DOLAR 32,4940
EURO 34,8268
ALTIN 2.438,38
BIST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Pts 21°C
Sal 20°C
Çar 21°C
Per 17°C

EMRAH ÖZDEMİR GÜVEN TAZELEDİ

EMRAH ÖZDEMİR GÜVEN TAZELEDİ
02.04.2024
77
A+
A-

Yerel seçimler, Türkiye genelinde Ak Parti adına sürprizlerle dolu geçse de, Niğde’de durum değişmedi, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Emrah Özdemir ezici farkla yeniden kazandı

108.432 seçmenin bulunduğu Niğde merkezde Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, oy oranını koruyarak zaferini ilan etti. Yüksek Seçim Kurulunun kesinlik kazanmayan sonuçlarına göre, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, yüzde 36,23 oy oranı ile seçmenden 28.793 oy aldı.

Ak Parti Türkiye genelinde ciddi oy kaybı yaşasa da Niğde’de durum değişmedi. 2019 yerel seçimlerinde yüzde 37 ile 28 bin 32 oy alan Emrah Özdemir, Yüksek Seçim Kurulunun kesinlik kazanmayan sonuçlarına göre yüzde 36,23 ile 28 bin oyu geçti.

Büyük umutlarla seçime hazırlanan muhalefet partileri beklenen performansı veremedi.

Kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 36 ile zaferini ilan eden Emrah Özdemir’i, yüzde 25 oy oranı ile Cumhuriyet Halk Partisi adayı Hulus Özen, yüzde 19 oy oranı ile Milliyetçi Hareket Partisi adayı Prof. Dr. Hamdi Doğan, yüzde 11 oy oranı ile İYİ Parti adayı Naim Erem, yüzde 3 oy oranı ile Yeniden Refah Partisi Adayı İdris Turgut takip etti.

İŞTE EMRAH ÖZDEMİR’İN ZAFER KONUŞMASI 

Seçim sonuçlarının büyük oranda belli olmasının ardından Ak Parti il başkanlığı önünde partililere seslenen Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde halkına teşekkür etti.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir yaptığı konuşmasında şunları söyledi, 
“Hepinizden Allah razı olsun. Tek sevdamız Niğde. Sevdası başka olanlar vardı onlar kaybettiler. Kafasından başka planlar olanlar kaybettiler. Bizi satanlar bizleri tehdit ettiler onları da şiddetle kınıyorum. Sahada çalışan arkadaşlar tehdit edildiler ama yılmadık. Tüm emek veren arkadaşlarıma ben teşekkür ediyorum. Tek amacımız Niğde’ye hizmet etmek. Karşımızda birleştiler ama sonucunu da aldılar. Biz Niğde sevdamızı anlattık. Niğde sevdalılar kazandı. Bugünden sonra da herkes kazandı. Bunu açıklıkla söylüyorum. Hangi partiye oy verirlerse versinler tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm Niğde’nin belediye başkanıyım. Niğde ile gurur duyuyorum. Niğde için gece gündüz çalışmaya devam edeceğim. Gönüller inşa etmeye devam edeceğiz. Popülist siyaset yapanlar kaybetti… Niğde’ye çok borcum daha çok çalışacağım, daha çok çalışacağım.” dedi.

BOR’DA SERKAN BARAN FARK ATTI

Kıyasıya yarışın sürdüğü Bor İlçesinde mevcut Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, en yakın rakibine yüzde 25 fark attı.
Sandıkların yüzde yüzünün açıldığı Bor İlçesinde, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Serkan Baran, yüzde 55 oy oranı ile 12.668 oy, Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Başkan Adayı Sıtkı Erat yüzde 31 oy oranı ile 7.339 oy aldı.
2019 yerel seçimlerinde bin 400 farkla kazanan Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, farkı yaklaşık 5 bin 400’e çıkardı.

 

 

 

 

 

NEŞET DOYGUN ALTUNHİSAR BELEDİYE BAŞKANI OLDU 

 

Niğdeli iş insanı Neşet Doygun Ak Parti Belediye Adayı olarak çıktığı yarıştan zaferle ayrıldı.

MHP’li belediyeden görevi devralan Neşet Doygun, ilk kez çıktığı yarışta Ak Partiye bir ilçe daha kazandırmış oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

ULUKIŞLA DEVAM DEDİ

 

Son iki dönemdir Ulukışla Belediye Başkanlığını başarıyla yürüten Başkan Ali Uğurlu

oyların yüzde 49 unu alarak ustalık dönemine devam ederek Ulukışla’ya değer katması bekleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ALİ PINAR ÇAMARDI BELEDİYE BAŞKANI OLDU

 

Çamardı ilçesinde yaklaşık 25 yıldır kuyumculuk yapan Ali Pınar,

Ak Parti Çamardı İlçesi Belediye başkanı oldu.

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.