DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C

MÜSLÜMANIN MİRACI VE 11 ŞEHRİN AYAĞA KALDIRILMASININ SIRRI!

MÜSLÜMANIN MİRACI VE 11 ŞEHRİN AYAĞA KALDIRILMASININ SIRRI!
07.02.2024
59
A+
A-

Her Müslüman isterse tüm İslam tarihi boyunca yani Hz. Adem(A.S.) atamızdan Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) efendimiz arasında gelip geçmiş Efendimiz dışındaki hiçbir Peygamber efendilerimize nasip olmayan bu gün akşam kutlayacağımız Miraç’ı dileyen herkes gerçekleştirebilir mi?
Fiilen olmasa da her Müslümanın mana olarak Miracı gerçekleştirmesi ve bizi yoktan var eden, dünyadaki vazifemizi tamamlamamızdan sonra tekrar yanına alacak olan Yüce Yaratıcımızla görüşebiliriz.
Bilindiği gibi Peygamberlik Efendimiz Hz Muhammed(S.A.V) efendimiz ’in nübüvvetiyle her ne kadar fiilen bitmiş ise de Rabbimizin” Benim Yer Yüzümdeki Halifelerimdir” dediği Mahluku eşref olarak yarattığı biz insanlar bu özelliğimizden dolayı Yüce Allah(c.c.)’ımızın Peygamberi olmasak ta onun emirlerini tebliğ etmekle ve yasaklarını da engellemekle görevli değil miyiz?
EMRİ BİL MARUF NEHYİ ANIL MÜNKER HER MÜSLÜMANIN GÖREVİDİR
Emr-i bi’l ma’rûf ve nehy-i anil münker , “İyiliği emretmek ve kötülükten men etmek” anlamına gelen bir Kur’an kökenli bir Arapça ifade. Kur’an’da çeşitli ayetlerde geçen bu ifade bugün bir deyiş gibi günlük yaşamda da kullanılmaktadır.
İslami bir anlamı olan ve İslam dininin kutsal kitabı Kur’an temeli bir ifade olan emr-i bi’l ma’ruf ve nehy-i anil münker, insanlara iyiliği emretmek (yani iyiliği nasihat etmek) ve insanları kötülükten sakındırmak, men etmek anlamındadır.
Buradaki iyilik ve kötülük kavramları birebir İslam ile bağlantılıdır yani ifadede kastedilen iyilik İslam’a göre iyi olan, kötülük ise İslam’a göre kötü olandır. İfadenin, anlamsal açıdan aynı veya benzer olarak geçtiği ayetlere örnek vermek gerekirse: Âl-i İmrân suresi/104. ayet (3/104), Tevbe Suresi/71. ve 112. ayet (9/71, 112), Hûd suresi/116. ayet (11/116)…
Aynı zamanda bu lafız ve anlamı İslami itikat mezhebi Mu’tezile’nin ilkelerinden biridir(*).
Yukarıdaki bilgiden de anlaşılacağı gibi her Müslüman Peygamber olmasa da Allah(c.c.)ın halifesi olarak onun emirlerini tebliği etmek, yasaklarını ise dinin emrine göre kimseyi azarlamadan, aşağılamadan medeni şekilde engellemekle görevlidir.
MÜSLÜMANIN MİRACI NAMAZDIR!!!
Bu gece idrak edilecek Mübarek Miraç gecesinde Rabbimiz tarafından Peygamberimiz Hz. Muhammed(S.A.V) aracılığıyla biz Müslümanlara 5 Vakit Namaz emredilmiştir.
Yüce Kitabımız Kuranı Kerimde Namaz ”Sana kitaptan vahiy edileni oku ve Namazı dosdoğru kıl, gerçekten Namaz kötülüklerden ve çirkinliklerden alı koyar.” Ankebut Suresi 45.Ayet ”Gerçekten ben, Allah’ım benden başka ilah yoktur, şu halde bana ibadet et ve beni zikretmek için dosdoğru namaz kıl.”( TAHA Suresi 14.Ayeti kerime)
”Nihayet onların peşinden öyle bir nesil geldi ki bunlar nefislerinin arzularına uydular, Namazı terk ettiler, bu yüzden ileride sapıklıkların cezasını görecekler ,onlar gayya kuyusuna atılacaktır ( cehennem kuyusu).” Meryem suresi 59.ayet ”Sabır ve Namaz ile Allah’tan yardım isteyin ,şüphesiz ki o (sabır ve namaz)Allah’a saygıdan kalbi ürperenler dışında herkese zor ve ağır gelen görevdir.” Bakara suresi 45.Ayet)
”Mücrimlere (günahkarlara) sorulacak ,sizi cehenneme sokan nedir? onlar, biz Namaz kılanlardan değildik diyecekler.” Müddesir suresi 43.Ayet’inde emredilirken Peygamber efendimiz Hz. Muhammed(S.A.V.) ise ”Dua Rahmetin, Abdest Namazın ,Namaz Cennetin anahtarıdır.
Namazın dindeki yeri, başın vücuttaki yeri gibidir.
Mazeretsiz ve kasten Namaz kılmayanın adını Allah(c.c) Cehenneme gireceklerden birisi olarak Cehennemin kapısına yazar.
Kul Namaza durduğunda günahları getirilir ,başı ve omuzu üzerine koyulur, rukü ve secde ‘ye gittikçe günahlar dökülür.
İman ve küfür arasındaki fark; Namazı kılıp kılmamaktadır.!!!
Bir gün Namaz kılmaya başlayınca Cennet kapıları onun için açılır.
Rabbi ile arasında bulunan perdeler kalkar, bu hal Namaz bitinceye kadar devam eder.” diye buyurmaktadır.
Namazla ilgili yazdığım bazı Ayetler ve bazı Hadisi şeriflerde belirtildiği gibi her Müslüman din kardeşimizin dinimizin diğer farz olan emir ve yasaklarını yerine getirdiği gibi Namazı da kılmakla mükelleftir.
Her Müslüman dinin tüm emirlerini yerine getirerek, yasaklarından kaçarak ve Namazı dos doğru kılarak isterse miracı gerçekleştirebilir ,Yani Yüce Mevla’mızla görüşebilir.
Her Müslümana bunun Nasip olması dileğiyle.
6 ŞUBAT DEPREMİNİN ZİNDE TUTULMASI SAĞLAM MİMARİ VE DAYANIŞMAYLA SİGORTAYI YAYGINLAŞTIRIR!!!
Geçen sene bugün 11 ilimizde meydan gelen konunun uzmanları tarafından asrın hatta asırların felaketi olarak isimlendirilen depremi Allah(c.c.)’tan dileğimiz bu ve benzeri felaketleri bizim milletimizle birlikte hiçbir millete yaşatmamasıdır.
MUTLU İSTİKBALİMİZ İÇİN DEVLET VE MİLLET DAYANIŞMASIYLA YENİLERİ İÇİN HAZIRLIKLI OLMAKTIR!!!
Hiç tereddüt etmeden Hollanda kadar bir yüzölçümünde meydana gelen bir depremi Hollanda ve AB’nin en zengin Almanya’da dahil bir çok ülkenin birlikte baş edemeyeceklerini depremden birkaç saat sonra devletimizle milletimizin yek vücut olarak yaraların her yönüyle gıpta edilecek seviyede sarılması milletimizin imanın ete kemiğe bürünmüş halidir.
BU GÜNDE MEYDANA GELEN ZARARA ÜZÜLME YERİNE AYNI İMANLA BU YARALARIN KALANINI SARMA ZAMANIDIR
Mutlu istikbalimiz için Mevlana’nın ”Dün dünde kaldı cancağızım. Bugün yeni şeyler yapmak lazım” sözleri mutlaka 6 Şubat depreminin yaralarının sarılması ile muhtemel yeni depremlerde 6 Şubat’taki 50 Bin 783 can kaybımızın ve 107 bin 204 yaralının olmaması için bu felaketin eğitimden medyaya kadar daima zinde tutulması.
Bu bilinçle bundan sonraki muhtemel depremlerden önce olabildiğince depreme dayanıklı daha çok mesken ve iş yeri ,yol ile tünel ve alt ile üst geçitler yapılarak can kaybı ve yaralı sayısının milimize edilmesini sağlayacak tedbirleri almak için canını dişine takan devlet ve hükümete milletimizin her ferdinin yardımcı olması.
Bu çerçevede ülkemiz genelinde yapılacak kentsel dönüşüme siyasi veya başka taassuplarla kesinlikle köstek olunmaması.
Aksine destek olunması.
KAMU’NUN YÜKÜNÜN HAFİLETİLMESİ İÇİN HERKES EV VE İŞYERLERİNİN TAMAMINA AFET SİGORTASI YAPMALI
Kamunun yükünün hafifletilmesi için mutlaka tüm bina sahiplerinin deprem ve diğer doğal afetler için sigorta yapmalarda mutlu istikbalin olmazsa olmazı şartıdır.
Ölenin Hakka kavuştukları, yaralıların ise iyileştiği veya iyileşeceğe gerçeğiyle belirtilen tedbirlerin zamanında alınması için herkesin üstüne düşeni eksiksiz yapabilmesi milletimizin her ferdinin hem vatandaşlık hem de dini görevi olduğu da asla unutulmamalı.
Bu gece idrak edilecek Miraç kandili yüzü suyu hürmetine Mevla’mızdan tüm geçmişlerimizle birlikte depremde vefat eden kardeşlerimize rahmet yaralılara şifalarla birlikte tüm din kardeşlerimizin bu güzel geceden hakkıyla faydalanmaları dileğiyle. Mübarek Miraç gecemizi tebrik ederim.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

(*)KAYNAK Bu yazım için teknik bilgiler “http://tr.wikipedia.org/wiki/Emr-i_bi%27l_ma%27r%C3%BBf_ve_nehy-i_anil_m%C3%BCnker” adresinden aldım. Emeği geçenlerden Allah(c.c.) ın razı olmasını niyaz ederim. Ali Genç.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.