlendi. Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende Aşçılık Programı’ndan 60 öğrenciye önlük giydirildi.
Törene Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taciroğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Recep Çiçek, Genel Sekreter Vekilimiz Abdulgani Özkan, il protokolü ve Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrencimiz katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören Aşçılık Programı öğrencileri adına öğrenci konuşması ve Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Serkan İbiş’in konuşmasıyla devam etti.
“Amacımız Türk Mutfak Kültürünü En İyi Şekilde Temsil Etmek”
Törende öğrenciler adına konuşma yapan Aşçılık Programı öğrencisi Ayşenur Kardelen Yetük Abay, Aşçılık Programı öğrencileri olarak amaçlarının Türk mutfak kültürünü en iyi şekilde temsil etmek olduğunu belirtti. “Aşçılık mesleği sadece yemek yapma değil gece gündüz çalışarak yeni tarifler keşfetmek.” diyen Abay, konuşmasının devamında “Bu gayenin bir temsilcisi olarak bugün burada aşçılık önlüklerimizi giyip bir yola çıkacağız. Bizlere bu yolda destek olan kıymetli Rektörümüze, okul Müdürümüze, bölüm başkanımıza ve bölüm hocalarımıza sonsuz teşekkür ederiz.” dedi.
“Zanaat Okulu Olmanın Gerektirdiği Sorumluluğun Bilincindeyiz”
Törende konuşma yapan Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Serkan İbiş, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu olarak mesleki kariyeri bir yaşam biçimi şeklinde algıladıklarını ve zanaat okulu olmanın gerektirdiği sorumluluğun bilincine sahip olduklarını belirtti. Okullarının bu anlayıştan hareketle eğitim öğretim süreçlerini biçimlendirdiğini vurgulayan Müdür İbiş, “Bu çerçevede okulumuzdaki öğretim uygulamalarında öğrencilerimizin nitelikli ara eleman olmak kadar, toplumsal değerler ile meslek etiğini özümsemiş bir birey olarak yetiştirmeyi hedefliyoruz.” dedi.
Müdür İbiş konuşmasının sonunda “Aşçılık Programı’mız özelinde Meslek Yüksekokulumuzun tüm bölüm ve programları için bizlerden kıymetli desteklerini esirgemeyen Saygıdeğer Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu Hocamıza sizlerin huzurunda teşekkürlerimi arz ediyor ve Aşçılık Önlüğü giyecek tüm öğrencilerimize ise kariyerlerinde meslek etiğinden ve ahlakından ödün vermeden nice başarılar diliyor, tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.
Tören öğrencilerin önlüklerinin giydirilmesi, belge takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.