DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 21°C

Valimiz Sayın Cahit ÇELİK ve Eşi Nermin ÇELİK Hanımefendinin 08 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Valimiz Sayın Cahit ÇELİK ve Eşi Nermin ÇELİK Hanımefendinin  08 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
07.03.2024
43
A+
A-
Kadın haklarını hatırlatmak, kadınlarımızın sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart, “Dünya Kadınlar Günü” olarak kabul edilmiş olup, Ülkemizde’ de 1921 yılından itibaren kutlanmaktadır.
Türk kadınına verilen haklar, Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarındandır. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi görevlerinin yanı sıra, bugün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadırlar.
Türkiye, kadın hakları alanında öncü bir ülke olarak özgün bir deneyime sahiptir. Osmanlı’nın son dönemindeki modernleşme hamleleriyle başlayan ve Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Cumhuriyet döneminde yapılan reformlarla kadın hakları konusunda adeta bir sıçrama yaşanmıştır. Gerçekleştirilen köklü yeniliklerle Türk kadınının sosyal statüsünün güçlenmesi ve temel haklara kavuşması sağlanmıştır.
Hiç unutulmamalıdır ki modern, demokratik, ileri bir toplum ve güçlü bir ekonominin olması için kadınların hak, fırsat ve imkânlardan eşit şekilde yararlanmaları ve sorunlarının çözülmesi ihmal edilmemesi gereken bir sorumluluktur. Güçlü bir millet olmanın gereklerinden biri de hiç şüphesiz ki kadınlarımızın her konuda ilerlemelerini sağlamaktır. Bununla birlikte yüce dinimiz kadınlarımıza büyük önem vermiş olup, Sevgili Peygamberimiz; “Kadınların haklarını yerine getirme hususunda Allah’tan korkunuz! Zira siz onları Allah’ın bir emaneti olarak aldınız.” buyurmuşlardır.
Bu duygu ve düşüncelerle, yüreklerdeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren, üreten, eğiten, yetiştiren ve özverinin timsali olan başta şehitlerimizin ve gazilerimizin anneleri ile eşleri olmak üzere dünyayı sevgi ile dolduran tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sevgi saygılarımızı sunuyoruz.
                                                                               Cahit ÇELİK – Nermin ÇELİK
    Vali-Eşi
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.