DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

NİĞDE OSB’DE ATIK SU ARITMA TESİSİNİN KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKIYOR

NİĞDE OSB’DE ATIK SU ARITMA TESİSİNİN KAPASİTESİ İKİ KATINA ÇIKIYOR
16.05.2024
175
A+
A-

Niğde OSB’nin 2006 yılından itibaren kesintisiz şekilde çalışan mevcut 4.000 m³/gün kapasiteli İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi’nin kapasitesi Niğde OSB’de yeni faaliyete geçecek firmaların atıksularını arıtmak için ihalesi yapılan ek üniteler ile iki katına çıkartılıyor.

2 adet 2.000 m³/gün den oluşan 4.000 m³/gün kapasiteli Bioreaktör ve 4.000 m³/gün kapasiteli Dengeleme Tankı’ndan oluşan Atıksu Arıtma Tesisi Ek Ünite Yapımı işinin yüklenicileri ile sözleşme imzalandı. Yeni yapılacak olan atıksu arıtma tesisi ek üniteleri 1,5 Milyon Euro+KDV’ye ihale edildi.

İnşaat işlerini yapacak firma ile mekanik işlerini yapacak firma ile koordinasyon toplantısını gerçekleştirildi. Atıksu Arıtma Tesisinin ek ünitesinin inşaatına 3 Mayıs 2024 tarihi itibariyle başlandı.

Ek ünitelerin 6 Ay içerisinde tamamlanarak faaliyete geçmesi ile Niğde OSB İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin kapasitesi 8.000 m³/gün olacak ve Niğde OSB’nin 705 hektarlık mevcut alanındaki tüm tesislerin atıksularını arıtacak.

Kamu kaynakları kullanılmadan tamamen Niğde OSB’nin öz kaynağı ile yapılan Atıksu Arıtma Tesisinin toplam yatırım tutarı ise 3,6 Milyon Euro.

Atıksu arıtma tesisinden çıkacak olan çamurların kurutularak doğal gübreye dönüştürmek için Çamur Kurutma Tesisi 100 Bin USD’ye ihale edilmiş ve montajı tamamlanarak faaliyetine başladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.