DOLAR 32,5842
EURO 34,7966
ALTIN 2.501,77
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 20°C
Hafif Yağmurlu
Niğde
20°C
Hafif Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 24°C
Sal 28°C

“ BİTİŞ TARİHİDE BELLİ İHALEDEN BAŞKASINI KABUL ETMİYORUZ!”

05.04.2023
272
A+
A-

Yazının başlığındaki sözler benim şahsımın veya belli bir kesimin olmayıp 7’sinden 70’ine kadar tüm hemşerilerimizindir.
Ben sadece 2008’den itibaren konuyu gündeme getiren ve aralıksız olarak ta 15 yıldır her sene ortalama 10 defa zinde kalmasını sağlayan olarak hemşerilerimizin duygularını yazıya döken bir elçiyim.!!!
Bitiş tarihide belli şekilde ihalesinin yapılması istenen Aksaray-Ulukışla demir yolu hattı.
Konunun mutlaka gereğinin yapılmasını , yani hattın hizmete açılma tarihide belli olacak şekilde ihalesinin yapılması dışındaki hiç bir söyleneni kabul etmeyeceklerini belirtenler ise Aksaraylılar.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bu konuda seslenen Aksaraylı hemşerilerimizin tamamı “19 yıl önce 2004 Mahalli Seçimleri öncesi Fatih mahallesinde Aksaray belediyesi Selime Sultan Kadın Aktivite merkezinin bulunduğu yerde konuşan o zamanki UDH Bakanı ve Türkiye’nin son Başbakanı Binali Yıldırım Aksaray’a tren sözü verdi.
Yine bu mahalli seçimler öncesi günümüz 15 Temmuz Milli İrade Meydanında o zamanki Adalet Bakanı Cemil Çiçek verilen tren sözünü Ak Parti mitinginde teyit etti. DDY Genel müdürü Karaman hattın projesini medya mensuplarına dağıttı.
Bu vaadin etkisiyle Ak Parti adayı Nevzat Pata 2 dönem Belediye başkanlığını kazandı.
Söz 2009 yılı Mahalli seçimler öncesi yeniden seçim vaadi olarak tekrarlandı.
BİNALİ YILDIRIM AKSARAY-ULUKIŞLA TREN HATTI KONUSUNDA 2.SÖZÜNÜ 18 ARALIK 2010 DA ÖNCE OSB’DE SANAYİCİLERE ARDINDAN İSE KATILDIĞI PARTİSİNİN GENİŞLETİLMİŞ İL DİVAN TOPLANTISINDA SÖZ VERDİ!!!
18 Aralık 2010’da Başbakan Yıldırım UDH Bakanı olarak 2. defa önce Aksaray OSB’de, ardından ise benimde bulunduğum hatta kendisine tren isteğimizi belirten bir gazete verdiğim Ak Parti Genişletilmiş İl Divan toplantısına katıldı.
Belediye Tiyatro Salonundaki Genişletilmiş İl Divan toplantısında Kara Tren gelir mi türküsü eşliğinde girdiği salondaki konuşmasında Aksaray-Ulukışla tren hattının yapılması konusunda söz verdi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLK SÖZÜNÜ BAŞBAKAN OLARAK 26 MAYIS 2011’DE AK PARTİ MİTİNGİNDE VERDİ!!!
26 Mayıs 2011’de yeryüzündeki tüm mağdur ve mazlumların umudu olan Cumhurbaşkanımız, Başkomutanımız!!! Başbakan olarak katıldığınız Ak Parti Aksaray mitinginde hattın hem sözünü verdiniz hem de başlatılması talimatını verdiniz.
O günden itibaren 2015 Genel Seçimleri öncesi yine Mayıs ayında Cumhurbaşkanı olarak hattın etüt proje yapımı sözünü verdiniz. Verdiğiniz sözün gereği yapılarak Haziran ayında etüt proje yapım ihalesine çıkıldı.”
2017 ‘DE 5 VE 10 ŞUBAT’IYLA 14 NİSAN’INDA SIRASIYLA UDH BAKANI ARSLAN, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, BAŞBAKAN YILDIRIM VE DDY GENEL MÜDÜRÜ TARAFINDAN SÖZLER TEYYİT EDİLDİ!
Sayın Cumhur başkanım” 5 Şubat 2017 Pazar günü Aksaray’ı ziyaret eden UDH Bakanı Ahmet Arslan’a ilimiz Milletvekilleri Ak Parti MYK üyesi ve Grup Başkan vekili İlknur İnceöz, Cengiz Aydoğdu ve Mustafa Serdengeçti, Vali Aykut Pekmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, o zamanki Ak Parti il başkanı Abdulkadir Karatay ,İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün ilçe ve belde Belediye başkanlarının huzurunda yıl içinde hattın ihalesinin yapılacağı sözünü verdi.
10 Şubat günü ise Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte BOTAŞ Yer altı gaz deposu temel atma töreni için geldiğiniz Aksaray’da Başbakan Binali Yıldırım’la birlikte ihalenin yıl içinde yapılacağını belirttiniz.
2 Haziran 2018’de ilimizi ziyaret ettiğinizde Cumhurbaşkanı olarak bizzat yine kendiniz etüt projesi biten ve 2017 yılının DPT yatırım proğramına giren hattın ihalesinin yıl içinde yapılacağı sözünü verdiniz.
20 AĞUSTOS 2021’DE YAPILAN İHALESİ DANIŞTAY TARAFINDAN İPTAL EDİLEN HATLA İLGİLİ YENİ GELİŞME YOK!!!
2021 yılının 20 Ağustos günü hattın ihalesinin yapıldığını Milletvekili Cengiz Aydoğdu tarafından yapılan açıklamayla kamuoyuna duyuruldu.
Bu ihale ile ilgili Danıştay’a açılan dava üzerine iptal edilen hatla ilgili aradan geçen zamana rağmen şimdiye kadar ihalesi bir türlü yapılmadı.
Verilen sözlerden bıktık seçimden önce mutlaka hattın bitim tarihide belli olacak şekilde ihalesinin yapılmasından başka bir şey istemiyoruz.
2002’den bu yana yapılan tüm mahalli, genel seçimler ve referandumlarda Ak Partinin yanında olanlar olarak 19 yılda yerine getirilmeyen sözle oluşan olumsuzluğun bertaraf edilerek olumluya çevirtilmesinin tek çaresi ihalenin bitim tarihide belli olacak şekilde seçimden önce yapılarak bunun kamuoyuyla paylaşılmasını diliyoruz.
Aksi durumunda oluşacak olumsuzluğun ne Aksaray’a nede Aksaray’ın coğrafi konumu nedeniyle bölgeye de Ak parti yede faydası olmayacaktır.
Ülkemiz ve ilimizin mutlu istikbali ile birlikte 14 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerindeki hiç kimseye faydası olmayacak olumsuzluğun oluşmaması için gerekenin ivedilikle yapılmasını aksinden ise kaçınılmasını Cumhurbaşkanımızdan diliyoruz” diyen hemşerilerimizin bu haklı çağrılarının gereğinin mutlaka yapılması dileğiyle.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.