NİĞDE SON DAKİKA
VALİ CAHİT ÇELİK’İN MAKALESİ TÜRK İDARE DERGİSİ’NDE YAYIMLANDI
NÖHÜ’DEN KADINLAR GÜNÜ’NE ÖZEL ANLAMLI SANAT BULUŞMASI
BOR’UN YÜRÜYEN ANSİKLOPEDİSİ HACI EMİN ATLI’YA VEFA ÖDÜLÜ
BOR YARDIM SEVENLER DERNEĞİ’NDEN ANLAMLI GECE: EĞİTİME DESTEK, DAYANIŞMAYA VEFA
NİĞDE TİCARET VE SANAYİ ODASI’NDAN BAKÜ’YE İŞ VE YATIRIM ÇIKARMASI
NİĞDE’YE GENEL BAKIŞ: ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ
TİGAD GENEL BAŞKANI OKAN GEÇGEL “DÜNYA KADINLAR GÜNÜNDE GAZETECİLİĞE VURULAN DARBE…”
VALİ CAHİT ÇELİK VE EŞİ NERMİN ÇELİK’İN 8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI
AKSARAY’DEMİR YOLU İÇİN 15 AĞUSTOS VEYA 13 EKİM’DE BİTİM TARİHİ BELLİ İHALE BEKLİYOR!!!
BAŞKAN DİNÇER’İN HEDİYESİ ÇANKIRI VALİSİ,BELEDİYE BAŞKANI VE GAZETECİLERİN MAKAMLARINDA!
NÖHÜ AKADEMİSYENİ, ASTIM HASTALARININ YAŞAM KALİTESİNİ ARTIRACAK PROJESİYLE TÜBİTAK DESTEĞİ ALDI
NİĞDE’YE GENEL BAKIŞ: SOSYAL REFAH
NİĞDE EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDEN TEŞEKKÜR ZİYARETLERİ
ÇANKIRI’DAN İZLENİMLERİM
NÖHÜ İLE YAKIN DOĞU ÜNİVERSİTESİ ARASINDA İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
NİĞDE’DE “AİLE YILI” KAPSAMINDA AİLE KOROSU KURULDU VE İLK KONSERİNİ VERDİ
BOR YARDIM SEVENLER DERNEĞİ, ÖĞRENCİLER YARARINA İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞACAK
“SAĞLIKTA ŞİDDETE HAYIR!” DR. BURAK YÜRÜK AMELİYAT ETTİĞİ HASTASININ HEDEFİ OLDU
ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ BOR ŞUBESİ 15. OLAĞAN GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ
ÇANKIRI SAĞLIK İL MÜDÜRÜ’NÜN YEMEKLERİDE GELVERİ GÜVECİNDE PİŞECEK
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

BOR’UN YÜRÜYEN ANSİKLOPEDİSİ HACI EMİN ATLI’YA VEFA ÖDÜLÜ

BOR’UN YÜRÜYEN ANSİKLOPEDİSİ HACI EMİN ATLI’YA VEFA ÖDÜLÜ
10.03.2025
149
A+
A-

Bor Yardım Sevenler Derneği, eğitime ve sosyal yardımlaşmaya verdiği ömürlük destek nedeniyle Hacı Emin Atlı’ya 50. Hizmet Yılı Vefa Ödülü takdim etmek amacıyla özel bir tören düzenledi. Niğde Sofram Restoran’da gerçekleşen etkinliğe Bor Belediye Başkanı Serkan Baran, Bor Yardım Sevenler Derneği üyeleri, iş insanları ve çok sayıda seçkin misafir katıldı.

Bor’un tarihi hafızası ve toplumsal dayanışma ruhunun simgelerinden biri olarak anılan Hacı Emin Atlı, yıllardır derneğin çalışmalarıyla sayısız ihtiyaç sahibine destek sağlanmasına öncülük etti. Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Merkezi, bu özverili hizmetleri karşılıksız bırakmayarak kendisine 50. Hizmet Yılı Vefa Ödülü verilmesini uygun gördü.

GENEL BAŞKAN DİLEK BAYAZIT’TAN MESAJ: “YARIM ASIRLIK FEDAKARLIK”

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Genel Başkanı Dilek Bayazıt, törene gönderdiği mesajında, Atlı’nın yardımlaşma ve dayanışma kültürüne kattığı değeri vurguladı:

“Bor Şubemizde çalışarak ömrünün 50 yılını iyilik, yardımlaşma ve paylaşmaya adayan çok değerli büyüğümüz Hacı Emin Atlı Beyefendi’yi, 50. Hizmet Yılı Vefa Ödülü dolayısıyla gönülden kutluyor, kendisine ve siz değerli misafirlerimize, Şube Başkanı Yüksel Balçık ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımıza derin saygılarımı sunuyorum.”

Genel Başkan adına ödülü takdim eden Bor Şube Başkanı Yüksel Balçık, törende yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

“Bu görevi, Genel Başkanımız Sayın Dilek Beyazıt Hanımefendi üstlenmeyi arzu etmiş, ancak bazı nedenlerden dolayı törene katılamamış ve beni vekil tayin etmişlerdir. Saygıdeğer Emin Atlı ağabeyimizin 50. yıl plaketini, saygı ve sevgilerimle kendisine takdim ediyorum. Kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diliyor, katkılarından dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.”

HACI EMİN ATLI, BOR’A DAİR UNUTULMAZ BİR ANISINI PAYLAŞTI

Ödül töreninde duygusal anlar yaşanırken, Hacı Emin Atlı da Bor’a dair unutulmaz bir anısını paylaşarak tarihi yapıların korunmasına nasıl katkı sağladığını anlattı:

“Birkaç arkadaşımızla birlikte Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne gittik ve Bor’daki vakıflara ait tarihi yapıların bakımsız olduğunu ilettik. Bor Paşa Camii, Bor Eski Hamam ve Sarı Saltuk Türbeleri’nin restorasyona ihtiyacı vardı. Ancak Vakıflar Bölge Müdürü bize ‘Biz yapamayız’ dedi. Bunun üzerine ben de ‘Kirasını alırken alıyorsunuz ama bakımına gelince mi yapamıyorsunuz?’ diyerek odadan ayrıldım.

Birkaç gün sonra, siyah plakalı bir araç eczanemin önünde durdu. İçinden heybetli bir kişi indi ve kendisini Vakıflar Bölge Müdürü olarak tanıttı. Kendisine ilgili yerleri gösterdim ve hoş bir sohbet ettik. Sonradan öğrendim ki bu kişi Borluymuş. Onun sayesinde bugün bu tarihi mekanlar hâlâ yaşıyor.”

Bu anı, Hacı Emin Atlı’nın sadece bireysel yardım çalışmalarıyla değil, aynı zamanda Bor’un kültürel mirasını koruma çabalarıyla da ne kadar önemli bir değer olduğunu bir kez daha gösterdi.

TOPLUMSAL DAYANIŞMAYA ADANMIŞ BİR ÖMÜR

Bor Yardım Sevenler Derneği’nin 51 yıllık sosyal yardımlaşma geleneğinde önemli bir yere sahip olan Hacı Emin Atlı, eğitime, ihtiyaç sahiplerine ve toplumsal dayanışmaya verdiği katkılar nedeniyle büyük takdir topladı.

Törene katılanlar, bu anlamlı gecede emeği geçen herkese teşekkür ederken, Hacı Emin Atlı’nın Bor için yaptığı hizmetlerin unutulmayacağını vurguladı.

Bor Yardım Sevenler Derneği, eğitime ve dayanışmaya verdiği destekle geleceğe ışık tutmaya devam ederken, bu ödül töreni fedakarlığın, vefanın ve iyiliğin bir simgesi olarak hafızalara kazındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.