DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde °C
Niğde
°C
°C
°C
°C
°C

SAMİMİ DESTEĞİN 36. YILINDA GELEN PLAKET

20.10.2025
65
A+
A-

Aksaray’ın 1933-89 arasında 56 yıl süren hiç hak etmediği 2. İlçelik prangasından kurtularak il olmasında emeği geçenlerin bu samimi desteğine verilen plaketle vefanın gereği yerine getirildi.
Birçok vesileyle isimleri ve emeklerini yazdıklarının meşru çerçevede cürümleri kadar yer yakma pahasına samimi şekilde verdikleri maddi ve manevi destekle Aksaray’ın 56 yıllık ikinci ilçelik prangasından kurtularak il olduğunun unutulmaması ve emek verenlerin ahde vefanın gereğinin geçte olsa yerine getirildiği belirtildi.
İlk il olma isteğinden itibaren konunun içinde bulunan ve il olduktan sonrada 1993’e kadar ömrünü Aksaray’ın birinin bin olmasıyla geçiren Gazeteci-Yazar merhum Çapan Tekeli ile birlikte,1994’ten günümüze kadar ise her yıl defalarca yaptığı haberler ve köşe yazılarıyla konuyu zinde tutan Gazeteci-Yazar Ali Genç vefanın gereğini yapmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
Ali Genç bu çerçevede il olma çalışmaları için çıkarttıkları gazetelerin yayınlanmasına katkı sunanlardan Aksaray’ın medarı iftarı iş insanı Orhan Ağaçlı ya plaket verildiğini söyledi.
Plaket verilen İş insanı Orhan Ağaçlı ahde vefanın yerine getirilmesine memnun olduğunu belirterek bu plaketi makamında onurla sergileyeceğini söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.