DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 19°C

Gönen, Niğde’nin Tozlu Raflarında Bekleyen Sorunları Gün Yüzüne Çıkartıyor!

Gönen, Niğde’nin Tozlu Raflarında Bekleyen Sorunları Gün Yüzüne Çıkartıyor!
19.02.2024
161
A+
A-

NİĞDELİ ÇİFTÇİLER ADINA AKIN GÖNEN SORUYOR
Devlet eski bakanlığı görevi ve 1996-1999 yılları arasında 17. Dönem Niğde Milletvekilliği yapan Akın Gönen tarihin tozlu raflarında yer alan Niğde’nin sorunlarını gün yüzüne çıkartıyor.
Dönemin önemli siyasetçilerinden olan, Niğde adına zaman ve koşullar dikkate alındığında önemli yatırımlarda ve hizmetlerde bulunan Akın Gönen; Niğdeli çiftçilerin yıllardır süre gelen sorunlarını dile getirdi.
Niğde yerel basınının takipçisi olduğunu söyleyen Gönen “ Tarım İl Müdürlüğü ve patates araştırma enstitüsü görev alanları ile ilgili çabalarını yerel basında izliyoruz.” dedi.
“YATIRIM PROJELERİ ÇÖZÜM BEKLİYOR!”
Niğde genelinde Tarım Bakanlığı’na bağlı yatırım projelerinin çözüm beklediğini ifade eden Gönen, bu projelerin sonuçlanması gerektiğini vurguladı.
ECEMİŞ SULAMA PROJESİ
İl genelinde tarımsal sulamanın son yılarda sekteye uğradığını vurgulayan Akın Gönen, 200 yılında Devlet Su İşleri Müdürlüğü tarafından onaylanmasına rağmen Niğde’nin 24 yıldır sulu tarımdan mahrum kaldığını ifade etti.
BOR HAYVANCILIK VE SÜT İHTİSAS BÖLGESİ
2 yıl önce bakanlıkça onaylanan projenin akıbetinin ne olduğunu soran Gönen, proje hakkında onayın alındığını ancak gerçekleşmesi ve sürdürülebilir bir hal alması için ödenek ve ilgi beklediğini ifade etti.
NİĞDE’NİN PROJE YILI: 1998
Türkiye genelinde tarım anlamında büyük önem taşıyan Niğde, patates üretiminde ise zirvede yer alıyor. Şehrin ekonomik yapısında önemli bir yere sahip olan tarım anlamında yatırımların artmasının elzem olduğunu vurgulayan Akın Gönen, 1998 Yılında yapılan girişimlerle Patates Entegre Sanayi Tesis Projesi’nin Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’na hazırlatıldığını hatırlattı.
Aynı yıl içerisinde Bor Deri İhtisas Tesis Projesi’nin de hazırlatıldığını söyleyen Gönen, “bu projelerin gün yüzüne çıkartılmalı” diyerek projelerin ilgi beklediğini vurguladı.

“İPARD AVRUPA BİRLİĞİ FONU KANAYAN YARALARA MERHEM OLAMADI!”
Niğde’nin çevresinde bulunan illerin İPARD Avrupa Birliği Fonu’ndan faydalandığını vurgulayan Gönen, “İPARD Avrupa Birliği Fonu yıllardır Niğde ilinde yaşanan problemlerin çözümünde ne acıdır ki aktif hale gelememiştir.” İfadelerini kullandı.
Akın Gönen konuşmasının sonunda “Ziyaretler kapsamında ve seçim döneminde dilerim tüm siyasi partilerin adayları, Niğdeli çiftçilerimizim bu problemlerini gündeme taşır. Yaşanan sorunlar bir an önce çözüme kavuşur.” ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.