DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 24°C
Az Bulutlu
Niğde
24°C
Az Bulutlu
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 22°C
Çar 21°C

NÖHÜ TARIM MERKEZİNDE BAL ORMANI KURULUMUNUN 2. ETABI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

NÖHÜ TARIM MERKEZİNDE BAL ORMANI KURULUMUNUN 2. ETABI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
22.03.2024
52
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Niğde Orman İşletme Müdürlüğü iş birliği ile yürütülen “Bal Ormanları Kurulumu” kapsamında fidan dikiminin 2. etabı gerçekleştirildi.

Etkinliğe Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Cahit Çelik, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Niğde Orman İşletme Müdürü Harun Akdoğan, Niğde ve Bor ilçesi protokolü, üniversite akademik ve idari personelinin yanında öğrenciler katıldı.

Programda, leylak, üvez, kuş kirazı, mahlep, ıhlamur, sarı salkım, ceviz, badem, ahlat, yabani elma, lavanta, yalancı akasya olmak üzere 2120 adet fidan toprakla buluştu.

Etkinlikte bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitemiz Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde bulunan arazilerin ekim alanının son iki yıl içerisinde yaklaşık 1000 dekara çıkarıldığını, bu alanların yanında ikinci etabı gerçekleştirilmekte olan Bal Ormanı Kurulumunun da 2027 yılına kadar aşamalı bir şekilde 180 dekara ulaştırılmasının hedeflendiğini belirtti. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarım alanında yapılan çalışmalarla ülkemizde öncü bir yükseköğretim kurumu olduğunu vurgulayan Rektör, ayrıca desteklerinden dolayı Vali Cahit Çelik’in nezdinde Niğde Valiliğine ve Niğde Orman İşletme Müdürlüğüne teşekkür etti.

Program belge takdimi ve günün anısına çekilen toplu fotoğrafla son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.