DOLAR 32,5609
EURO 34,7605
ALTIN 2.492,10
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Niğde 22°C
Az Bulutlu
Niğde
22°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 24°C

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “30 Ağustos Zafer Bayramı” Mesajı
31.08.2021
366
A+
A-

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, “30 Ağustos Zafer Bayramı” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Rektör Kar mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Dumlupınar’da kazandığımız destansı zaferimizin, “Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99. yılına ulaşmanın gururu ve coşkusu içerisindeyiz. 30 Ağustos Zaferi, vatan topraklarında bağımsız yaşama irademizin tüm dünyaya ilan edildiği ve topyekûn bir milletin, ülkesinin istiklal ve istikbali için gösterdiği inanç, kararlılık, cesaret ile fedakârlığın göstergesi olarak tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi sadece düşmana karşı zafer kazanılan kahramanlık destanlarından biri değil, aynı zamanda Cumhuriyetimizin temellerinin de atıldığı tarihi bir zaferdir. 1919’da Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesi, son bağımsızlık mücadelemiz olan 30 Ağustos’ta tüm yurdu aydınlatmıştır.

Bu bilinçle bizler, vatanına ve milletine bağlı genç nesiller yetiştirerek milli birlik ve beraberliğimizi korumaya ve güçlendirmeye devam edeceğiz.

30 Ağustos Zafer Bayramımızın 99. yılını en içten dileklerimle kutluyor, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.