NİĞDE SON DAKİKA
TÜRKİYE YARDIM SEVENLER DERNEĞİ BOR ŞUBESİ’NDEN ANLAMLI DESTEK: AKÜLÜ ARAÇ TESLİM EDİLDİ
DOÇ. DR. KÜRŞAD RAMAZAN ZOR BAŞHEKİMLİK GÖREVİNE BAŞLADI
TÜBİTAK, NİĞDE ÖMER HALİSDEMİR ÜNİVERSİTESİ’NDEN NÜKLEER FİZİK PROJESİNİ DESTEKLİYOR
TRT LİNGO’NUN GALİPLERİ AKSARAYLI GENÇ ÇİFT
VALİ CAHİT ÇELİK’TEN ANNELER GÜNÜ MESAJI
NİĞDE’DE KÜLTÜREL MİRAS SUNUMU: PROF. DR. GÜLİN ÖZTÜRK’TEN EBUBEKİR HÂZIM TEPEYRAN ANLATIMI
VALİ CAHİT ÇELİK, ÖĞRETMENLERE NİĞDE’NİN TARİHÎ DEĞERLERİNİ ANLATTI
NÖHÜ İLE KADEM ARASINDA GENÇLERİN GELİŞİMİNE YÖNELİK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
NİĞDE FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNDEN TARİHÎ BAŞARI
HIDIRELLEZ KUTLARKEN BOYUMUZCA GÜNAHA GİRMEK VEYA HADDİ AŞMAK!!!
UZKURT AİLESİNİN BAŞARI YOLCULUĞU DEVAM EDİYOR
DOÇ. DR. KÜRŞAD RAMAZAN ZOR, NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ BAŞHEKİMİ OLDU
ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ KAPSAMINDA PROF. DR. GÜLİN ÖZTÜRK’TEN SUNUM
AKSARAYLI ŞAMMAS BABA’NIN İSMİ İSPANYA BİLBAO STADYUMUNDA
NİĞDE KIŞ UYKUSUNDA MISIN? UYAN ARTIK!
CEVAHİR UZKURT’TAN SAĞLIK MÜJDESİ: NİĞDE’YE 14 YENİ DOKTOR ATANDI
BOR AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI EK HİZMET BİRİMİ YENİ YERİNDE HİZMETE BAŞLADI
TRAFİK GÜVENLİĞİNDE FARKINDALIK İÇİN NEON SARI YELEK DAĞITILDI
GÜMÜŞLER MANASTIRI’NDAN TYANA SU YOLU’NA TARİHİ BİSİKLET YOLCULUĞU
NİĞDE’DE SİGARA BIRAKMA POLİKLİNİĞİ SAYISI 5’E YÜKSELDİ
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

ASRIN FELAKETİNİN 2. YIL DÖNÜMÜNDE DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

ASRIN FELAKETİNİN 2. YIL DÖNÜMÜNDE DEPREMDE HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI
06.02.2025
310
A+
A-

6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremin 2. yıl dönümünde hayatını kaybedenler, Valilik himayesinde düzenlenen programlarla anıldı.

Anma programı, depremin meydana geldiği saat olan 04.17’de Valilik Hüdavent Hatun Toplantı Salonu’nda başladı. Vali Vekili Resul Özdemir başkanlığındaki programa belediye başkanı, il protokolü ve depremzedeler katıldı. İl Müftüsü Osman Ayas’ın duasıyla başlayan etkinlikte, AFAD İl Müdürlüğü tarafından 6 Şubat depremlerini konu alan kısa film gösterimi yapıldı.

Vali Vekili Resul Özdemir, konuşmasında depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, yaralı vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Türkiye’nin en büyük felaketlerinden biri olarak tarihe geçen bu afetin ardından devletin ve milletin birlik içinde yaraları sarmak için seferber olduğunu vurguladı. Depremin ardından büyük bir dayanışma örneği sergilendiğini belirten Özdemir, Niğde halkının da depremzedelere büyük destek verdiğini ifade etti.

Deprem yönetiminde risk azaltma, müdahale ve iyileştirme aşamalarına dikkat çeken Özdemir, özellikle risk azaltma çalışmalarının önemine değindi. Daha dirençli şehirler inşa etmek ve afet bilincini artırmak için yürütülen çalışmaların devam ettiğini belirtti. AFAD Gönüllüleri Projesi’nin önemine de değinen Özdemir, afet anında ilk müdahalenin çoğunlukla vatandaşlar tarafından yapıldığını ve bu bilinçlenmenin hayati önem taşıdığını söyledi.

Anma programı, Kendirli Camisi’nde sabah namazı ve dua programı ile devam etti. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından öğle namazı öncesinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua programı da gerçekleştirildi. Programların ardından AFAD İl Müdürlüğü tarafından Şadırvan Parkı’nda 6 Şubat konulu fotoğraf sergisi ve AFAD Gönüllü Standı açıldı.

Vali Vekili Resul Özdemir, programlara katılarak depremde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle andı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.