DOLAR 32,4056
EURO 34,7963
ALTIN 2.435,16
BIST 9.955,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 20°C
Per 19°C

BAKAN ÖZHASEKİ, DEPREMZEDELERLE NİĞDE BELEDİYESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

BAKAN ÖZHASEKİ, DEPREMZEDELERLE NİĞDE BELEDİYESİ’NDE BİR ARAYA GELDİ
04.03.2024
78
A+
A-

“DEPREMDEN ETKİLENEN HİÇBİR VATANDAŞIMIZ MAĞDUR EDİLMEYECEK”
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Niğde programı kapsamında ziyaret ettiği Niğde Belediyesinde, depremzedelerle istişare toplantısı düzenledi.
Konut ve işyerleri depremden etkilenen 256 hak sahibinin yerinde dönüşüm uygulamasından faydalandığını belirten Bakan Özhaseki, hak sahiplerinin ev ve işyerlerinin yapımına kısa sürede başlanacağını açıkladı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Niğdeli vatandaşlarla Niğde Belediyesi Encümen Salonunda bir araya gelen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, ‘yerinde dönüşüm’ uygulamasıyla ilgili olarak Niğde’den 256 vatandaşın müracaat ettiğini belirtti.
Müracaat edenlerin ‘biz evimizi yerinde yaparız, siz bizi destekleyin’ şeklinde talepte bulunduklarını aktaran Bakan Özhaseki, “Niğde’mizde de bilindiği gibi hasar alan, ağır hasarlı olan ve daha sonrasında yıkılan binalar vardı. Biraz önce de hak sahibi arkadaşlarla toplandık. Onlar da aynı şekilde yerinde dönüşümden istifade ediyor. Biz de onları destekliyoruz. Yakın zaman içerisinde inşallah projeler çıkacak, sorun kalmadı. Onlar da evlerinin yapımına başlayacak” diye konuştu.

İLERİ BİYOLOJİK ARITMA TESİSİ, KOKU SORUNUNU TAMAMEN ORTADAN KALDIRDI
Bakan Özhaseki açıklamasında, Bakanlıklarının Niğde Belediyesi’ne olan destekleri ve Niğde’ye yönelik yatırımlarına ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Uzun yıllar Niğde’nin en önemli sorunu olarak gösterilen Akkaya Barajı’ndaki kirliliğin çözümü için bugünkü değeri 700 milyon lirayı bulan İleri Biyolojik Arıtma Tesisinin hizmete girdiğini anımsatan Bakan Özhaseki, “Artık kimse kötü kokudan, çevrenin zehirlenmesinden bahsetmiyor, çok şükür. Ayrıca oraya İller Bankası’nın desteğiyle GES kuruldu ve bu tesis 2040 yılına kadar güneş enerjisinden elektrik üretecek ve belediyemiz de bundan istifade edecek” şeklinde konuştu.

NİĞDE’YE 30 MİLYAR LİRALIK KAYNAK
2002 yılına kadar neredeyse hiç arıtma tesisi yokken Niğde’de 9 adet arıtma tesisi yaptıklarını belirten Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Şehircilikte en önemli iş altyapı. Bu anlamda belediyemize desteklerimiz devam ediyor. Efendibey Millet Bahçesi tamamlanmıştı. Kayardı Bölgesinde Millet Bahçesi çalışması devam ediyor. Azatlı ve Çiftlik bölgesindeki Millet Bahçesi çalışmaları devam ediyor. Ulukışla’da da yapacağımız Millet Bahçesinin projelendirilmesini hazırlıyoruz. Son yıllarda Niğde’ye 30 milyar liradan fazla para ayırdık. TOKİ’miz de Niğde’deki projeleri için 18 milyar lira harcadı” diye konuştu.

EMRAH BAŞKAN NİĞDE İÇİN BİR ŞANS
Niğde’de yatırımlar ve belediye hizmetleri açısından güzel bir gidişat ve iyi bir çalışma ekibinin olduğuna da işaret eden Bakan Mehmet Özhaseki, “Emrah başkanımız Niğde için bir şans oldu. O’nun da gecesi gündüzü hep Niğde’dir” dedi.
AK Parti Genel Merkezi’nde ayda bir kez İl Başkanları Toplantılarının yapıldığına işaret eden Bakan Özhaseki, “Bu toplantılarda 8- 10 il başkanı, 10- 15 belediye başkanı söz alır. Niğde il başkanı ve Niğde Belediye başkanı mutlaka söz alanlar arasında yer alır. Niğde’nin bir sorunu varsa bu sorunu Cumhurbaşkanımıza aktarıyorlar. Değerli başkanlarımı, il başkanımı, belediye başkanımı tebrik ediyorum. Bundan sonra da güzel hizmet ömürlerini Cenab-ı Allah nasip etsin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.